• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 124
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
jekasus - майстор
Гого, при вас няма магазини за ламинат със безплатен монтаж :-D Редят по права-крива замазка, балатума го смятат за подложка :-D
gogo7777 - майстор
Сигурно има :-D
Ама като не вдявам от настилки. :-D
nilro - специалист
МАЙСТОРИ-МЕНТЕ! или СЪСЕД МЕНТЕ?
Не съм сигурен коя е правилната тема.

Преди седмица на калканната стена на къщата на комшията,която граничи с моят двор и барака,видях монтиран климатик.Без никакво съгласуване на монтажа с мен.
Пет минути седя пред него и не мога да разбера,дали аз нещо не съм наред с очите :shock: или така се процедира при калканни стени? :?
Монтажа е направен така,че в неговата стая освен вътрешното тяло не се виждат никакви кабели,тръби и дупки,нищо не му заема място,нищо не му бучи и капе на главата.На тавата на външното тяло няма щуцер и отводняване.Перфектният монтаж при вече явно шпакловани и боядисани стени. =D>
Да де,ама на мен това ми е мястото за почивка.Не е още довършено и не живея там но го глася за такова.
Вчера там беше сянка,но топлият въздух от работещ климатик правеше възуха доста по-топъл,а за шума да не споменавам.
Реших да го споделя с вас,защото след като го попитах,дали според него е нормално да постъпи така и че трябва да измислим друго решение,а аз вече имах такова,ми беше отговорено с нагла усмивка,че всичко по монтажа е наред,какъв ми е проблема и да си гледам работата.
А като си помисля,че ги питах в следобедните часове,дали някой от семейството им си почива,преди да пусна косачката!Глупак!Аз де,не той.
Прикачен файл:
WP_20160701_08_12_14_Pro.jpg
Прикачен файл:
WP_20160701_08_11_55_Pro.jpg
Прикачен файл:
WP_20160701_08_12_23_Pro.jpg
Прикачен файл:
WP_20160701_08_11_46_Pro.jpg Не стига,че ми влизали в имота,а и кашоните не си почистили след монтажа!
Прикачен файл:
WP_20160704_08_14_17_Pro.jpg
EDI - майстор
Тури му една пишка /щуцер/ отдолу и още първата зима сам ще те моли да си оправи отводняването на тавата. :lol: Иначе спокойно е можело да го сложат както се полага да не ти пречи, като гледам доста място има по стената.
VLADO66 - майстор
Де факто, климатика е монтиран в твоя имот ако калканната стена е издигната на страничната регулациона линия.Според закона за собствеността, не може да бъдеш притесняван и ограничаван във владението на имота си.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
nilro написа:
... или СЪСЕД МЕНТЕ?
...
Преди седмица на калканната стена на къщата на комшията,която граничи с моят двор и барака,видях монтиран климатик.Без никакво съгласуване на монтажа с мен.....
[
Човечецът ти е навлязъл във въздушното пространство! Сериозна съм. Това му нещо е в твоя двор
Напълно си заслужава ********
Djack - специалист
Щом климатика е в твоя двор, значи си е твоя собственост, спокойно можеш да си го демонтираш, или да му пуснеш примерно една обява в продавалника - срещу символична цена и демонтаж от страна на купувача, в удобно за комшиите време! Опенването с полиуретанова пяна на външното тяло, го остави като краен вариант! ;)
chapara - майстор
То че не е редно не е, ама и ти си си хванал гредите за перголата на неговия калкан, та те такива ми ти работи :-D
Последна промяна от chapara на пон юли 04, 2016 3:28 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
chapara написа:
То че не е редно не е, ама и ти си си хванал гредите за перболата на неговия калкан, та те такива ми ти работи :-D
Не ми изглежда тъй. Мисля, че е имало зидана ограда. която отготре е настъпана с изолацията на комшито. А гредата си лежи връз зида и перголата е на жълтата къща
nilro - специалист
chapara e прав,ама аз съм питал!Пък и моето може да се преправи,ако е пожелал.
Къщата му стоя с неизмазан калкан 5 години.После сложи 2 см изолация.Аз върху нговите 2 сложих 5 и мазилка.Сега ми я е надупчил и опънал простори от тръби.Направих замаска,а не остана земя защото му избиваше влага.Има 1 етаж под нивото на двора ми.
Климатика можеше да е над ламаринения ми покрив.Тръбите в бараката,а конденза в делвата,ама....
Ясно ми е,че повечето от вас евентуално ще изкоментират възложителя :) ,но си мисля фирмата за монтажа как постъпва толкова лековерно.
На мен за да отдам една стая под наем ми искат нотариален акт,а тези си влизат където поискат и си дупчат.
Последна промяна от nilro на пон юли 04, 2016 3:59 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 124

Тема "Вижте и се посмейте. МАЙСТОРИ - МЕНТЕ !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: