• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ktamen - специалист
Смяната на това моторче няма да стане с развиване на две болтчета, махане на старото, слагане на новото и пак да завиеш болтчетата. Освен пари за самото моторче и пари за стругар ще загубиш и много време, което също не е безплатно. Ако оформянето на входящата тръба около турбината беше лесно и просто, щяха да го направят в Украйна.
И ще превишиш бюджета от 100лв. А крайният резултат пак не е гарантиран.
Само ватата е достатъчна причина да го изхвърлиш.
Аз бих си взел подходящ вентилатор от вторични и ще сложа него. Със сигурност мога да го наглася да е по-тих от техния.
Потърси си подходяща турбина - два пъти по-голяма от сегашната. Охлюв си направи сам от дебела ламарина с електрожен.
rosenmvr - специалист
Ето няколко снимки на разглобен вентилатор.
Разстоянието при т.1 не е ли голямо а при т.2 има голям корем .
Колега преди да го купя обиколих много вторични и нямаше нищо което да ми свърши работа , все са индустриални с големи двигатели и турбини.

Прикачен файл

IMG_20160616_161016.jpg Тук ми се струва че е имало пропуск.

Прикачен файл

IMG_20160616_163406[1].jpg Охлюв

Прикачен файл

IMG_20160616_163357[1].jpg Охлюв

Прикачен файл

IMG_20160616_161431.jpg Моторето

Прикачен файл

IMG_20160616_161403-1.jpg Моторето
ktamen - специалист
Тези разстояния не са особено важни. Всъщност дори охлювът да е кръгъл, промяна почти няма да има. Много грозно е направени преходът от квадрат към кръг. Това със сигурност оказва много по голямо влияние от несъвършения охлюв. Преходът трябва да е плавен, така там се образуват солидни завихряния и ти изяждат част от полезната мощност.
Аз днес бях на вторични и имаше подходящ (според мен) вентилатор. Да индустриален, ама ква е разликата. Перката си е хубава и добре балансирана. Диаметърът е голям, демек ще постигнеш нужния дебит и налягане с по-малки и по-тихи обороти. Има и някакво много сладко подобно вентилаторче и всеки път му се чудя дали да го взема, ама не ми трябва за нищо.
Въздухът колко градуса е? Щото загледах и един прозоречен климатик в гаража, който май има подобна перка, но е пластмасова.
rosenmvr - специалист
Мерил съм входяща температура при моя дебит 160 градоса.
ktamen - специалист
Вентилаторът не може ли да се премести преди камината?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
rosenmvr е поставил конкретен въпрос, но ми се пощя да пишя малко встрани.
Все пак е по темата
Първото, убедена съм, че е невъзможно да се стоплиш с камина и въздуховоди в Бг.
Второто е, че видях американски къщи как се топлят и охлаждат. Да, всичко е с въздух. Но. На тавана има един ОГРОМЕН вентилатор. И изобщо не е безшумен. И освен че вкарват въздух, нявсякъде има въздуховоди за отвеждане.
Това дето ги писах по-горе за втори вентилатор за принудително отвежданеили нагнетяване не е глупост.
Имах си работа с такова, все пак имах кръчма, аз правих вентилацията и много добре знам какво се промени като вкарах допълнителния вентилатор
rosenmvr - специалист
ktamen написа:
Вентилаторът не може ли да се премести преди камината?
не няма как да стане булото е затворено а и нарочно не взех такъв въпреки че беше 800куб защото ми обясниха че е много шумен и не може да преодолее голямо трасе, по ефективни били тези които дърпат и нагнетяват.
ktamen - специалист
rosenmvr написа:
по ефективни били тези които дърпат и нагнетяват.
Това е пълна глупост.
Какво е това було, може ли снимка, не знам какво означава думичката :?
rosenmvr - специалист
n_a написа:
rosenmvr е поставил конкретен въпрос, но ми се пощя да пишя малко встрани.
Все пак е по темата
Първото, убедена съм, че е невъзможно да се стоплиш с камина и въздуховоди в Бг.
Второто е, че видях американски къщи как се топлят и охлаждат. Да, всичко е с въздух. Но. На тавана има един ОГРОМЕН вентилатор. И изобщо не е безшумен. И освен че вкарват въздух, нявсякъде има въздуховоди за отвеждане.
Това дето ги писах по-горе за втори вентилатор за принудително отвежданеили нагнетяване не е глупост.
Имах си работа с такова, все пак имах кръчма, аз правих вентилацията и много добре знам какво се промени като вкарах допълнителния вентилатор
Колега на нова година на вилата беше -16 градуса (от септември не беше ходено) запалих камината към 11 часа и до 17-19 часа в хола беше 29 градуса а по стаите около 16гр . Разликата в температурите е заради малкия дебит на вентилатора в следствие на загубите от високото налягане на дългия и въздухопровод и разпределителя за стаите. ( което ще се корегира веднага в следващия проект) . Относно втори вентилатор не ми е нужен, защото камината смуче от долната си страна, а всяка врата на стая в долния край има решетка по-голяма 2.5 от нагнетяващия отвор. С помощта на решетките осигурява конвенция на топъл въздух долу да основата на вратите , булото на камината от където се засмуква ,затопля и нагнетява пак по стаите.
rosenmvr - специалист
Прикачен файл:
14661583840641744798247.jpg
. Ето я камината с булото.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Повишаване дебит и налягане на вентилатор за топъл въздух." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: