• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 38
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
fu4ko - специалист
Тази вечер паднах с шосейката по невнимание с тубуларните гуми и скъсах вентила на задната гума.Ще пускам каплите за продаване.Ще си слагам нормалните тристенни капли.Малко по тежко ще стане Пухчето ама не е фатално.Не ми се дават 35лв за нова.Днес видях,че съм срязал и предната на стъкло по наще хубави пътища.Та ако някой се интересува да пише.
shotik - майстор
От известно време ремонтирах и събирах чаркове за един велосипед на марката Балкан , модел WEEKEND, днес вече е готов.
Шините на каплите са стоманени и боядисани, целите бяха в ръжда, за да не ги търкам , купих алуминиеви шини и монтирах тях .Стана много по- добре . С почистване , шкурене и боядисване на някои детайли стана в този вид ;
Прикачен файл:
CIMG7131.JPG
Прикачен файл:
CIMG7134.JPG
Прикачен файл:
CIMG7137.JPG
Прикачен файл:
CIMG7142.JPG
Прикачен файл:
CIMG7132.JPG
shotik - майстор
Едно малко колелце, показвал съм го преди ,вече е с пет скоростна главина ,вътре са вградени скоростите, това е вече градския ми велосипед, доста бързо може да се движи, само да имам здрави крака и сили

Прикачен файл

CIMG7274.JPG

Прикачен файл

CIMG7275.JPG

Прикачен файл

CIMG7276.JPG

Прикачен файл

CIMG7277.JPG

Прикачен файл

CIMG7278.JPG
shotik - майстор
Kumay написа:
piron45 написа:
... Не знам дали го правиш за пари или за забавление, но се получава перфектно...
Не е за пари! Те и по телевизията го показаха - възстановява ги и ги дарява на деца! =D> :prayer: =D>
Миналата седмица сглобих едно балканче от стари части и го подарих на едно хлапе, което от два месеца живее в махалата,не ходи с други, защото го карали да пуши и да берат плодове по дворовете, има различно мнение от останалите деца и това ме накара да събера чарколя и да му сглобя и подаря този велосипед. Нарочно го накарах да дойде да ми помага , рамката и вилката ги почисти със шкурка ,аз също помогнах малко , с телена кръгла четка изчистих каплите и някои части , боядисах и като залепих и лепенките , ме попита ,кога ще дойде детето да си го вземе , му казах ,че то е пред мен. Минута -две не можеше да повярва , че това ще е неговия велосипед.
Така една развалина се превърна в хубав велосипед и подарък за този малчуган

Прикачен файл

CIMG6138 m.jpg

Прикачен файл

CIMG7235 m.jpg
CIMG7235 m.jpg (108.12 KиБ) Видяна 2048 пъти

Прикачен файл

CIMG7243 m.jpg
CIMG7243 m.jpg (96.95 KиБ) Видяна 2048 пъти

Прикачен файл

CIMG7245 m.jpg
CIMG7245 m.jpg (99.13 KиБ) Видяна 2048 пъти
fu4ko - специалист
shotik написа:
Kumay написа:
piron45 написа:
... Не знам дали го правиш за пари или за забавление, но се получава перфектно...
Не е за пари! Те и по телевизията го показаха - възстановява ги и ги дарява на деца! =D> :prayer: =D>
Миналата седмица сглобих едно балканче от стари части и го подарих на едно хлапе, което от два месеца живее в махалата,не ходи с други, защото го карали да пуши и да берат плодове по дворовете, има различно мнение от останалите деца и това ме накара да събера чарколя и да му сглобя и подаря този велосипед. Нарочно го накарах да дойде да ми помага , рамката и вилката ги почисти със шкурка ,аз също помогнах малко , с телена кръгла четка изчистих каплите и някои части , боядисах и като залепих и лепенките , ме попита ,кога ще дойде детето да си го вземе , му казах ,че то е пред мен. Минута -две не можеше да повярва , че това ще е неговия велосипед.
Така една развалина се превърна в хубав велосипед и подарък за този малчуган
Не ли му височко тъй седлото?
shotik - майстор
Снимката е когато му го подарих, след това го регулирах според ръста му .
radius - майстор
Ми какво да кажа... браво! Личи си, че си от едно друго поколение човеци.
inspo - майстор
shotik =D>

Аз пък да се похваля какво си взех от китайците.
http://www.ebay.com/itm/191188444299?_t ... EBIDX%3AIT
Машинка за почистване на верига. Слагаш я на веригата , пълниш течност за почистване и въртиш :-D
А за доставката нямам думи. Досега не бях получавал стока с безплатна доставка за толкова кратко време.
Поръчах на 18.06 , пуснали са я на 20.06 , вчера на 28 е била в пощата , а днес си я взех...
shotik - майстор
Обикновено веригите са толкова мръсни ,че това не помага. Свалям веригата и първо с кръгла телена четка почиствам ,а след това я слагам в съд с горяло масло от двигател и загрявам с газов котлон.
Този уред е за такива ,които се грижат за велосипедите си, аз съм залепил две стари четки за зъби с космите една към друга и така почиствам веригите ,като прекарвам веригата между двете,но такива които са подходящи за такова почистване.
fu4ko - специалист
Струва ли си това занимание за верига от 4.50.Напоследък ги смазвам с проникващо масло за ръжда когато започнат да скърцат.Хубавото е че смазва и бързо изсъхва и веригата не е омаслена.Аз карам такива и въобще не се занимавам с чистене.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 38

Тема "Велосипеди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: