• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petromaniq - специалист
За светенето -светят, ама май са им криви сметките откъм охлаждане и максимален ток на диодите и затова бързо сдават багажа. Един да замине и край, а има и от тях яко гърмят - хвръткват даже и пътеките - опроводяването. И какво означава минава времето на светодиод. Ако го изпържиш - разбира се че ще е блиц-ефект. Имат си номинали и са по-дълготрайни от останалите светоизточници.
stonesour - специалист
led-krushki.eu имат добри цени и безплатна доставка за поръчки над 50 лв.

в момента 10w vtac е на 2.99 като навсякъде. преди тази промо съм купувал пак оттам на 3,85 лв при цена навсякъде около 4,50 лв.

аз подмених с китайчета изцяло нажежаемите жички на вилата и в къщата на село. 25 на едното място и над 40 на другото.
специално на вилата тока ми е слаб и понеже съм с много ламби при повече консуматори ставаше дискотека. сега го няма тои ефект и съм доволен.

в апартамента съм с над 20-ина осрам лед. цена по 3 на тази v-tac. купувах ги на промоции, част от метро, част от практикер.
до момента тук имам 4 броя фира е27. произведени в германия и румъния, мисля бяха. всичките от практикер. тези от метро на малкия цокъл е14 всичките са ок. големите още не съм ги върнал в практикер, че ме мързи. остава още време до изтичане на гаранцията.

засега ви так няма изгорял. малко се ползват, ама и да изгори, за мен си струва при 2 години гаранция.

да добавя, че на вилата сложих 15w в-так за външно ползване на терасите. около 10 кинта бройката. светят перфектно и една бройка осветява доста прилично 20-ина квадрата тераса.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
...Една 10 вата е почти като 100 ватова ЛНЖ 12 ватовата напълно я замества.
...
Разбира се има един фактор който малко се пренебрегва -ЛНЖ свети на почти 360 градуса а лед на малко по малко и ако виси надолу малка част от тавана остава неосветена от директна светлина.
Цъ, това за 10 към 100 хич не е вярно. Ей тези са доста по-точни.
ИзображениеИзображение
А това за ъгъла на осветяване хич не е за пренебрегване.
То аз с един диод от 1 ват и ъгъл на излъчване 5 градуса ще ти извадя очите. Е, поне едното око. :-D
Това със светлите тавани е важно - така комфорта е много по-голям.
Отразената от тавана светлина придава много повече уют, не се получава огромен контраст в осветяването, сенките са по-малко и не са така остри.
Винаги като вляза в стая осветена с "лунички" се чувствам като в kенеф.
Луничките не са предвидени за основно осветление.
Използват се за да подчертаят някакъв детайл от помещението като добавят още светлина само върху него.
Примерно - имате си китайска ваза от династията Мин. :-D
Слагате я в ъгъла на стаята и отгоре на тавана луничка да я осветява, за да и обърнат внимание гостите.
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Хидра, повече вярвам на собствените си измервания, Fox_vt се е постарал и тока да замери, и табличка е направил. LED не са за подценяване, издишат само под по-голям ъгъл, а качеството е тема на друг разговор.
kozl - майстор
Аз па си вервам на очомера. 10 ватовите ледове като 60 ватовите ЛНЖ. Обаче очомера ми вече се повреди. Необяснимо защо детайлите ги различава по-добре ако светлината е по-ледена. И не само моя очомер е така :shock:
fox_vt - майстор
Ако се поосвободя мога да направя експеримент със луксометъра макар че и той е китайски незнам колко може да му се вярва.Напълно ми е ясно че една лед крушка със ограничен ъгъл на светене ще е едни гърди напред спрямо тази със 360 градусово излъчване.Но и обикновенна ЛНЖ има сянка назад заради фасунката при все това че самата жичка вътре е доста широка.Мен много ме учуди факта че матовата пластмаса на лед лампите така добре разсейва светлината.И не-лед луничките могат да не са само насочени-имам две лунички със лупичките едната с три другата с четири едноватови диода, и двете правят на пода петно с диаметър около метър от 2,7м височина.Но имам и лунички лидълски със смд светодиоди на платка същите като тези от лед ламбите със матова пластмаса отгоре-еми не мога да си кривя душата и ъгъла на светене и сила на светене добре са.Вярно че тавана пак остава леко в сянка но вечно щастие няма.А това за прекалено издутите откъм натоварване китайски светодиоди-напълно вярно е за да се постигне добра за клиента светлина се жертва от живота на светодиода и от там и лошото име на китайските светодиоди.

Знаете ли че на една машина с която съм работил 10 години има индикаторни светодиоди на бутони които не са се гасили 10 години,и за това време са загубили само към 20-25% от интензитета си.А индикаторни 5 мм изобщо никаква промяна ,но светодиода отдолу не е само светодиод :wink: Е разбира се машината таблото и вероятно светодиодите са немски а производството е преди 2000 та година.
jordanvass - майстор
От промоционалните 10W за 2,99лв. въобще има ли на повече от 2700К? Аз рових из Кауфланд, но не открих, а тия 2700К нещо много ми жълтеят.
fox_vt - майстор
На ви так май няма,на елмарк пак имаше някви промоции със 4000К.На мен тази дневната най ми допада като цвят като цветопредаване и сила на светене.Ако имаш място за две крушки може да ги комбинираш една 2700 и една 6000К,горе долу се напасват.
mosferatu - напреднал
Да споделя собствения си опит от V-TAC.
Купих от промоция на Практикер есента 2015 няколко броя 10W и 12W крушки от описаната серия. 12W сложих в стая, висяща свободно, на смотан бял фасунг от счупен полилей тип "чиния". Не е мръднала, преди малко е хванах в работно състояние, работила поне 2 часа без прекъсване- в основата егореща, но може да се държи с ръка поне 5 секунди.
Понеже бях много доволен баща ми купи няколко броя 10W и сложи 2 от тях на полилей с три лампи, от старите, румънски, при които чашите са обърнати към тавана, а фасунга е отдолу. Ами... за месец- два смени едната, аз го нахоках, че не му стават фасунгите и ги смени с прилични, бакелитови, български. Обаче, месец след смяната изгоря още една. От тогава не е горяла нито една, понеже не му допадна цветната температура (2700К) третата в полилея е някаква промо енергоспестяваща 4500К.
Не се бях замислял досега, но като чета и усмислям нещата- явно наистина охлаждането не им е достатъчно и е важна позицията и начина на монтаж за да има някакво охлаждане. При насочване надолу и наличие на чаша/ плафон сигурно досега всички да са заминали, да не говоря за затваряне във влагозащитен плафон :?
За спорта утре ще мина да си сменя гаранционно 2-те изгорели (от 6+ месеца :roll: ) да видя как стои въпроса. В Практикер ме увериха, когато ги копувах, че са с 2 години гаранция :razz:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: