Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
gogosto написа:
Здравейте, не можах да се сдържа и си купих Електрическото мече за боядисване. В България не намерих отзиви от форумите за него, но в руски форуми намерих доста за това мече на бош.
Извини ме, че ще се намеся, но твоето малко е като "Да си купя ли Лада" - "Веднъж карах Мерцедес, беше добре" :-D
Не че Бош са Мерцедес, но са съвсем друга техника (и като цена, и като качество)...
jekasus - майстор
Син бош ел.мече има ли?
Ако няма , зеления бош ще е съща джуджавка, като зеления парксайд, само че на-голяма цена :-D
gogosto - специалист
Chefo77 написа:
gogosto написа:
Здравейте, не можах да се сдържа и си купих Електрическото мече за боядисване. В България не намерих отзиви от форумите за него, но в руски форуми намерих доста за това мече на бош.
Извини ме, че ще се намеся, но твоето малко е като "Да си купя ли Лада" - "Веднъж карах Мерцедес, беше добре" :-D
Не че Бош са Мерцедес, но са съвсем друга техника (и като цена, и като качество)...
Аз по напред питах в темата за отзиви, но няма. А за марките няма как да ме убедите, че бош, "мерцедес" са най-най. Имам и Мерцедес и Ситроен и мога да кажа, че и двете са на еднакво ниво, ако човек отчита класовете им и се съобразява кое за какво е. Между другото мразя известните марки и винаги се стремя с информираност да открия аналог на продукта на известна марка с близки параметри направено в Китай на четвърт цена и до сега никога не съм съжалил. Така че за Бош моля не ме убеждавай така сляпо. Отзиви ще дам непременно, както обещах.
Chefo77 - майстор
Не се опитвам да те убедя сляпо, но не мислиш ли, че е леко неадекватно да прехвърляш отзивите от едната марка към другата, без значение коя каква е?
Пък е ясно, че Мерцедес и Ситроен са на едно ниво, да се чуди човек защо едните са станали еталон за качество, пък другите не са фактор даже на европейския пазар, но нейсе. Да се има предвид, че аз харесвам Ситроен по принцип :wink:
Никой не се замисля какво е склонен да жертва, за да оправдае цената, която плаща за продуктите на Парксайд. :wink:
gogosto - специалист
Chefo77 написа:
Не се опитвам да те убедя сляпо, но не мислиш ли, че е леко неадекватно да прехвърляш отзивите от едната марка към другата, без значение коя каква е?
Пък е ясно, че Мерцедес и Ситроен са на едно ниво, да се чуди човек защо едните са станали еталон за качество, пък другите не са фактор даже на европейския пазар, но нейсе. Да се има предвид, че аз харесвам Ситроен по принцип :wink:
Никой не се замисля какво е склонен да жертва, за да оправдае цената, която плаща за продуктите на Парксайд. :wink:
Винаги се опитвам да съм обективен и силно се надявам Parkside да не са се омазали с бояджииския инструмент както с някои други .
mitko64 - майстор
И аз попрочетох отзивите от тестовете на боша,от екипа на списание направи си сам. Та на лидълското валяче са подобрили някои неща. Примерно, подкачва по- голям дебит боя, за дълговлакнести мечета, а и комплекта има такова. Аз доста се чудих, но реших да пропусна. Сигурно се работи по- чисто, но пак се цапа, та облепването си е отново задължително. Иначе лидълските реплики на зелен бош са много сполучливи. Поне така е с ролковата шлифовъчна машина, излезе уникално полезна за циклене и също издръжлива на работа. Всичко това на 2,5 пъти по- ниска цена спрямо боша. А ето нещо гига яко на 14.07 http://www.lidl.de/de/parkside-akku-boh ... a1/p223782 . Батерията ми прилича като на 20 волтовия им винтоверт 2Ah.
stan73 - майстор
Този електрически валяк вероятно не е лош, но има и бои които засъхват бързо и се махат адски трудно, та предполагам, че ако човек боядисва с такива за едно или най-много няколко боядисвания, така ще го запуши, че няма да става повече за работа.
Аз например скоро боядисвах с една такава (Леко Интерин акрилатна, тонирана, но понеже беше на няколко години реших да я подсиля с Ц200). Е това нещо със сигурност би го запушило завинаги. Аз от кожата си даже (където беше пръснало) едва я махнах...
Bleu81 - напреднал
mitko64 написа:
... А ето нещо гига яко на 14.07 http://www.lidl.de/de/parkside-akku-boh ... a1/p223782 . Батерията ми прилича като на 20 волтовия им винтоверт 2Ah.
Изглежда интересно, но на практика е един голям компромис.
Енергията на удара е само 1j. Като перфоратор няма да е много по-ефективен от стандартна ударна дрелка.
Изнесения напред център на тежеста, оборотите (900) и липсата на фрикционен съединител го правят непрактичен за работа с една ръка като винтоверт.
Не е практичен и за дрелка заради сдс захвата и ниските обороти.

Компромисен инструмент за хора, които нямат дрелка, перфоратор и винтоверт и искат да минат "тънко" с нещо универсално.
След година две батерията ще е деградирала и когато ви се наложи да пробиете нещо ще съжалявате, че с парите не сте си купили прилична ударно-пробивна бормашина.

П.П.
Евтиния паунд е подходяща възможност за покупки от англия. За малко повече пари ще си купите професионален ударен винтоверт с нормална по днешните стандарти батерия ( >4Ач) който ще е в пъти по универсален.

Поздрави
mitko64 - майстор
Ударните винтоверти, дрелки и прочие, нямат нищо общо с 1J(там даже не се и споменава силата на удара). Te са си по схемата подвижно и неподвижно ударно тяло, за тухла стават и толкова, за бетон забрави.. А иначе новият лидълски модел акумулаторен, пневматичен перфоратор е огромна крачка назд, спрямо старият, който беше производство на Ейнхел. Той беше с две скорости, 0-300 и 0-900 оборота, и на 1-ва вадеше 40Nm. в безударен режим. http://www.lidl-service.com/static/4926 ... _DE_NL.pdf .
Bleu81 - напреднал
mitko64 написа:
Ударните винтоверти, дрелки и прочие, нямат нищо общо с 1J(там даже не се и споменава силата на удара). Te са си по схемата подвижно и неподвижно ударно тяло, за тухла стават и толкова, за бетон забрави.. А иначе новият лидълски модел акумулаторен, пневматичен перфоратор е огромна крачка назд, спрямо старият, който беше производство на Ейнхел. Той беше с две скорости, 0-300 и 0-900 оборота, и на 1-ва вадеше 40Nm. в безударен режим. http://www.lidl-service.com/static/4926 ... _DE_NL.pdf .
Имам ги и трите и знам много добре принципа на действие и кое как пробива. Енергия на удара при перкусионните дрелки/винтоверти не се специфицира, понеже зависи от силата, която прилагаме аксиално. Откакто имам перфоратор (макита) не съм използвал ударната дрелка. С винтоверта обаче Dewalt DCD785 с 5Ач батерия често пробивам глухи отвори за дюбели в тухла и бетон с фи-4-8мм и дълбочина 40-60мм на несгодни за перфоратора места или когато не си струва да нося перфоратор за 2-3 "дупки" . Пробива успешно бетон със свредла 4-10мм. Който не вярва може да види тук: https://www.youtube.com/watch?v=YI6Pny2Jxq4. Аз самият го правя редовно и няма нужда някой да ме убеждава да забравя. За сметка на сравнително ниската скорост на пробиване в бетон, си е пълноценна машина за пробиване в дърво и метал и завиване на винтове (60Nm) и като цяло е много по универсален, като основна машина от парксайда по-горе. Подобни и по-добри имат милуоки, макита, бош и други и хората не само че не са забравили за пробиването на бетон с винтоверт ами и го правят успешно когато се налага или носенето на перфоратор не е оправдано. Колкото до акумулаторните пневматични перфоратори - актуалните профи модели са от 2j нагоре а батериите, които са актуални към момента са над 4Ah. ( милуоки пусна 9, деволт ще я има до месеци) така, че тая машина освен че е еФтина няма други достойнства.

Болшинството от хората (новодомци, пишман-майстори, ентусиасти, и лидълохолици пробиват в бетон 2-10 "дупки" годишно колкото да сложат стойка за телевизор на стената, огледало в банята, кука за простор или картина. За тая цел ударната бормашина с хубаво свредло и особенно ако се комбинира със стойка е в пъти по полезна и при правилна експлоатация ще ви служи вярно десетки години. Mоята Sparky BUR150SET си я купих с много мерак от пловдивския панаир през 2001-ва за 100-тина лева и съм пробил стотици отвори в камък, бетон и много твърда плътна тухла преди да си купя перфоратор. С нея си направих изолацията на къщата (около 100квм) с дюбели 8-ца. Когато се е налагало съм я ползвал и за бъркалка. Сега стои на стойка и я използвам редовно само за дърво и метал. Дотук е на служба 15 години с 0 ремонта и понеже не я "изнасилвам" вероятно ще изкара поне още толкова и най много да сменя едни четки.

Въпросния "джиджав" акумулаторен перфоратор ако случите на "читава" бройка след 2 години ще ви изникне някаква работа и ще установите, че батерията не е заредена, а след 60 минути заряд и няколко пробити отвора ще ви остане време за почивка, понеже пак ще трябва да я заредите и ще ви се прииска да си бяхте купили нещо на кабел. Ако пък се развали след 3-тата година ще стане ясно, че сервиз няма...

На цената на която ще се продава може да се купи прилична ударно-пробивна дрелка и комплект хубави свредла от марка за която и след 10 години ще има резервни части.

Поздрави
Последна промяна от Bleu81 на ср юни 29, 2016 3:47 pm, променено общо 1 път.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: