• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
До тук добре си го намислил.. Само различните марки на предпазителите и ДТЗ-та не знам защо си ги избрал, но съм сигурен, че имаш някакво основание. Аз лично бих карал с една марка за всичко, понеже различните, може да имат разлика във външните габаритни размери, което да ти създаде неудобства при монтажа на гребена примерно.. :idea:
radius - майстор
На Шнайдер предполагам не си избрал оранжевата серия, а правилната IC60.
vgeorgiev - специалист
Хубаво сменяш инсталацията в апартамента. Ще сменяш ли кабелите от главното табло до апартаментното ?
djpatzo - специалист
vgeorgiev написа:
Хубаво сменяш инсталацията в апартамента. Ще сменяш ли кабелите от главното табло до апартаментното ?
Аз имам нещо като питане: Как се поставя ДТЗ в апартамент, който е в блок, без подобно изградена инсталация?
nikolov333 - майстор
С разделяне на N и PE преди ДТЗ... :idea:
djpatzo - специалист
nikolov333 написа:
Минавало ми е през главата, но дали ефекта ще е същия? От къде да взема PE при положение, че имам само фаза и нула в апартамента?Такива идват от главното табло!
vgeorgiev - специалист
djpatzo написа:
nikolov333 написа:
Минавало ми е през главата, но дали ефекта ще е същия? От къде да взема PE при положение, че имам само фаза и нула в апартамента?Такива идват от главното табло!
Николов е отговорил. Разделяш PEN на PE и N. По-добрия вариант е да го направиш още в главното табло.
ktamen - специалист
Аз предпочитам да се разделят в моето табло.
Ако жиците от главното табло са 3 и някой си резне 2метра от ЖЗто между главното и моето табло, аз ще продължавам да си мисля, че имам надеждно заземяване, въпреки липсващия кабел.
И може би е излишно, ама все пак да напиша, че инсталацията в самия апартамент трябва задължително да е с 3 жила.
nikolov333 - майстор
Това не пречи да се пусне трижилен от главното до апартамента, дори и да се обединят и на двете места и пак да се разделени след ДТЗ-тата, за да може евентуално да се направи заземяване в главното..някога :partyman:
ktamen - специалист
Прав си, че не пречи, ама е по-скъпо. Ако идеята е да се вземат повече пари от клиента - 3 жици, ама ако ги плащам аз, 2 са достатъчни. Ако са 3, в моето табло задължително ще вържа нулата и земята на панделка.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Подмяна и отстояния при електрическата инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: