• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gnt69 - майстор
Кви пари струва.
egomen66 - майстор
gnt69 написа:
Кви пари струва.
Колкото и рекламата....без пари. :partyman:
gnt69 - майстор
Ами да идва имам един навес от бетонови блокчета 12 по 6м за сайдинг само се чудя какви цветове да избера.
TACHO - специалист
donxuan написа:
Има и сайдинг панели които имитират дърво и камък. Облицовката на къща с такива панели и придава много естетичен вид.
Изображение

Можете да разгледате повече снимки тук: САЙДИНГ ОБЛИЦОВКИ
Абсолютно безвкусна пластмасова грозотия и евтиния.
шоп - майстор
TACHO + 1 към твоето мнение. И на мен не ми харесва. Това не е стил на фасада харесван и разпространен в Бг. Такива фасади са харесвани и разпространени в Русия, от където предполагам е снимката.

П.П. за да не спамя темата ще споделя, че сайдинга за декорация или като част от топлоизолационна система никак не е за пренебрегване ако си го правиш сам. Не си зависим от време, помошници и т.н.

При изолация със стиропор, дюбели, мрежа, шпакловка и мазилка не можеш сам да направиш да кажем изолация на двуетажна къща с 250-300м2 фасада. Ще направиш всичко сам, но мазилка без прекъсване-НЕ МОЖЕ!

При сайдинга това е напълно възможно и дори и по 5-10м2 на ден да правиш резултата ще е налице. Това е в духа на форума.

Една
BLUEPUPIL - майстор
donxuan написа:
Има панели които имитират дърво и камък. Облицовката на къща с такива панели и придава много естетичен вид.
Прикачен файл:
ARTIFICIAL.jpg
####################################################################################################################################################################### Като евтин парфюм! Ето ти естетичен вид: Камък, Клинкер, Дърво, и чат пат Алуминий:
Прикачен файл:
WOOD-ROCK.jpg
WOOD-ROCK.jpg (78.47 KиБ) Видяна 2495 пъти
Прикачен файл:
WOOD-1.jpg
Прикачен файл:
WOOD.jpg
WOOD.jpg (90.09 KиБ) Видяна 2495 пъти
Прикачен файл:
SIDING.jpg
Grezinski - специалист
Наскоро си направих труда да сравня цената на фасадна система с пластмасов сайдинг, висок клас, с такава от дърво.
Дебел, разпенен сайдинг с текстура и релеф излиза около 50 лв./кв.м. без ДДС, с всички аксесоари, без труд, което на мен ми се струва изключително висока цена.
Значително под тези пари мога да се вместя с дебела и качествена ламперия, обработена с най-висок клас смоли, импрегнанти или каквото др. сметна за необходимо....
И ще си имам естествена дървена фасада....
Svetoslavoff1 - майстор
Grezinski написа:
Наскоро си направих труда да сравня цената на фасадна система с пластмасов сайдинг, висок клас, с такава от дърво.
Дебел, разпенен сайдинг с текстура и релеф излиза около 50 лв./кв.м. без ДДС, с всички аксесоари, без труд, което на мен ми се струва изключително висока цена.
Значително под тези пари мога да се вместя с дебела и качествена ламперия, обработена с най-висок клас смоли, импрегнанти или каквото др. сметна за необходимо....
И ще си имам естествена дървена фасада....
+1
Виждам, че темата има повече от петилетка история. Имам двуетажна къща на тухла и смело съм решил да я "винилирам" Отправих запитване наскоро към фирмата с дълга история от Раковски. Нямам отговор все още. Искам да сложа пластмасата с вата като целя да си спестя вцм, стиропор, мрежа с лепило, драскана мазилка и силиконовата боя. Нямам скеле, нямам време, а и нерви да си правя сам. Не че и пари имам много, но искам с каменна вата и пвц хем да си изолирам къщата, хем да й дам прилична фасада. Противник съм на ипиес и експиес, защото на първия етаж имам 60 см каменна зидария, 4 реда плътни единички от тухларна "Тракия" 1961г и дори на минус 20 гр по целзий спя без отопление. На горния етаж след смяна на дограмата, уплътнение на покрива и стрехите и 10 см минерална вата върху каратавана на 70 кв м, при тази зла зима за две печки съм изгорил 3 кубика дърва, 5 чувала брикет, ПОЧТИ два чувала дон бас и 10 БРОЯ екобрикети от 2 кг. Искам да кажа, че изолацията не ми е водеща, колкото придаване да външен вид. Към 2017г какви цени да очаквам, какви производители да предпочета и за какво да се ослушвам? Благодаря на всички, които ще помогнат с мненията си!
Lisko - майстор
Освен певеце, има и други видове сайдинг, най-популярен от които е от фибро-цимент.
Според гугъл, цената на монтажа за щатите варира от 3 до 7 долара на квадратен фут, сиреч от 32 до 75 долара на квадратен метър. Рязането на фиброцимента, захабява диска на циркуляра.

Има и вариант с кедрови плочки - всяка е с размери колкот нашенска керемида (е, доста по-тънка де) но това е за баровци.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Сайдинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: