Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bobko - специалист
Колеги,някой от вас купувал ли е този модел климатик. И какво му е мнението за него,заслужава ли си парите.Аз лично харесвам техническите му параметри,но не ми харесва как се отваря при работа.Дайте мнения,ще са ми полезни при скорошна покупка. FUJITSU МОДЕЛ ASYG 12LUCA/ AOYG 12LUCA
http://www.bgclima.com/fujitsu-span--as ... pan-7.html
dundurma - специалист
а бре момци,давайте някакви параметри за стаите,щот така климатик НЕ СЕ КУПУВА :axe: :axe: :axe: иначе лука е хубава машина
bobko - специалист
Параметрите на помещението са на половината от тези дето ги дават за този модел,но това според мен не е проблем.Размерите на стаята е 4х4х3 демек 48м3 ,а климатика е за - Препоръчителен капацитет при режим охлаждане 35 м2/90 м3 и при режим отопление 31 м2/80 м3.То разликата в парите от 9-ка и 12-ка е малка и предпочетох да взема 12-ка.
dundurma - специалист
bobko написа:
Параметрите на помещението са на половината от тези дето ги дават за този модел,но това според мен не е проблем.Размерите на стаята е 4х4х3 демек 48м3 ,а климатика е за - Препоръчителен капацитет при режим охлаждане 35 м2/90 м3 и при режим отопление 31 м2/80 м3.То разликата в парите от 9-ка и 12-ка е малка и предпочетох да взема 12-ка.
даже кат че ли си се презастраховал,а иначе в сайта дет го дават за 31 кв.м....малко са се оляли.не че не би се справил,ма не трябва да има големи топлозагуби и зимата да е като миналата,щот 4 киловата номинал ти идва 50 вата на кубик,което е недостатъчно като цяло.
cholev - майстор
Мойта къща 100м3 (приземен етаж) я отоплявам с един климатик General ASHA12LGC (топло до 4кв)
dundurma - специалист
колега ЧОЛЕВ,не смятам да влизаме в полемика,ма да топлиш 100 кв.м. с тоз климатик или загубите ти клонят към 0 или стоиш на студено или живееш на топло място или лъжеш.има си физични закони,дето нито ти нито който и да е може да ги пренебрегне.
bobko - специалист
Единственото което не ми харесва на този климатик е панела отпред.Доста разглобено ми изглежда когато работи(отваря се странно).И предполагам,че доста прах ще събира зад панела.Но най-вероятно ще го закупя тъй като е на промоция в Зора-та за 1399лв. като има опция да се закупи на изплащане без оскъпяване.По принцип парите ги имам но защо да им ги давам кеш,при положение че може да им ги давам по малко и да ме чакат :).В другите магазини върви доста по-скъп в момента.
dundurma - специалист
само ВНИМАВАЙ с монтажа...поинтересувай се какво и как се прави и го съблюдавай,щот после друг ще ти вземе повече кинти да оправи бакиите
cholev - майстор
dundurma написа:
колега ЧОЛЕВ,не смятам да влизаме в полемика,ма да топлиш 100 кв.м. с тоз климатик или загубите ти клонят към 0 или стоиш на студено или живееш на топло място или лъжеш.има си физични закони,дето нито ти нито който и да е може да ги пренебрегне.
Приземен етаж. Отдолу загубите са константни. Забравил съм как се смятаха въпреки, че съм завършил топлотехника. Занимавам се с друго.
Отгоре полуотопляем етаж- една стая се топли.
Стените - камък 40см + тухла и половина; отвън стиропор (върху камъка :-D ) Вътре различно и гипсокартон с вата и разни други.
Вратите се държат отворени. Тялото е в централната стая - примерно 22оС; в другите има намаление- например в крайното помещение (перална сушилна) е около 18оС. Сина затваря неговата врата и съответно има една духалка, която може да включи за малко
Е не е идеално, но с малко средства приемлив резултат.
Chefo77 - майстор
Не се яжте, а си вижте мерните единици. Единият топли 100 кубични метра, другият твърди, че 100 квадратни не може да затопли с този климатик. И двамата сте прави :wink:

Тема "Избор на климатик - Съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: