Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jordanvass - майстор
55лв. за тая въшка със 130 лИмена? :shock:
moimoimoi - майстор
фенер без лупа ? :? че и за 55 лева
ESPACE - майстор
Ето ти фенер на суперниска цена дето ще ти свърши работа. Фенер, батерия, зарядно - всичко за 10лв.

http://olx.bg/ad/promotsiya-2-modela-mo ... 5IK8s.html
petromaniq - специалист
Хей "Нормално"! Ти ше си правиш ли сам или ще разваляш сам, или ще купуваш сам с другарска помощ? Още повече с фенерчето на агент 007 нито за риба, нито за пикник в гората ще стане. :) Вярно че най-лесно става да си го купиш и в последствие развалиш, за да видиш какво има вътре - "Науката иска жертви!"
p.v.x - майстор
НормалноЛуд написа:
Доста отговори получих :-D
Брей , щях да те изтърва. :lol:
Нормално е да получиш доста отговори. Все пак си Нормално луд. :roll: Щом и даскала се включи. :-D
По темата . Както питаш , така и ти отговарям.Нагледно , с едно клипче. :rock:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vrnngf0D1DA[/youtube]
Lisko - майстор
jordanvass и moimoimoi,
Феникс е марков фенер, нещо като ролс-ройса на фенерите. Те са няколко големите имена в бранша и феновете ги знаят добре. Аз имам два "маркови" фенера и множество не-маркови. Предимствата на немарковите са единствено в цената, а недостатъците на марковите са единствено в цената. Но и за двата вида има място под слънцето (а също и в арсенала на един и същ потребител). :) Зависи за какво и как ще се ползва, колко си склонен да платиш и т.н. Разликите са и в дизайна и в опциите и в изпълнението. Не влизам в спорове "кое е по-добре", щото както казах имам и от двата вида, само пояснявам защо е скъп.

Като цяло ако човек гони мощност или продължителност, трябва да избягва фенери с батерии "хапче" и батерии ААА (една или повече - няма значение). Въпросните обаче може да са много подходящи за дамски чантички, рядко и кратко ползване за близки разстояния и т.н.

Мощен LED фенер аз наричам като си светиш на бузата от няколко сантиметра (без лупа) да усещаш топлина.
petromaniq - специалист
Рекламната кампания е в сила. Има ли общо по темата? Лиско, ако искаш да си топлиш бузата по-добре си свети със свещ или кибритена клечка, факла- това е инфачервена светлина и невидима за очите. Затова ли сменихме нажежаемите лампи с други?
jordanvass - майстор
Lisko написа:
jordanvass и moimoimoi,
Феникс е марков фенер, нещо като ролс-ройса на фенерите...
По-хубав - да. Въпросът е колко по-хубав. Трудно ще ме убедиш, че ако струва 10 пъти повече от някои сродни, той е и 10 пъти по-хубав от тях. Ако човек си пада по скъпи и маркови играчки - ок. Лично аз не съм склонен да платя много пъти повече за нещо, което е малко по-добро. Все пак говорим за фенер, с който ще си святкаш от време на време, а не за нещо, от което ти зависи животът.
petromaniq - специалист
Зависи ами. Ако в тъмното бягаш от лудницата, катериш се по стената, а на "колегата", който ти свети му угасне "случайно" фенерчето - ще паднеш... :-D
Lisko - майстор
jordanvass написа:
Lisko написа:
jordanvass и moimoimoi,
Феникс е марков фенер, нещо като ролс-ройса на фенерите...
По-хубав - да. Въпросът е колко по-хубав. Трудно ще ме убедиш, че ако струва 10 пъти повече от някои сродни, той е и 10 пъти по-хубав от тях. Ако човек си пада по скъпи и маркови играчки - ок. Лично аз не съм склонен да платя много пъти повече за нещо, което е малко по-добро. Все пак говорим за фенер, с който ще си святкаш от време на време, а не за нещо, от което ти зависи животът.
Хехе, както казах, нямам намерение да убеждавам никого в нищо.
Гот ли е да караш Бугати - гот е. (и това си е чисто предположение, щото не съм пробвал :(
А колко пъти е по-гот?
Можем ли да си купим - не можем.
Ако можем щяхме ли да си купим...
Това са съвършено различни въпроси.

Като се замислиш, май повечето скъпи неща не изглеждат толкова пъти "по-хубави" колкото са по-скъпи?
компютри, телефони, коли, мебели, къщи, въдици, чукове, мотики и т.н.

petromaniq написа:
Рекламната кампания е в сила. Има ли общо по темата? Лиско, ако искаш да си топлиш бузата по-добре си свети със свещ или кибритена клечка, факла- това е инфачервена светлина и невидима за очите. Затова ли сменихме нажежаемите лампи с други?
Или ти не си схаванал какво казах или аз не схващам какво казваш по-горе.
Говоря ти за някакъв приблизителен метод, индикатор... ти ми викаш - ако искаш да се топлиш.
Не е адекватно това.
Все едно да ти кажа - за да разбереш откъде духа вятъра си наплюнчи пръста и откъдето усетиш по-хладно, значи оттам духа ... А ти да ми кажеш - Ако искаш да си охладиш пръста, натопи си го в паница с натрошен лед...
:yawinkle:

Тема "Как да си направя фенерче по елементарен начин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: