Оценка на професионални френски дегустатори за
българска кисела зелка :
"Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на
Югозападното Софийско поле е съчетала богатия аромат на
шопските култури с крехкостта на най-отбраните тракийски
сортове.
Ферментационният процес е изведен докрай, протекъл при
условията на софийската зима благоприятно смекчена от
локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла.
Оттук и подчертаната, но ненатрапчива киселина, започваща
с деликатни бодежи от върха на езика, преминаваща в тръпки
през небцето и разливаща се към гърлото.
Ароматът е изключителен, напомящ букет от отлежали камамбери,
с неочакван свеж нюанс на бамя. Сокът, ръчно ръчно претакан на
равни интервали, е бистър и изкрящ. Предизвиква приятен сърбеж
в устната кухина, който издава изненадваща ментова прохлада.
Листата са бели, с благореден восъчен оттенък. Нетрошливи, но не
и жилави, идеални за сърми.
При дегустация листната периферия издава издава допълнителен фин
аромат с предчуствие на пушен бекон.
Секрет на производителя е използването на дъбови качета от
осолена сланина. Придружено с един отлежал "Бержерак", това
кисело зеле е идеален компаньон за Вашите свински гърди."
българска кисела зелка :
"Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на
Югозападното Софийско поле е съчетала богатия аромат на
шопските култури с крехкостта на най-отбраните тракийски
сортове.
Ферментационният процес е изведен докрай, протекъл при
условията на софийската зима благоприятно смекчена от
локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла.
Оттук и подчертаната, но ненатрапчива киселина, започваща
с деликатни бодежи от върха на езика, преминаваща в тръпки
през небцето и разливаща се към гърлото.
Ароматът е изключителен, напомящ букет от отлежали камамбери,
с неочакван свеж нюанс на бамя. Сокът, ръчно ръчно претакан на
равни интервали, е бистър и изкрящ. Предизвиква приятен сърбеж
в устната кухина, който издава изненадваща ментова прохлада.
Листата са бели, с благореден восъчен оттенък. Нетрошливи, но не
и жилави, идеални за сърми.
При дегустация листната периферия издава издава допълнителен фин
аромат с предчуствие на пушен бекон.
Секрет на производителя е използването на дъбови качета от
осолена сланина. Придружено с един отлежал "Бержерак", това
кисело зеле е идеален компаньон за Вашите свински гърди."