Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
TMontana - специалист
Ще пробвам и със скор,макар,че миналата година съм ги изредил всички съществуващи,но безрезултатно.Мисля да обеззаразя с формалин,та ще търся от някъде по-тънко,ако може да взема и на есен или пролет... :)
TMontana - специалист
Като за 150 кв.м.ще ми трябва,та излиза,че трябва да купя 30л. формалин ли?! :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Прочети отново. В доста широки граници го дават.
Ползвала съм формалин само срещу дървояд. Задължително да си с маска. Препоръчвам ти да подравниш почвата, да напръскаш и веднага да покриеш с найлон. По този начин ще да стане и с 1%-тен разтвор
TMontana - специалист
За някаква специална маска ли става въпрос...? И още,с какво се пръска,с обикновена пръскачка става ли?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не е добре да го вдишаш това. Като отвориш тубата и ще разбереш. На мен обикновена маска ми върши работа, задържа капчиците. Обикновена пръскачка, от ниско
ivanovbg - майстор
TMontana написа:
Ще пробвам и със скор,макар,че миналата година съм ги изредил всички съществуващи,но безрезултатно.Мисля да обеззаразя с формалин,та ще търся от някъде по-тънко,ако може да взема и на есен или пролет... :)
Трябва първо да се отрежат заразените листа, така и така са умрели и тогава се пръска. Като закъснееш с пръскането, почти няма какво да ти помогне.
С формалина няма лошо.
hidrazin - майстор
За формалина - просто внимавайте да не го дишате. Карциногенен е - предизвиква рак.
И не знам що ти е хрумнало да го пръскаш? С формалиновия разтвор се полива мястото.
Виж как го дават - от 1,5 до 10 литра на квадратен метър.
Да приемем че ти решиш да използваш 5 литра на квадрат.
За 100 квадрата ще ти трябва половин тон да изпръскаш с пръскачката. :-D
Голямо пълнене и помпене ще падне...
Правиш си разтвора в един бидон и от там пълниш една лейка.
При 5 литра на квадрат и лейка от 10 литра на едно зареждане ще покриваш по два квадрата.
И това по-горе със синия камък - защо въобще си го използвал?
Той по-скоро не лекува а само предпазва. Демек отървал ли си доматите ще ти трябва нещо доста по-силно.
Конкретно в твоя случай май вече няма смисъл.
Аз завчера намерих едно петно чернилка по стеблото на един корен домат.
Пръсках, мазах и сега ще трябва да чакам 15-тина дена а първите няколко домата вече червенеят ...
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Моята пръскачка има струя като лейка, точно за такава работа. Много по-равномерно и икономично от обикновена лейка. И е на гърба, не ми тежи на ръката
hidrazin - майстор
n_a написа:
Моята пръскачка има струя като лейка, точно за такава работа. Много по-равномерно и икономично от обикновена лейка. И е на гърба, не ми тежи на ръката
Ти ся чуваш ли какво ти пее радиото? Полива се а не се пръска.
Разтвора трябва да проникне в почвата а не само да е напръскано.
Освен това с поливане няма разпрашени капчици във въздуха които да дишаш.
С формалин - приготвя се разтвор едно към петдесет и всеки квадратен метър се залива с 8-10 литра, след което се покрива с полиетилен за 24-48 часа. Преди използването на формалина почвата трябва да бъде добре овлажнена. Така обеззаразената почва се използва след 25 дни, като през този период се прекопава няколко пъти.
:partyman:

Тема "Напръсках зеленчуците, 20 дни карантина, а те вече зреят" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: