Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
finty - напреднал
В момента съм на фаза избор на плочки. Сега модерните са от големи по-големи - въпросът ми е от функционална гледна точка има ли плюсове да са малки фаянсовите или е по-добре големи т.е. по.малко фуги.

За теракота знам че е добре да е по-малък за да се напасне наклонът в малките ни помещения по-добре.

Но - да чуем спецовете
W123 - специалист
Зависи от помещението.Предполагам се сещаш че в тоалетна 1х1,20 малко трудно ще се нареди гранитогрес 55х55 а в хол 5х6м пък теракот 25х25 ще е смешно.
А за наклоните за които говориш,то обикновенно наклони има в банята.Невярвам да си сложиш сифон на пода в коридора че и там да го гониш.
За размера се преценява също така и широчината на помещението и какви точно ще влязат с минимално рязане и отпадък.
Имай предвид че големите плочи се лепят по-трудно,майсторите вземат повече пари и замазката трябва да е перфектна.Това за цената важи и за много малките.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:45 am, променено общо 1 път.
plumber - специалист
Ми зависи.По-трудно е за наклона доколкото знам,а може и да греша.Но пък ако нямаш излишни сифони в банята става.Имам предвид да имаш само за душ кабината.
$64EN - специалист
няма невъзможни неща . слагайте си каквито ви харесват , сепак ще си е вашата баня

Тема "Плочки - големи или малки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: