Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan - специалист
Зимата ми се проби поцинкования водосъдържател на бойлера!Горе ,на купола!Знам че ремонт със заварка не става(един колега в продължение на 3 месеца го заваряваше,а след седмица се пробиваше до заварката). Та въпроса ми е -Някой опитвал ли се е да запои пробитото,с горелките за запояване на медни тръби??
Ако да-да сподели ако обича за резултатите,защото съм решил да пробвам,та да обменим идеи и чалъми... :lol:
Takezo Sensey - модератор
Аз залепих моя с POXIPOL ...дупката беше голяма , все едно го е ударил куршум.

Изчисти с шкурка , повърхноста.
Нанеси 1 пласт лепило , ако може да влезе в дупката - по добре .
След което нанеси 2 пласта отвън , по дебело през малък интервал от време .
За да напластиш може и да ползваш парче мрежичка за топлоизолация :)
Savov - специалист
Аз също съм лепил с Поксипол. Ако дупката е малка, опитай да завиеш в нея една рапидка, добре обмазана с лепило.
sez_djebel - специалист
Ремонт на протекъл водосъдържател на бойлер - не си струва главоболието, нервите , загубеното време (източване, демонтаж, заваряване ,проверка ....). Накрая тичаш към ТЕХНОПОЛИС - КУПУВАШ НОВ, а джаджите от стария остават за резервни части ...
Все пак ако не те мързи може да опиташ първо всички възможни заварки и лепила , а след това да се разходиш до ТЕХНОПОЛИС !
Успех :tick:
Bobivan - специалист
Пич,отдавна съм го сменил с нов....просто стария ми се мота в гаража,та затва питам...И моля за в бъдеще спести си нищо не казващите постове,pls..... :lol: :lol: :lol:
antmadara - специалист
Не се хаби, водосъдържателя е корозорал прекомерно е за боклука.
W123 - специалист
Бобсън,така и така няма да го използваш по предназначение,ако си в къща можеш да го завариш с електрожена,да го боядисаш черен и го сложиш на слънце и си го ползваш за летен бойлер.Другия вариянт е пак да го завариш,намираш един компресор за спирачките от ЗИЛ или КАМАЗ или КРАЗ или всякакво ххххАЗ ,един ел.мотор и го използваш за балон.Той издържа на много повече атмосфери така че 5-6 не са му проблем.

Не че е много по темата ама все пак са варианти какво да го правиш..

Тема "Зaпояване на пробит бойлер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: