Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
mirk - майстор
Здравейте, не знам да ли това е точния раздел за въпросът ми.
Интересува ме има ли някакъв по-лесен начин за почистване на стари фуги на фаянсови плочки. Механично установих че е доста трудно и на места невъзможно. Фугите мисля са замазани с бял цемент преди доста години и на места са плесенясали и почернели. Плочките са лепени плътно, почти без фуга.
Да ли има някакъв химически препарат за тази цел :?:
vladtod - специалист
mirk написа:
Да ли има някакъв химически препарат за тази цел :?:

Перилис
mirk - майстор
Перилис, перилис, но кой от всичките ще ми свърши работа. На сайта им няма и ред описание.
mlado-maistor4e - специалист
Perelis Bleach Белина gel би трябвало да е защото го дават за почистване и избелване
mirk - майстор
Като начало ще пробвам с белина, тази на Перилис едвали ще намеря.
Някой има ли двруги идеи и предложения :|
Антония - специалист
Част от плесените може да се махнат след напръскване със Саво (има го във всеки по-голям магазин, включително Билла). Съдържа фунгицид и белина, първото убива гъбите, второто избелва. За съжаление, има някои видове чернилки, дето са ужасно устойчиви на химическа обработка -- единственото спасение е механично почистване с CIF например. Успех.
ive1ina - напреднал
Имам приятелка, която е вманиачена на тема чистота, постоянно търка и лъска нещо :-D Та тяхната баня основно се почиства и всички плочки и фуги се лъскат всяка седмица и тя ме светна, че преди с препаратите за баня и отнемало половин ден, ако не и повече само да търка банята. Докато не я светнали за обикновен Тризон. Перфектен е за черни и плесенясали фуги. Изливаш го в едно пръскало от тези за препаратите за прозорци примерно и напръскваш фугите, след 15 мин минаваш със слушалката от душа, ако става въпрос за баня де, по упоритите търкаш с гъба, но всичко се излъсква, стават като нови. Естествено миризмата е ужасна :| Но за по упорити замърсявания си струва, най-вече че имаш 30мин максимум за чистене :wink:

Тема "Почистване на стари фуги на плочки ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: