Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
Пробивал съм и аз, даже съм засичал- със Спарки БУР2 350Е за 2 минути успя да пробие 5см. с Ф10мм. в бетон. Аз на това не му викам пробиване. За скъпарските също знам, даже новото Спарки 18волта е 2,3 J. Но ценово нямат нищо общо, то само батерията 4Аh не ми се мисли колко струва. Тук е резонно да паравиме сравнение с Бош унео, примерно, където е 0,5J и струва Х2.
gogyto - специалист
Колеги как е компютъра за напояване, че оня ден си взех лентов за капково, ще върши ли работа?
cholev - майстор
Bleu81 написа:
...Mоята Sparky BUR150SET си я купих с много мерак от пловдивския панаир през 2001-ва за 100-тина лева и съм пробил стотици отвори в камък, бетон и много твърда плътна тухла преди да си купя перфоратор. С нея си направих изолацията на къщата (около 100квм) с дюбели 8-ца. Когато се е налагало съм я ползвал и за бъркалка. ..
Поздрави
И аз имам некакъв Sparky от няколко години. (550ватов май). Не знам какъв модел е и не ме интерсува. От както имам парксайдите- перфоратора, ударната акумулаторна http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 18-Li%20A1 и ударната неакумулаторна 500вата май беше, тоя Sparky така си седи. До преди перфоратора я ползвах чат пат за бъркане на разтвор, че не ми беше жал за нея, а сега ползвам за това вече перфоратора. Вчера и се чудих- хем ме нервира, хем не я ползвам за нищо, а пък да я хвърля пак не става. Ще взема да я подаря на някой да не ми се мерка пред очите.
Bleu81 - напреднал
mitko64 написа:
Пробивал съм и аз, даже съм засичал- със Спарки БУР2 350Е за 2 минути успя да пробие 5см. с Ф10мм. в бетон. Аз на това не му викам пробиване. За скъпарските също знам, даже новото Спарки 18волта е 2,3 J. Но ценово нямат нищо общо, то само батерията 4Аh не ми се мисли колко струва. Тук е резонно да паравиме сравнение с Бош унео, примерно, където е 0,5J и струва Х2.
Тия 2 минути са или заради износен ударен механизъм или поради некачествено свредло.

Ето още един клип пак с ударен винтоверт деволт - със свредла 8 и 10мм. Отвор с дълбочина 70мм се пробива за около 15 секунди.

https://www.youtube.com/watch?v=H9jvh5BxlYM

Моят е по-слаб модел но пробива със съпоставима скорост.

Поздрави
mitko64 - майстор
Имам И Bur 150e , как млати камъка само :lol: . Тези 2 минути с чисдто нова машина. Но ти май не правиш разлика между истински бетон, с валчестите камъни, където като ги срещне и умира и пясъчни циментови замазки.
brum - майстор
Т'ва с бетона и речните камъни (валчестите предполагам са такива) и мен ме изуми като го видях за първи път. На Лидл перфоратора и къртача (тоя дето го пускаха на скоро пак) се видя в чудо. Смаза 2 секача за 10-15 минути, но камъка почти не мръдна...
mitko64 - майстор
По принцип разните шила и секачи имам чувство не харесват камък. Със SDS Max и шило kress се опитах да изчуквам гранит. Шилото стана на мекица.
Bleu81 - напреднал
mitko64 написа:
Имам И Bur 150e , как млати камъка само :lol: . Тези 2 минути с чисдто нова машина. Но ти май не правиш разлика между истински бетон, с валчестите камъни, където като ги срещне и умира и пясъчни циментови замазки.
можем да си чешем езиците още доста.. Явно стените в панелките в който съм пробивал са от циментова замазка или керпич, понеже проблеми с пробиването не съм имал.

Който е решил да си хвърли парите за нещо което не струва ще го направи. А тия които не са ползвали качествена машина от добрите марки ще повторят и потретят подмамени от ниската цена и голямата "далавера". След няколко години ще имате купчина компромисни инструменти без сервиз и резервни части на обща стойност колкото 2-3 професионални машини купени изгодно от чужбина. Само за пример ще кажа, че комплект Деволт проесионален перфоратор с 2.1J удар и винтоверт 60nm с 2 батерии 4Ач, бързо зарядно и хубав куфар излизат с транспорта под 800 лева.

http://www.axminster.co.uk/dewalt-dck20 ... 0ah-508666

Лидълски винтоверт и обсъждания по-горе "перфоратор" ще са под 300... но като показатели са в пъти по слаби.
Който има и ползва хубави машини знае дали разликата си струва ..
Скоро някой беше броил колко винта завил с новия 12в винтоверт парксайд. Е, аз имам безчетков импакт DCF895 с 5aч батерия. Някой от вас има ли идея колко винта ще завия с един заряд? 2-3-5 или 10 пъти повече? И дали се чувствам прецакан че съм дал за него 3-4 пъти повече? Не! Бих се чувствал прецакан само ако си накупя 10-тина парксайда и някой ми даде да пробвам хубав инструмент. Тогава ще разбера колко е горчива разликата между хубавото и еФтиното.

Пожелавам на всички да не се сблъскат с непробиваем валчест камък и "истински бетон" и каквито инструменти имат със здраве да си ги ползват.
mitko64 - майстор
Oх, пак се почнa- ДЕуолтове,Милуокита, Макити, където нямат нищо общо с темата.
Bleu81 - напреднал
mitko64 написа:
Oх, пак се почнa- ДЕуолтове,Милуокита, Макити, където нямат нищо общо с темата.
Темата са инструментите Парксайд. Не бих почнал да ги критикувам и сравнявам с " ДЕуолтове,Милуокита, Макити" ако някой не беше казал че тоя перфоратор бил "Гига як". Не ми е работа кои за какво си харчи парите но би било тъпо хората да се награбят с тоя "перфоратор" само защото е еФтин.

Има инструменти парксайд и аксесоари пауърфикс които имат имат много добро съотношение цена качество и други които откровенно не си струват парите. Гига яки инструменти има, но са на други марки и с други цени. Яки са понеже са надеждни, производителни а батериите им издържат вече цял работен ден работа с един заряд. Добрите модели на Парксайд са просто добри за цената си.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: