Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nikolovvd - майстор
В Кауфланд продават охладителна система чрез разпрашаване на водата. Работи само с вода без помпа, като използва налягането на водопровода.
vandu - специалист
.
Последна промяна от vandu на ср юни 22, 2016 10:20 am, променено общо 1 път.
vandu - специалист
Каракудите нарастват в зависимост от големината на "гьола" в който се намират, ако ти си ги храниш може и да не е така не съм много сигурен. За другите риби не знам как е, но съм виждал да отглеждат пъстърви в половин кубик вода и за 9 месеца достигат прилични размери.
ProvideR написа:
Малък хидрогенератор ще ми е перфектен за там, защото ще ми свали тока до 0 лв, но и вложението няма да е малко.
От енергото ако разберат ще имаш големи проблеми, сигурен съм. По-добре добивай ток, но и плащай някакви минимални месечни суми. независимо че всичко си е ваше, за добив на енергия си се плащат такси независимо дали ползваш ЕЕС на България или не.
В балкан или в поле се намира ?
Antonii - майстор
Никакви такси няма да се дължат при производството на енергия по този начин. Единствената такса която може да се дължи е тази за водоползване. И това е понеже водата е държавен ресурс.
Иначе по горната логика трябваше да се плащат такси от всеки който ползва бензинов или дизелов агрегат за производството на енергия.
torbalan - Дървен философ
ProvideR написа:
torbalan написа:
Продават хидрогенератори с малки мощности - 3 - 6 киловата...

Ако имаш толкова вода - можеш да не плащаш на енергото :)
Годишно плащам 25 лв и имам безгранично вода! Може ли да ми дадеш линк към такъв генератор?

Този например.
Ако разцъкаш по сайта ще намериш още...
vandu написа:
...
От енергото ако разберат ще имаш големи проблеми, сигурен съм. По-добре добивай ток, но и плащай някакви минимални месечни суми. независимо че всичко си е ваше, за добив на енергия си се плащат такси независимо дали ползваш ЕЕС на България или не.
В балкан или в поле се намира ?
Я посочи съгласно кой закон ще плащам такси, ако добивам енергия за себе си и не продавам?
Antonii написа:
...
Иначе по горната логика трябваше да се плащат такси от всеки който ползва бензинов или дизелов агрегат за производството на енергия.
И не само. И за фотоволтаиците, и за ветрогенераторите, и за всичко...

Проблемите почват тогава, когато искаш да продаваш....
Neno Er - специалист
Antonii написа:
Единствената такса която може да се дължи е тази за водоползване. И това е понеже водата е държавен ресурс.
Да, ама не. Водата е природно богатство, дар от Бога и е безплатна.
Погледни си сметката от ВиК-ато. Има всичко друго, но не и цена на водата.
gnt69 - майстор
Нищо безплатно няма и ВИК плаща , имат си водомери по които се отчита и плаща на съответната Басейнова дирекция за водата. Вярно нещо евтино беше мисля по 1 ст на кубик ама се плаща. :partyman:
Neno Er написа:
Antonii написа:
Единствената такса която може да се дължи е тази за водоползване. И това е понеже водата е държавен ресурс.
Да, ама не. Водата е природно богатство, дар от Бога и е безплатна.
Погледни си сметката от ВиК-ато. Има всичко друго, но не и цена на водата.
Отчасти си прав, отчасти - в дълбока заблуда...

Природните богатства по закон в България са държавна собственост :)

Тема "Идеи за използване на водни ресурси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: