• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте,
Ще съм много благодарна за мнения и съвети на съфоруци.
Заели сме се да правим реконструкция на стара къща, имаме проект от архитект и ми се струва, че всичко сме натъманили, обаче нали съм "Тома не верни", та може ли да помоля да хвърлите едно око и ако сме пропуснали нещо да може да го добавим докато е време.
Много благодаря предварително, ето и проектите
Прикачен файл:
Scan 2.jpg
Прикачен файл:
Scan 1.jpg
p.v.x - майстор
Помислете да промените дрешника на втория етаж , в отделна баня и тоалетна за родителската спалня. :rock:
Без дрешник-умирачка, ако го разделя на две малка ли става банята?
8180 - майстор
p.v.x написа:
Помислете да промените дрешника на втория етаж , в отделна баня и тоалетна за родителската спалня. :rock:
+1
И аз мисля, че за 3 спални и 160м2 сервизите са недостатъчни.
Може и да се преживее, ако предвиждате едно дете и рядко гости с преспиване.
Дрешникът е доста голям, ако не се предвиждат др. дейности там, щом е с прозорец.
Може да огледате прозорците (брой и места) при по-реално обзавеждане.
Останалото ми харесва.
BLUEPUPIL - майстор
1..Ширина за стая от 310см. е голям компромис мин. е 350см. 2..Стълбището има ъглови стъпала, което е почти недопустимо- Съвет: Преработете го това стълбище и го направете "по-богато" т.е. височината на стъпалото да е удобна и приятна за слизане и изкачване- да речем 16-16.5см. Българските архитекти продължават да правят откровено опасни стълбищни рамена, и ограничават достъпа до втория етаж. 3..Най-важна за Вас е конструктивната част на проекта. Не допускайте да общувате с конструктора чрез посредничеството на архитекта. Искайте носеща конструкция която да е най-подходяща по отношение на Вашите изисквания.
Svetoslavoff1 - майстор
И моите 5 ст:
Според мен може да си сменят местата стълбищната клетка и модула дрешник/тоалетна на долното ниво. По този начин ще има относителна автономност при достъпа до горното ниво, а не да се минава през дневната.
Ще могат и по-спокойно да се реализират санитарните възли. Горе два според мен задължително. При сегашното разпределение, за да се реализира горе втори санвъзел до родителската спалня, трябва да се прави втора вертикална разводка на ВиК.
Ако има двор, може от дясната врата да има достъп до сравнително неголямо санитарно помещение, така че при работа на двора 1.да може да се ползва тоалетна и2. да може човек да си вземе душ и тогава да влезе в дневния тракт.
От двете страни на родителската спалня може да има високи гардероби/шкафове, а под тв-то там нисък шкаф по цялата дължина. Така ще може да се понамали дрешника и да се получат два прилични санитарни възела горе.
Вие най-добре си знаете какво търсите като разпределение, обеми, визия и тн, така че какво си пишем... :)
Успех!
Ние също се замислихме за още едно сервизно и за това и пуснах проекта тук. Ако имам пропуски сега да ги оправям.
За съжаление знам, че стаите са прекалено малки с 310см., но проекта е реконструкция и няма как да мръднем за по-широки :sad:
За стълбището, арх. го е направила на 18см. защото и то е с определена дължина :sad: .
Изобщо всичко се получава защото съм алчна и искам три стаи, два дрешника, склад и две сервизни на невъзможните 2х74 :shock:
Казах на арх, че искам още едно сервизно и да го натика в дрешника, следователно оставам и с по-малък дрешник...половинката не е доволен щото според него и три дрешника няма да ми стигнат...:/
Наистина оценявам идеите, пишете помагате ми :partyman:
А относно втория вход, не ми трябва там баня, имаме лятна кухня на двора с баня и тоалетна.
BLUEPUPIL благодаря за съвета за конструктора, няма да оставя арх да посредничи.

П.С. втория етаж е със скосявания 140см. , но главния арх каза да ги направя на 180, че нямало драма за селска къща.
p.v.x - майстор
Jorjiana написа:
но проекта е реконструкция и няма как да мръднем за по-широки :sad:
Хубаво ще бъде , ако може да се представят плановете на къщата , преди реконструкцията.Да може да се видят конструктивните елементи. :rock:
Svetoslavoff1 - майстор
Извинявам се, пропуснал съм, че е реконструкция и стълбищната клетка е съществуваща. Щом си имате летен възел с баня и тоалет, това облекчава нещата със санитарния възел на долното ниво.
Не се коси за 3,1-те метра, 12м2 са си все още прилична площ за стая. Пък и долу си имате нормален дневен възел.
На горното ниво имаш и склад и дрешник, сравнително големи...ама ти си знаеш, но само един санитарен възел, тъй че сериозно се замислете.
И що да си алчна, 150м2 са си ехей:)
torbalan - Дървен философ
На първия етаж срещу спалнята има мокро помещение. Направете там баня и дрешник, а мокрото помещение на мястото на дрешника.

Нека си остане тоалетната, че като има гости да не минават през спалнята.

Като цяло проекта не ми допада особено...

п.п.

Упс. То било куня... Аз бих направил кухненски ъгъл в дневната, а кухнята - спалня :)
  • 1
  • 2

Тема "Проект за реконструкция на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: