Имам едно гедоре, на което битовете му малко са поръждясали. Ако завивам болтове и гайки с него има ли опасност ръждата от битовете да се пренася върху болтовете и гайките и те да ръждясват?

p.v.x написа:Тази тема , си плаче , за една друга тема.То, и ти си за тая тема май.
Неръждавейката и цветните метали , са природно имунизирани.![]()
p.v.x написа:Има моменти, в които човек, ако си замълчи прави много по-добро впечатление.Avas_co написа: То, и ти си за тая тема май.Имал съм в предвид , че не се пренася , предава по полов път.![]()
То е ясно , че щом не е цветно и неръждаемо , е подложено на корозия. Но това си е естествен процес.
Нали не си падам по гръб....да си кажа.![]()
ptankov написа:Аха, начи няма опасност. Аз щото нали такова... си мислех, че примерно ако натягаш някакъв болт и при натиска в ръбчетата на главата на болта (или гайката) може да се "вложи" малко от ръждивото на бита и от там да почне вложената ръжда да си "вирее" на новото място с по-голяма сила, отколкото ако е просто оставено на естествената околна среда. Това мое опасение се базира на изказването "ръждата като тръгне и няма спиране", тоест аз го разбирам, че тя някак си се самоподхранва.и до някъде си прав
ptankov написа:Това мое опасение се базира на изказването "ръждата като тръгне и няма спиране",И аз така съм чувал - вода, ръжда и жена тръгнат ли - спиране няма
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: