• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Можеш ли да правиш скреч?

http://www.cablecommerce.bg/bg/productd ... php?id=105
Последна промяна от valentino76bs на чет юни 30, 2016 12:35 am, променено общо 2 пъти.
zz_stefanov - майстор
ktamen написа:

А ако нямаш ДТЗ и изчезне нулата, по-безопасно ли е :?:
Точно при разклоняване на нулата и превръщането и в PE и N, ако изчезне нулата от страна на енергото има голяма вероятност това твоето PE да се офази от някой комшия.
За това трябва да има надеждни земни при всяко табло, но енергото или не ги прави или слага някаква тяхна имитация.
ktamen - специалист
Не ми разбра въпроса.
Прав си, че ако се прекъсне нулата и ще стане весело.
Ама със или без разклоняване на нулата пак ще е весело.
djpatzo - специалист
valentino76bs написа:

Да на времето правих, когато ти си чел буквара за 1-ви клас и още не си познавал буквите, а като си толкова отворен, я обясни, какъв е проблема да се използва такъв многожилен кабел. Я сега да те видя, че не си ми излязъл с доводи. Ей сега ще сглобя една уеб страница и ще напиша, че се ползва както за подвижни, така и за стационарни консуматори. Такива странички на незнайни търговци не ми ги показвай. Покажи ми доказателство, че е забранено също искам да знам какъв е проблема, защото имам 2 бойлера под ръка с именно такива кабели и проблеми съм нямал... Не мога да преброя години, които работят, а единия бойлер е 2.4 kW
valentino76bs - майстор
djpatzo написа:
valentino76bs написа:

Да на времето правих, когато ти си чел буквара за 1-ви клас и още не си познавал буквите, а като си толкова отворен, я обясни, какъв е проблема да се използва такъв многожилен кабел. Я сега да те видя, че не си ми излязъл с доводи. Ей сега ще сглобя една уеб страница и ще напиша, че се ползва както за подвижни, така и за стационарни консуматори. Такива странички на незнайни търговци не ми ги показвай. Покажи ми доказателство, че е забранено също искам да знам какъв е проблема, защото имам 2 бойлера под ръка с именно такива кабели и проблеми съм нямал... Не мога да преброя години, които работят, а единия бойлер е 2.4 kW
Забавляваш ме .....прави скречове остай кабелите! :-D Виж всеки сам си решава как да си го направи и съответно ще си носи последствията!
Аз няма да ти давам линкове и т.н..... бойлера е стационарен консуматор варианти за захранване пввм,свт пва 1 т.е. кабели за неподвижно полагане....от там нататъка ако искаш с ластик го захранвай!
п.п.Едно време какви Дj имаше а сега хакери :-D
djpatzo - специалист
valentino76bs написа:
djpatzo написа:
valentino76bs написа:

Забавляваш ме .....прави скречове остай кабелите! :-D Виж всеки сам си решава как да си го направи и съответно ще си носи последствията!
Аз няма да ти давам линкове и т.н..... бойлера е стационарен консуматор варианти за захранване пввм,свт пва 1 т.е. кабели за неподвижно полагане....от там нататъка ако искаш с ластик го захранвай!
п.п.Едно време какви Дj имаше а сега хакери :-D
Между другото и аз се забавлявам във форума! А относно хакери, програмиране, изработка на сайтове, системи за управление на бизнеса, дизайн(екстериор и интериор) - тези дейности са ми основните! Електротехниката, не ми беше чак толкова интересна, макар, че мислих да я уча и се отказах. Но едно не разбрах! Какви са последствията или само си чешеш пръстите. Като нямаш какво да кажеш, просто замълчи, а иначе очаквам да ми кажеш последствията. Всички разбрахме колко "велик" електротехник си. Все пак имаш цели 1137 мнения във форума, а аз до тук видях 10 безцелни! Нали форума е да се научим, а ти показваш, колко си "велик". Обясни за незнаещите, че да знаем и ние!
valentino76bs - майстор
Тока не върви достатъчно добре по ШВПС когато захранва стационарен консуматор :-D ,уф ай стига ,че ми се доспа утре ще продължим...лека вечер
djpatzo - специалист
valentino76bs написа:
Тока не върви достатъчно добре по ШВПС когато захранва стационарен консуматор :-D ,уф ай стига ,че ми се доспа утре ще продължим...лека вечер
Ебаси... Той тоз кабел като полицай с палка... Все скоростта бива намалена у шофьорите. Айде лека! :)
valentino76bs - майстор
Човек аз по нагоре ти казах но ти пак своето!Всеки кабел си има своето предназначение свързан с конструктивните му особености,свойства и начини на полагане какво повече да говорим!Все едно е да си направиш удължител,разклонител със СВТ или пВВМ тъпа работа!
И достатъчно показателно е ,че за всичките тези години в бранша никъде не видях такъв кабел положен в мазилка захранваш стац. консуматор ,ся кво искаш да търся нормативни документи ли еми няма да стане!Аре до тук съм!
egomen66 - майстор
burkov написа:

За твърдата връзка, са едни като камбанки, в които се вкарват проводниците и има винт за затягне.
Във момента си правя инсталацията на къщата.Всички връзки ги правя по метода на усукване.
Покажи ги тези камбанки .Качи снимка да ги видим.Да не е лустер или ваго клема. :partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Инсталация на къща, нова или не?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: