Нека намерим най-тънките цени.
burkov - специалист
Някой пробвал ли го е това и върши ли работа?
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=41995
Bleu81 - напреднал
burkov написа:
Някой пробвал ли го е това и върши ли работа?
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=41995
Привет,
Имам модела с кабел, който по спомен е 300W или 310W. Има 4м кабел и е с 30-40 лева по-евтин.
99% от нещата, които прави (рязане и шлайфане на дърво и пластмаси) мога да ги свърша по-бързо и прецизно с някой от другите инструменти, които имам (циркуляр, трион, пасвател с офсетна дръжка, чук и длето, делта шлайф, дървено трупче и шкурка) /за другите 1% е незаменим ;-). За твърди метали не става - производителноста е в пъти по малка от обикновенна ръчна ножовка. Единствената операция за която няма алтернатива поне според мен е почистването на на фуги във фаянс . Изпробвал съм 18V Dewalt и мощноста му е съизмерима с кабелния, но този е с триклетъчна батерия и едва ли е повече от 150W т.е поне 2 пъти по немощен. Основния + на този тип инструменти е ,че с един уред извършваме няколко операции за сметка на ниската продуктивност и неприятните вибрации и шум.

Ако няма да се ползва на места където няма AC захранване по добре да се купи модела с кабел. А ако имате и умеете да използвате ръчни инструменти тоя хич не ви трябва.

Поздрави
fore - майстор
Че те и Видимата в Севлиево пробутват некачествените изделия на нашият пазар само.
stan73 - майстор
potrebitel22 написа:
Внимавайте с батериите. Прегряването не е хубаво нещо. Дали има температурна защита в батерията - съмнява ме. Обикновено е в зарядното, единият от пиновете е от термистора в батерията при заряд, като работи е малко вероятно да се ползва.
Ако прегрява като работи значи батериите не са достатъчно мощни като ампераж и може да се прецакат или да се претоварят. Не случайно за мощните уреди батериите са по 4-5 ампера, за да носят повече натоварване за флексове, зегета и т.е.

Не разбрах да вземам ли акумулаторната отвертка или да чакам Bosch ixo 5 за 20на паунда ( 45-50лв) :)
Лидълските отвертки са много добри, но си я подбери. А и гаранцията е 3 годишна, реална. Няколко неща съм върнал, не са ми правили проблеми. А една машинка за подстригване с дисплей и керамично/титаниеви ножове ми се повреди и ми я смениха с чисто нова.
stan73 - майстор
Bleu81 написа:
Привет,

Потвърждавам за батериите. При мен след разряд и заряд с 500 мА измерения капацитет беше около 1400 мАh.

Добро утро на всички!
Не знам това с какво зарядно е постигнато (вероятно Лакрос или клонинг), но ако имаш възможност препоръчвам по-нискокачествени АА акумулаторни батерии да се зареждат със заряден ток 800 или 900 милиампера, защото при по-малък ток -делтаV може да бъде пропуснато, което ще доведе до презаряд, което е крайно нежелателно. А иначе по-висококачествени ак.бат. като оригинални Саньо/Панасоник Енилууп реагират добре и на заряд само със 700 милиампера. А разрядите аз правя с 300 милиампера с МАХА 9000 (п.д.з.в.).
Bleu81 - напреднал
stan73 написа:
Bleu81 написа:
Привет,

Потвърждавам за батериите. При мен след разряд и заряд с 500 мА измерения капацитет беше около 1400 мАh.

Добро утро на всички!
Не знам това с какво зарядно е постигнато (вероятно Лакрос или клонинг), но ако имаш възможност препоръчвам по-нискокачествени АА акумулаторни батерии да се зареждат със заряден ток 800 или 900 милиампера, защото при по-малък ток -делтаV може да бъде пропуснато, което ще доведе до презаряд, което е крайно нежелателно. А иначе по-висококачествени ак.бат. като оригинални Саньо/Панасоник Енилууп реагират добре и на заряд само със 700 милиампера. А разрядите аз правя с 300 милиампера с МАХА 9000 (п.д.з.в.).
Привет,

Използвам La Crosse BC-1000,

Не използвам по-големи стойности на зарядния ток, понеже някой от батериите които имам (До една нискокачествени :-) ) загряват доста и заряда спира временно докато се поохладят. Не съм забелязал досега при другите ми батерии значителни девиации от обявения капацитет, т.е dV се отчита коректно. Колкото до риска от презаряд - ползвам батериите главно за играчките на децата, няколко малки уреда на батерии и фенерчета и при цена 2-3 лева на батерия (от лидл и икея) ми е все тая дали ще издържат 200 или 1000 цикъла. Все пак благодаря за препоръката - срещал съм я по форумите и я имам в предвид, но не я прилагам заради загряването на батериите към края на цикъла.

Преди да ги върна ще им пусна един рефреш при 700mA заряден ток да видя дали ще има някаква разлика.

Поздрави
fore - майстор
Стан от AGМ технологията в Автоакутата разбираш ли ? Как се представят зимата на студ ?
Последна промяна от fore на пет юни 17, 2016 4:59 pm, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
fore написа:
Стан от AMG технологията в Автоакутата разбираш ли ? Как се представят зимата на студ ?
Предполагам обаче имаш предвид AGM. (АМГ ще ги търсиш за тунинг на Мерцедеса... :) )
Би трябвало да са по-добри от настоящият ти стандартен оловнокиселинен, ненапразно и цената им е различна.
fore - майстор
Така де АГМ :lol:

Добре де къде е уловката тогава ???

Старата ми Варта- 70 ам/ч 640А стартов купувана от Старттрейд 2009 още държи 12,50 волта, но Зимата вече започва да се мъчи на ТДИ-то. 7 години са това. На Брато на бензинката-1,8Т пак Същата още я кара. :)

Та сега купих Гигават-Чехия, 74 ам/ч, 680А стартов. Но е малко по лека. :lol: Гигавата е полиценз на Варта- Джонсън контрол и когато отидох в Старттрейд за заверка ми казаха че леко съм се преебал- ще излкарал най много 5 години. Бил с по тъни плочи както и усетих сам. За него бройх 126 лева от познат.

Тия от Старттрейд ми извадиха Крафта АГМ с 74ам/ч и 750А стартов и ми казаха че ще изкара като моята варта. Той наистина тежеше зверски повече и от Вартата.

Дават ми го като за мене на 140 лева кеш ? :? Уж правен в Немско пак на Джонсън контрол.

И сега майче ще пробутам за 50 лева Гигавата на Брато като го поиска и ще взема тоя АГМ.

Напълно необслужваем, не тече, много стартов ток, нисък саморазряд, много ам/часи без да се зарежда държи. И това на цената на Гигавата почти ???
Последна промяна от fore на пет юни 17, 2016 5:35 pm, променено общо 2 пъти.
stan73 - майстор
Щом е АГМ и е толкова евтин и с такива (дано) реални показатели - направо вземай. Мой познат наскоро за лодката си взе с подобни показатели за 600 лв.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: