• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
plumber - специалист
svetlana06 написа:
благодаря за отговорите. Поплавъка го свалях и вдигах, но пак водата прелива.Ще пробвам с почистване. А може ли да е от песъчинки, защото често спира водата
Може.Там има едно нещо като игла и ако е застанала мръсотия не може да затвори добре.И съответно пълни нон стоп и прелива
:sad:
svetlana06 - напреднал
Разглобих поплавъка и някои части по-надолу. Изплакнах всичко с течаща вода.Имаше едно гумено уплътнение, което според мен е правило проблем. Него почистих старателно също с вода. Сега е ок. Благодаря.
Dani - напреднал
:lol:
Много хитро.
Найлоново пликче "зиплок" (такова, което плътно се закопчава) се пълни с вода и се затваря.
Мога да предложа усъвършенстване на идеята:

Сваляте капака на казанчето, слагате две бири (пълни и топли, естествено) и след няколо ходения до тоалетната имате две студени бири, които изпивате, а на тяхно място слагате други две топли бири и т.н.
Всеки път когато ползвате тоалетната, вие пестите по един, повтарям, ЕДИН литър вода, а освен това разтоварвате и хладилника от необходимостта, в горещината, да охлажда толкова много бира... :lol:

Не ви ли се иска да започнете да пестите вода? :partyman:
Здравейте!

Аз малко късно се включвам в темата, но се нядявам това да не е проблем.

При мен течеше заради пълнещия механизъм. Моноблока е на Видима- Корона с долно водоподаване. Проблема се състеше в това, че на две три пълнения механизма се разхлабваше (чуваше се едно леко пук и една голяма гайка се разхлабваше) и не спираше да пълни (водата минаваше нивото на подплавъка и течеше през преливника). Аз съответно стягах гайката и проблема беше решен за следващите 2-3 пускания. Една вечер пак се разхлаби но аз не побързах да го стегна. Съответно, при последващото пускане на водата, заедно с нея са отшли и някои други компоненти от пълнещия механизъм- една малка гумичка (или май беше мембрана).

Аз съм си загубил гаранцията за моноблока и съответно трябваше да си закупя цялата арматурата. Днес успях да я намеря (30.70 лв.) и довечера ще я сложа.

Въпроса ми е, знае ли някой как се настройва арматурата (или тя идва що годе настроена)?

Предварително благодаря на отзовалите се!
plumber - специалист
Единствено по височина мисля че трябва да я настройваш.Но ми се струва че сякаш нямаше нужда.Макар че за Короната,май беше различна арматура от останалите.Не я настройвай.Мисля че няма нужда.
crez - майстор
Emerald написа:
Найлоново пликче "зиплок" (такова, което плътно се закопчава) се пълни с вода и се затваря. Пликчето се слага в казанчето, така че да отнема известен обем. По този начин казанчето се пълни с по-малко количество вода, която обаче е достатъчна за измиване. Лесен и евтин трик за добра икономия. :wink:
Това ми звучи като тема от ТНТМ рационализаторско движение от близкото минало. Съвременните казанчета имат бутон за 1/2 изливане. Инжинерите пресмятали казанчето да не са по-глупави от предложилия тази "рационализация" :? . По тази логика можем след като пуснем веднъж водата след това да си измием лицето в тоалетната гледай тогава каква икономиа ще лъсне. :lol:
svetlana06 - напреднал
Отново проблем с моноблок на Видима. Гуменото уплътнение , което изпуска и спира водата за измиване трябва да се смени (не уплътнява добре). Демонтирах арматурата, но не мога да намеря уплътнение по размер, а дори и да намеря не знам как да го разглобя, за да го извадя и да сложа новото. Освен ако наистина е 5г. гаранцията да го нося в сервиз. Но може ли заради едно уплътнение...

Прикачен файл

арматура.jpg
арматура.jpg (36.95 KиБ) Видяна 30142 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Сигурна ли си,че е от оплътнението.
Моноблока ми е същия, проблем имах същия в началото. Беше една голяма шайба пластмасова под керамиката на казанчето. Трябваше да го постегна на ръка за да уплътни. А това,че ти пълни вода, е защото когато капе по-малко в чинията обема намаля и после се допълва. :wink:
Дано да съм бил полезен.
plumber - специалист
Мда .Може да не ти е стегната гайката добре която държи арматурата към казана и от там да подлизва.Ако не пробва ли да зачистиш гумата от варовика който се е наслоил отново ?Свалия изчисти я и пробвай да я сложиш наобратно.И един личен въпрос :) за какво аджаба се занимаваш с глупости като ти е в гаранция блока ? :-D
svetlana06 - напреднал
След като обиколих няколко магазина и не намерих уплътнение, занесох арматурата в сервиза. Оказа се въпросната гумичка наистина, но техника в момента бил на адрес и нямаше кой да ми я смени (защото се оказа, че не е толкова просто - имаше там двама, които се опитаха, но не им се отдаде). В крайна сметка и аз не видях как става, защото трябваше да оставя арматурата и да си я взема на другия ден. Цялото ходене по мъките струваше само 86ст.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Моноблок Видима - проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: