Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
asinka - специалист
Ето едно нестандартно решение за декорация,
идеята е на майка ми, а изпълнението-семейно!

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (37.59 KиБ) Видяна 4769 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (31.52 KиБ) Видяна 4768 пъти

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (36.38 KиБ) Видяна 4768 пъти

Прикачен файл

4.JPG
4.JPG (38.49 KиБ) Видяна 4768 пъти
ra_pero - помощник
интересно е! все едно дървото е израстнало от стената.
може да споделиш тайната на дървото как точно се е вградило в стената :)
asinka - специалист
Естествено, че ще го направя с удоволствие!
Дървото бе по-дълго и с по-неогледна коренова система от това, което се вижда в момента, затова отрязохме долната част, но не под 90градуса, а по диагонал.Така свръзката, която направихме с новите корени не се забелязва.После в самата стена се правят пробиви на няколко места, през около 40 см, в които се поставят дървени трупчета с големина 3 на 6 см, и се уплътнява с гипс.
На местата, в които искаме дървото да е вградено в стената-като част от короната и част от кореновата система в случая, се поизкъртва от самата стена, за да може тялото да легне в по-голяма дълбочина в стената.
След като гипса е втвърдил дървото се монтира с пирони( достатъчно дълги, за да пробият ствола и да достигнат трупчетата), които се забиват именно в дървените трупчета, които сме зазидали в стената и уплътнили с с гипса.
След като тялото е добре закрепено се прави замазка на стената.
:wink:
Ако харесвате идеята и сътворите нещо подобно, поствайте снимки, за да се любуваме и на други нестандартни решения в дома :)

Желая ви късмет!
ra_pero - помощник
а самото дърво третирано ли е с някакви препарати за обработка
asinka - специалист
Абсолютен пропуск съм допуснала!
Дървото не е третирано с нищо друго, освен лак за дърво, но на поне 3 пласта-до добиване на лъскавина.При ежегодното боядисване на стаята, отново го лакираме.Самият лак защитава от разни гадинки, така че няма проблем с тях.Направено е преди 6 години, и досега не е мръднало.В нашият случай дървото е дива круша.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:47 am, променено общо 1 път.
asinka - специалист
Emerald написа:
Тази техника се нарича TROMPE L'OEIL (тромп льой) или измама за окото.

Хубаво дръвче. За папагалче предполагам? :)

За това не бях се сетила :lol: Аз го ползвам за по-различни цели...ама ако трябва и с папагали ще се снабдя.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:48 am, променено общо 1 път.
asinka - специалист
Emerald, аз наистина се замислих за тази животинка-хм, екзотично е наистина.Но има проблем:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 8858#78858

:? :? :?

Тема "Нестандартна декорация във дневна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: