• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sinbor - специалист
Здравейте,
Сдобих се мелачка за грозде (с отделяне на чепките), която е ръчна и рехих да я механизирам с електромотор. Имам наличен 1,1 kW Ейнхел от хидрофор, но е необходимо да му се обърне посоката на въртене. Мисля, че е възможно, но аз не знам как. Така, че помагайте.... гроздето наедрява... идва есен.

Прикачен файл

DSC01104.JPG

Прикачен файл

DSC01103.JPG

Прикачен файл

DSC01102.JPG
todortv - майстор
Без намесата на бобиньор няма да стане.
Липсва още една жица..... :)
iliya_i - майстор
Има и по-примитивни начини от бобиньора. Ремъчна предавка ли ще ползваш между мотора и машината?
1. Най прост но по-обемен варианрт: монтираш мотора завъртян около вертикалната ос на 180 градуса. Тогава посоката на въртене ще е обратна спрямо машината.
2. Ако машината е със зъбни предавки, като тази:
Изображение просто монтираш ремъчната шайба към друго зъбно колело, а не към това с ръкохватката.
sinbor - специалист
iliya_i написа:
Има и по-примитивни начини от бобиньора. Ремъчна предавка ли ще ползваш между мотора и машината?
1. Най прост но по-обемен варианрт: монтираш мотора завъртян около вертикалната ос на 180 градуса. Тогава посоката на въртене ще е обратна спрямо машината.
2. Ако машината е със зъбни предавки, като тази:
Изображение просто монтираш ремъчната шайба към друго зъбно колело, а не към това с ръкохватката.

Знам, че може така, но не ме устройва
shadow__01 - майстор
Махни клемната кутия. Може под нея да са изводите на пусковата намотка(които ти трябват).
kolev_k - специалист
Разглоби двигателя,завърти статорното тяло по вертикалната ос на 180 гр.и си готов.
sinbor - специалист
kolev_k написа:
Разглоби двигателя,завърти статорното тяло по вертикалната ос на 180 гр.и си готов.
Обърнах статора, посоката е желаната, но двигателчето бучи и запуши леко. Мисля, че работи само пусковата намотка...
Andri01 - майстор
Провери връзките и целоста на намотките.
Hoвoceлckи - майстор
А роторът върти ли се леко? Да не се е получило някакво затягане при сглобяването?
shotik - майстор
Ако не помогнат съветите до сега , сглоби мотора както е бил и опитай да размениш местата на розовите кабели и виж какво ще стане, ако бучи и не върти, изключваш , ако завърти , пей сърце и продължаваш на татък
  • 1
  • 2

Тема "Обръщане посоката на въртене на двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: