Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте,имам съсед с когото си помагаме много,сега той е в нужда и искам да му помогна.Отнася се за тази машина.Моторна гръбна коса.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Търсим карбуратор или от какво можем да ползваме.Понеже този тече,явно иглата вече не държи,пробвах с няколко настройки,но или тече много или не му стига горивото и гасне.
koveslav - майстор
Жорка,може да се ползва и от друга машина,но ще внимаваш дифузора за въздуха да е с близък диаметър,а също така,задължително трябва да отговаря и размера на главния горивен жигльор.В магазинчетата за части за моторетки се предлагат нелоши карбураторчета,може да се помисли.Фланеца,ако не е със същото захващане,лесно се прави. Карбураторче от двутактовите китайски минимоторчета за деца е първото,което ми идва наум и би трябвало да върши работа.Има ги по сайтовете,но жигльора няма да е същия и ще трябва да се поработи и по него.
Игличката на оригинала,ако не е с гумен връх,а е метален конус има начин за възстановяване,който често дава прилични резултати.Правил съм и е ставало.Хващаш внимателно опашката на игличката в по-прецизно патронниче на някоя бормашинка,завърташ на по-високи обороти и внимателно с диамантена шкуркичка на ръка полираш повърхността на конусчето.Обикновено нараняването и износването е с формата на леко каналче в зоната в която е лягала иглата,а материала е мек и бързо се зачиства.По-зле няма да стане,ще работи.
keymaker - специалист
Би трябвало да се мине със смяна на иглата . Най вероятно нямате разглобени карбуратори под ръка ,но във всеки сервиз имат ,а иглата на 90% ще стане от карбуратор на резачка.
koveslav - майстор
Карбуратор с кранче за 39 куб.см. двутактов двигател с цена 25-28лв.
Прикачен файл:
карбуратор-sku-227-5801-700x700.jpg
карбуратор-sku-227-5801-700x700.jpg (41.41 KиБ) Видяна 1856 пъти
http://motobg.net/ocart/%D1%87%D0%B0%D1 ... 80-sku-227
dragozow - майстор
Krass написа:
Така е, по скоро тример или тример. А Аз си поръчах това http://www.argo-market.com/Products/Details/2291
Ще ти звънна, но с Husqvarna доставките са бавни и мъчителни.
Andri01 - майстор
Да не пускам друга тема. Към ползващите бензинови косачки: първо-имат ли съединител към ножа или той е директно свързан към вала на двигателя? Решил съм да експериментирам/ ако не ме домързи/-имам корпус от ел. косачка и двигател 4к.с. "B&S". Естествено корпуса ще трябва да се усили ,защото е пластмаса. Обороти,мощност не са проблем.
Stefan_62 - майстор
Andri01 написа:
първо-имат ли съединител към ножа или той е директно свързан към вала на двигателя?
Директно е свързан
Stefan_62 - майстор
Andri01 написа:
Благодаря.
Само да те попитам какво имаш впредвид "съединител" към ножа :? . Връзката м/у двигателя и режещият инструмент се осъществява чрез твърд или гъвкав вал /зависи от модела на косата/който се намира в тръбата свързваща двигателя и главата.
Andri01 - майстор
Говоря за косачка,не коса. Т.Е.-на колела. :-D

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: