Напишете въпрос свързан със санирането.
Yordan_Andonov - напреднал
Привет,
Ще използвам тази тема, понеже проблема е сходен.
На кратко, още когато закупихме апартамента, забелязахме, че дограмата е сложена безобразно.
На единия прозорец долната част светеше, а другия беше вкопан почти целия във външния перваз. Сложихме Z профил отвън и подпрозоречна дъска отвътре (която не се вкопа под прозореза, защото вече е монтиран), като минахме със силикон всички възможни пътища на водата около него, но на прозореца, който е вкопан по-дълбоко в перваза се запушиха дренажните канали. Вчера валя такъв дъжд, че все едно с пожарникарски маркуч се обливаше по прозореца. След малко на пода под прозореца, зад изолацията (4 см стиропор) се появи малка локвичка.
Отворих крилото и забелязах, че външните уплътнения уплътнения, след лек натиск много лесно потъват и като цяло май не уплътняват много добре.
Според мен, единственият път на водата е точно през тези уплътнения и факта, че няма дренаж е накарало водата да се просмуче през дупките, където са хванати дюбелите (естествено нямат капачки).
Въртят ми се два варианта:
1 -ви и по-евтин е, да се сменят външните уплътнения, на които ляга стъклопакета.
2-ри вариант е да се сложат външни ролетни щори.
Моля за съвет, може ли причината да е друга, и кой вариант е по-надежден.
Някакви идеи, кой начин е по-подходящ или друг метод за справяне с проблема?
miliad - майстор
При дограмата се работи по едно основно правило. "Водата не се спира, тя се отвежда навън".
При потънали дренажни отвори в стената единственото което може да направиш е да залепиш стъклопакета за външната гума, и периодично да повтаряш процедурата.И това е при неотваряема част. При крило-натягане на обкова, добавяне на водобран към крилото. Външните щори помагат също-ако са пуснати разбира се.
miliad написа:
При дограмата се работи по едно основно правило. "Водата не се спира, тя се отвежда навън".
При потънали дренажни отвори в стената единственото което може да направиш е да залепиш стъклопакета за външната гума, и периодично да повтаряш процедурата.И това е при неотваряема част. При крило-натягане на обкова, добавяне на водобран към крилото. Външните щори помагат също-ако са пуснати разбира се.
Благодаря ти за отговора. :respekt:
Ще повикам дограмаджия, да каже дали се наема да смени външните уплътнители с по-дебели (мисля, че има вариант за различен размер).
А иначе с какво мога да залепя стъклопакета за профила?
ПС с отваряемата част нямаше проблем.
gnt69 - майстор
И при мене имаше теч между дограмата и перваза на прозореца. Мокреше се с стената само когато дъжд с вятър блъска директно в прозореца. Слагах нов силикон между дограмата и перваза / первазите са врачански варовик/, не става след година пак протече няма достатъчно разстояние между камъка и дограмата. Взех битумна лента с алуминиево фолио залепих и проблема изчезна. И аз си мислех че е от уплътнителите на стъклопакета.
Ето лентата. Отрязах си парче с ширина 3 см.
http://www.praktiker.bg/bg/Bitumen-tape ... T/p/461558
MASTER - специалист
marmoz написа:
Не се мъчи и чуди,разстъкляваш фикса,отваряш крилото и силиконираш около кемфера...... а защо става така да тече не ми се обяснява :) :-D
Не помня алупласт кви сглобки имаше -ако пластмасова - малко вероятно, ако е метална, доста по вероятно.
Ако не бъркам, алупласт се сглобяваше с два винта, на сглобката имаше две гумени о пръстенчета където ляга към касата.

Така според картинката дренажните отвори отпред може би са под перваза, но и да са над, при този монтаж на перваза пак ще пълнят вода навътре.

Отделно че и цялата фуга между касата и перваза е безумна и е най вероятно да е компрометирана.

Вероятностите според мен са в следния ред

1. Дренажните отвори
2. Фугата
3. Сглобката.

Като е в гаранция, защо не ги извикаш да разкарат перваза, и да го монтират където трябва.
Ако имат нещо напротив - накарай ги да ти покажат в каталога на алупласт къде е показан такъв монтаж на ал.перваз какъвто са ти спретнали на теб. Гарантирам ти че няма такъв
kolcho - специалист
armlin написа:
Дограмата е PVC Aluplast слагана преди 2 години (още в гаранция).
Човече, имам усещането, че искаш да се откажеш от правата си по гаранцията!
Правилният път е следният:
1. Депозираш във фирмата ПИСМЕНО искане за гаранционното отстраняване на теча, както и за вредите, които той е нанесъл на имота ти. Изискваш документът да бъде заведен по надлежния ред, т.е. - да ти дадат входящ номер. Задължително в текста се включва и "дребното" настояване за ПИСМЕН, ОФИЦИАЛЕН отговор.
2. След като получиш отговора на фирмата - независимо какъв, писмен, устен или съвършено липсващ / в законово изискуемия задължителен срок за отговор/ се срещаш с адвокат за да обсъдите по-нататъшната процедура по обезглавяването на тези идиоти.
Успех!
p.v.x - майстор
Да уточня , че проблема на armlin , е от ср мар 27, 2013 1:14 pm.

marmoz - вт апр 09, 2013 2:42 pm

По скоро би трябвало да се помогне на Yordan_Andonov. Да се дискутира неговия проблем. :rock:
kolcho - специалист
p.v.x написа:
Да уточня , че проблема на armlin , е от ср мар 27, 2013 1:14 pm.

marmoz - вт апр 09, 2013 2:42 pm
Хахахахахххххххх - какъв майтап, наистина!
Наздраве :partyman:
Случва се :)
Благодаря на всички отзовали се.
За прозореца взех "по-яки" уплътнения.
Ще следим при следващия дъжд.

Тема "Странен теч от PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: