Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
krasimr8607 - напреднал
kozl написа:
Е тука пише, че номиналния ток е 10А. Това обаче е за Q=пибл.4 л/сек и напор 80м, където КПД е максимум. Обаче при твоя работен напор, съдейки по КПД, тока трябва да е два пъти по-висок от номиналния, т.е. около 20 А.
И друго - ползвал съм дренажна едностъпална помпа със същата мощност на ел.двигателя и там защитата сработваше при заклинване на работното колело. След няколко сработвания, защитата почваше да изключва при по-малък ток и нагряването с неизчакване на охлаждането и честото включване довеждаха до отказ на защитата и подмяната и.
В характеристиките на помпата пише "Макс. честота на включване: 20 1/h" И с това трябва да се съобразаваш. Ама не знам в тези жеги до колко се награва защитата от Т и дали и това не е спомогнало сега да изключва, а преди на по-хладното време да успява да задържи :?
Защити за помпи съм купувал от Ташев-Галвинг. Имаше налични.
Ако номиналния ток ми е 20А как е работила досега вече 8 месеца? При положение че прекъсвача е 15А. В Ташев ходих и чакам да ми звънне.
kozl - майстор
Номиналния ток ти е 10А, а намери уред и си премери действителния ток.
Манометър имаш ли в изхода от сондажа?
krasimr8607 написа:
12 метра е водата в сондата. При направените тестове и замервания е ясно че при по-малък дебит - по-малка консумация на електричество. При налягане от 9 бара на HiControl-a - 5 бара на механичния - 8А товара. При налягане 6 бара на HiControl-a - 3 бара на механичния 9.3А товар. Прекъсвача е 15А. На 8А е доста допъл, а на 9.3А си пари направо (не е нормално). При поставянето на помпата в новия сондаж 7 дена работи на налягане 0.6- 0.7 бара без да спре (съвет на сондьора). Защо още тогава не се прояви този проблем, а след 7 месеца. Според мен предпазитела е олабил.
Щом грее - да.
Дълбочина на сондажа 35 м.
Максимално Водно ниво 12м и спада надолу. Значи геодезични янапор е 12+спадането в метри. Манометъра в изхода на сондажа трябва да е около 7 бара, в работно положение, за да нацелиш около номиналната работна точка на (H-Q) диаграмата.
Последна промяна от kozl на пон юни 20, 2016 4:43 pm, променено общо 1 път.
krasimr8607 - напреднал
kozl написа:
Номиналния ток ти е 10А, а намери уред и си премери действителния ток.
Манометър имаш ли в изхода от сондажа?
Провери предните отговори от сутринта.Максимума ми е 9.3А на 7 бара. Ако намаля дебита ми става 8А на 9 бара.
kozl - майстор
Нещо не ми е ясна схемата на водопровода. Имаш ли ОК по водопровода? Водата задържа ли се по тръбите?
Ако помпата тръгва на празни тръби, това е претоварване докато напълни и вдигне напор.
krasimr8607 - напреднал
kozl написа:
Нещо не ми е ясна схемата на водопровода. Имаш ли ОК по водопровода? Водата задържа ли се по тръбите?
Ако помпата тръгва на празни тръби, това е претоварване докато напълни и вдигне напор.
Тръбите са пълни.Системата стой на 5.5 бара и пада на 1.5 и се включва помпата.
ktamen - специалист
kozl написа:
геодезични янапор
Къв е тоя геодезичен напор? Кво значи това и кво значение има?
kozl - майстор
Е това е статичен напор, вследствие от разликата в котите м-у две нива.
Общия напор е сума от геодезичния + загубите на напор вследсвие движението на течността.
ktamen - специалист
Кои са тези две нива?
kozl - майстор
В случая примерно водното ниво в сондажния кладенец и нивото на манометъра.
krasimr8607 - напреднал
Поръчах си предпазитела. Странното беше че в официалния представител ми казаха че помпата нямала табло с копче и защита. Продавало се само помпата. В Ташев ми казаха че нямали такива защити.

Тема "Проблем с потапяща помпа Wilo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: