Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
$64EN - специалист
идеята е добра , но тъка няма ли да се вдигне много нивото на самата баня? иначе ще стане много готино тъка , евентуално ако се пуска по-силно вода и сифона на коритото не може да смогне с нея ще се пълни и банята , но ако го вдигнете 7-8 см ,както бяхте написали май няма да е проблем :?
fichtenweg - специалист
ами, чак толкова много няма да се вдигне, ние в момента ползваме такава баня и не възприемаме разликата в нивата като пречка, не съм се замислял дори че ми е малко по високо , а и надали сифона няма да може да поеме оттичащата се вода, дори когато е на max.

днес разделихме банята на четири равни квадрата с дървени летви и заляхме диагоналните два. Оставащият участък срещуположен на коритото ще залеем когато се втвърдят тези два и ще водим нивото на оставащият квадрат по тях. По-нататък ще дам снимков материал.
fichtenweg написа:
ще се опитам да поясня:

вместо да правим коритото по този начин (където коритото и останалата част от пода в банята са на еднакво ниво)

Изображение

искаме да излеем по висок под в черния участък:

Изображение

и по този начин коритото (бялата част) да остане в крайна сметка по-дълбоко.

Чудя се дали така можем да НЕ изграждаме ръб на така оформеното в дълбочина корито, или е по добре да се направи ръб, макар и с минимална височина (във всеки случай не толкова висок като на снимката)[/img]
При свекърми и свекърва ми има такава баня. И ние сме решили да правим нещо подобно, защото махнахме една стара вана и остана пространство със свалено ниво.
При готовото решение, то е с мозайка, горното ниво е леко наклонено в участъка около стъпалото. Стъпалото е 5 см. Сифонът е там.
У нас също ще е 5 см, но мисля да сложим преградно стъкло при стъпалото, така че може би не ни трябва наклон на горната част, пък и вече имаме един сифон на горно ниво .. не знам. :-k
fichtenweg - специалист
ето как изглежда сега

Изображение

от всички посоки има лек наклон към коритото. То стана с размери 105 см х 80 см

Тема "изграждане на корито за душа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: