Нека намерим най-тънките цени.
kozl - майстор
Аве то в нашата родна ситуация да се чудиш дали да работиш с профи инструменти или да ги пазиш от айдуци :?
За какъв професионализъм да иде реч, като един свестен удължител не мое да уцелее на обекто. Всичко все от СВТ.
Убавите неща на обекто са малотрайни. Докат се обърнеш и дали фира :lol:
Те за тва шъ са бачка с Браксайд.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ESPACE написа:
n_a написа:
gogosto написа:
.... Когато го пипнат хамалетата които му работят и хилти да е има същия живот като райдера......
Именно
Пълни глупости. В този филм съм играл ролята на будалаеца дето си губи времето да разнася измислени марки машини в гаранция по сервизите и да ги чака по месец да ги оправят или сменят. Накрая се отървах от всичко, което няма заглавие и рахатясах. Е, мерси!
Даже аз не ремонтирам "райдери" . Извинявай, но
mitko64 - майстор
Николай Николов написа:
Айде на циркулярите с линеал. Като за 200 лева, дано да са ги направили читави.
Много прилича на бошовския ми. Дано да се продават релси допълнително , ако са съвместими:-D :-D
Пише, че идва с диск 24 зъба, който е крайно неподходящ за ламинати и плочи

Задължително отнасям http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... %2018%20A1
Eто малко впечатления от първа ръка на колегата Griffin http://woodbg.blogspot.bg/2015/08/parks ... 00-a1.html . Шапка му свалям за усърдието и ще бъда благодарен да сподели още впечатления, ако има нови такива. И аз съм го харесал, но ако пуснат и настолния, не знам какво да вземам.
Shift - специалист
Нещо не схващам идеята на ударния винтоверт. :? Все пак това винтоверт ли е или бормашина, както го превеждат? Защото не виждам начин да се сложат каквито и да е свредла.
mitko64 - майстор
Oстави им превoдите, те втора година титулуват дремела за акумулаторен. Доколкото знам няма как да се изключва ударът, та ударно пробиване в метал, примерно, не върви. Не съм пробвал такова та не мога да съм от полза, но колегите го хвалят, че почти няма реактивен момент при завиване на големи винтове и спокойно се работи с една ръка. И аз го бях харесал, но скоро гледах един клип vs ударният лидълец PSBSA 18 Li, който зави почти два пъти повече винтове(приличат на 6Х160), та се разкандардисах.
pgt - специалист
Shift написа:
Защото не виждам начин да се сложат каквито и да е свредла.
Колега има лек и за това:
Прикачен файл:
Patronnik.jpg
Patronnik.jpg (12.99 KиБ) Видяна 2791 пъти
Гост - специалист
Има и свредла, които са с шестограмна опашка
Изображение
Но ако не може да се изключва удара- кофти
Bleu81 - напреднал
Привет,

За тия, които не са ползвали импакт драйвер ще споделя следното.

Това е най полезния ръчен инструмент след винтоверта - и може да го замести успешно за повечето операции на завиване и пробиване, освен там, където не се налага използването на фрикционен съединител за прецизен контрол над потъването на главата на винта. Въпреки, че с известна практика можете да се научите доста добре да контролирате края на завиване, не е изключено да пропуснете момента и да потопите главата под нивото на плоскостта, което за някой приложения е недопостимо.

При всички ударни винтоверти, ударни гайковерти и тн ударното действие се задейства при надвишаване на определен въртящ момент. Преди достигането му машината си върти като обикновен винтоверт.

С импакт драйвера могат да се пробиват успешно отвори в дърво и метали като за целта се използват свредла с шестостенна опашка. На пазара вече се намират на такива за дурво и метал, степенчати за ламарина и други, като при евтините обикновенно свредлото е набито в шестостенна опашка а качествените са изрязани от цяло парче метал. При пробиване на отвори с малък диаметър ударното действие не се включва и импакта си пробива като обикновен винтоверт на висока скорост. При навиване на винт 4х40 в мека дървесина моя 170нм импакт включва удар чак когатоглавата започне да потъва. За разлика от винтовертите, които обикновенно са в диапазона 400-2000 об/мин импактите достигат докъм 3000 об/мин което дава много голяма производителност при сериино завиване/отвиване на малки винтове и болтове ако усилията са в диапазона без удар. Например при сглобяване на клетка на фарадей или при сглобяване/разглобяване на рентгени за един ден ми се налага понякога да завия/развия хиляди болтове, с импак драйвера пестя часове спрямо винтоверт, а не ми се мисли колко време би ми отнело да го направя на ръка.

Основните предимства на импакта са няколко: усилието с което натискаме накрайника към главата на винта и натоварването на китката ни е в пъти по-малко с импакта. Лесно се навиват големи винтове с една ръка, което иначе би изисквало винтоверт с голям момент и здраво стискане с двете ръце за да не ни осуче китките. Няма риск от усукване на китката при блокиране на свредло/винт. Дори малко дете може да го държи и да навива винтове в твърда дървесина.
Незаменим е при разглобяване/сглобяване на машини. Успешно може да се използва и при ремонта на коли, понеже развива с лекота ръждясали винтове, като вероятноста да ги скъса е по малка отколкото ако напъвате с нормално рамо. Имам три импакта, един 950 nm който ползвам по коли и по машините които сервизирам за болтове от М10 нагоре, винтове за директен монтаж и анкери, 170нм които е супер универсален за дърводелство, болтове от M6 до M12 и пробиване и един малък китайски със слаб удар които взех специално за развиване на опдгревни свещи на дизели. Другото немалко преимущество е малката дължина спрямо винтоверта за завиване в тесни пространства тъй като дължината на тялото + 1" бит е около 140-150мм.

Недостатъците са шума които вдига и по-ниската скорост на завиване на дълги дебели винтове спрямо винтоверта. Например един винтоверт 90нм с ръкохватка ще завие голям крепеж в дърво 2-3-4 пъти по бързо от импакта за сметка на здравото стискане, натискане и усукване на ръцете.

За тия, които мислят, че с него ще си развиват болтовете на джантите - може да останат разочаровани. Не разчитайте че болт на 10 години, навит преди 6 месеца със 120нм в алуминиева джанта ще се развие с лекота с 1/4" импакт. Понякога и 300-400 нм не стигат особенно ако майстора се е бил замечтал по плакатите с каките докато е навивал ... За завиване става, но при условие, че после проверите с ръчен ключ или динамометър дали резултата ви задоволява. За високоякостни болтове от М8-нагоре като например болтовете на маховиците шайби на валове и тн, където се затяга с големи моменти 1/4" импакт не върши работа и си трябва 1/2" със 400нм и нагоре.

Поздрави
Virtex - майстор
Те "на запад" са прости и затова ползват само "марковите", нали ? Да отиде някои да ги светне за супер далаверата на парксайд, че да може и те да пестят малко...

Хайде стига с глупостите, такива марки са любителски и ги продават в бакалии, тук са на почит заради финансовото ни състояние. В Германия не всеки вече е Ханс,а има много чужденци, които гледат евтиното и затова процъвтяват И евтините неща, не може само бош да се взема.

Иначе DeWalt имат вече и серии с bluetooth в инструментите, специално за management управлението, да се знае кога кой уред какво прави. "На запад" това се ползва, защото ефективността има значение, тук "бай Иван" му е през оная работа какво става после с техниката, дали ако я счупи утре няма да има работа или че може да се забави. Важното е чорбаджията да му даде дневната надница, че да може да се прибере да пие ракия и да бие жената/децата, пък утре майната му. Да се сравняват уреди, направени за различни неща е странно.

Преди няколко дена бях в завода на Дукати (имат тур из завода, докато сглабят моторите) и там имаше само сини бошове и макита, интересно защо не видях нито един парксайд, ейнхел и т.н....може би защото ако се чупи нещо си имат специализиран сервиз и им ги заменят веднага, не да тичат до лидл да се радват на 3 годишна гаранция когато бай Иван напъне уреда над пределите, защото няма ракия :)

Хайде върнете се на дискусията конкретно за parkside уредите и това кой какво предпочита за маса. Ако някои чете тук очевидно има интерес към марката ( включително и аз ) и е тук да се обсъждат конкретни неща :)
Последна промяна от Virtex на чет юни 30, 2016 12:55 pm, променено общо 1 път.
Virtex - майстор
Bleu81 написа:
Привет,

За тия, които мислят, че с него ще си развиват болтовете на джантите - може да останат разочаровани. Не разчитайте че болт на 10 години, навит преди 6 месеца със 120нм в алуминиева джанта ще се развие с лекота с 1/4" импакт. Понякога и 300-400 нм не стигат особенно ако майстора се е бил замечтал по плакатите с каките докато е навивал ... За завиване става, но при условие, че после проверите с ръчен ключ или динамометър дали резултата ви задоволява. За високоякостни болтове от М8-нагоре като например болтовете на маховиците шайби на валове и тн, където се затяга с големи моменти 1/4" импакт не върши работа и си трябва 1/2" със 400нм и нагоре.

Поздрави

За 6те месеца вероятно си прав (лично нямам идея), но за другото може и да не е така:

https://www.youtube.com/watch?v=EJ6-PHksOcc

верно не е марката parkside, но има демонстрация на малък импакт при работа с джанти

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: