Всички въпроси за вилата.
Моля споделете какви репеленти за тези твари ползвате и доволни ли сте от тях?

Благодаря предварително!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Леле търговците как преправят езика! Евала машалла
Не разбирам коментара Ви! Всеки случай, ако бях търговец, щях да зная какво да ползвам на вилата и нямаше да питам тук.

Нуждая се, наистина от свестни мнения, т.к. след 3 дни отиваме за пръв път да спим там и не желаем някоя змийка да ни полази.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Репелент е мазило против насекоми. Сега явно продават всичко, което гони каквито и да е нежелани неща под наименованието.
Аз лично, не вярвам, че нещо миризливо (каквото е действието на репелентите), ще изгони змия или плъх. Има ултразвукови машинки, но те са за 2 и за 200, нямам доверие в качеството.... Добра хигиена и домашен любимец е оправията. Ако е за сред природата също. Храната на високо добре опакована, и куче с вас
radius - майстор
Репелент е отблъскващ и може да е добило гласност п/в насекоми, но не само. ( може да е water repellent и т.н.).
А insect repellent e против насекоми.
TACHO - специалист
Насипи тънка ивица нафталин около вилата. Миризмата му отблъсква змиите и не я преминават. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
galinadimieva написа:
Не разбирам коментара Ви! Всеки случай, ако бях търговец, щях да зная какво да ползвам на вилата и нямаше да питам тук.

Нуждая се, наистина от свестни мнения, т.к. след 3 дни отиваме за пръв път да спим там и не желаем някоя змийка да ни полази.
Змиите не искат да ви полазват, спокойно. Шумът ви ще ги изгони. Просто им дайте време.
MamaMy - майстор
И това не е верно. Те са глухи. Усещат вибрациите, но да ти кажа не се притесняват явно от моето ежедневно присъствие. Явно са особени животни. Където им хареса, трудно се махат. Пръскам и с репелент, но основно за да не влизат в къщи. Не, че не им се случва въпреки това. Само дебнат да намерят отворена безнадзорна врата и за минутка вече са вътре. Не знам какъв е репелента. Прилича на олио налято в мляко и мирише на камфор. Преди употреба разбивам добре и разтварям един литър в 10 литра вода. Коагулира бързо и трябва веднага да се употребява.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Вибраците, разбира се
Какъв вид змии имаш?
Таралеж пробвал ли си?
zmiori - специалист
И как ще "задължи" таралежа да седи и да пази?
В една такава ситуация котката е доста добър вариант. Действа на в фронта хем тормози мишоците и им намалява популацията от там и змийте почват да губят интерес към обекта те на домати и краставици не налитат. Змийте са 100% месоядни. Те са там където има храна, а каква им е храната мишки, плъхове, гущери и подобни. Ако ги няма тях няма ги и влечугите.
Та затова котка може и повечко.

Тема "Какъв репелент против змии и/или мишки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: