Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burkov - специалист
Здравейте, в друга тема писах че правя ремонт на една малка вила.

В момента гласим водопровод, ел инсталация и отопление. Мясторо е много малко, имам леко притеснение за печката.

В момента се образува ниша в която можем да я сложим. Има място за всички нужни неща в съседство, но нишата за печката е широка е 50 см. А самата печка 45.
Отзат, отпред и отгоре има много място, но ме притеснява че ще е само на по 2-3 см отстрани. От ляво е стена от итонг, в дясно ще е стеничка от гипскартон червен.

Смятате ли че може да имаме проблеми с това тясно място. Доста е трудно да разширим мястото, но има опция за още 2-3 см.

Камината е прити к1 w8. 8 кВ водна риза и 4 излъчвана уж мощност.

Другата тема беше много полезна и коригирахме навреме проблемите.
Ще съм благодарен ако споделите мнение.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Питайте Прити. Писмено
burkov - специалист
Прити казват по 5 см, но моля за мнение от хора които имат или монтират камини.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е, производител лекичко са презастрахова, по принцип. Та, ако ги имате тези х5см, сте ОК
romanpm - майстор
Нямате никакъв проблем след като е водна риза ! :wink:
burkov - специалист
Мен ме притесняваше че и дават 4 кВ лъчиста и да не грее от там много. От прити си мълчат официално, но ще се консултирам и в магазина. Все пак вашите мнения са ми доста важни, за което благодаря.

Като материали едната стрна ще е итонг с мрежа и замазка, после гипсова шпакловка. От другата страна ще е червен картон. Какво бихте посъветвали да сложа като подложка?

Камък ли или някаква ламарина?
Също да питам смятате ли че е нужен клапан за бойлера. Гледах че се слагат такива с температурно управление, за да затварят серпентината, ако е още студена водата в системата.
tysonlkr - специалист
Не се притеснявай за отстоянията, камината топли/излъчва основно от предната част и от горе. Отстрани и отзад не излъчва топлина.
burkov - специалист
Започна навързването на инсталацията и вече имам схема кое как да е.
Чудя се дали не бъркаме някъде, защото отново се оказа, че майстора няма много опит :axe:

Това е схемата по която връзваме нещата.
Притеснява ме основно дали разширителния съд е на достатъчно височина.
Просто е под покривно и нямам повече накъде да вдигна. дано са достатъчни тия 60-70 см.
Прикачен файл:
parno-01.jpg
Какво е вашето мнение?
genkogenev - специалист
Отворена система - спазваш правилото за ниво в разширителя над радиаторите . Но там принципа за монтаж е малко по-друг от схемата ти .
По твоята схема, системата е затворена - разширителя може да бъде монтиран където си пожелаеш - пробвано и работи .
burkov - специалист
Плана беше за затворена, но после ме нахокаха, че това не е котел с регулиране на температурата и да я направя отворена, за да не гръмне. Какво трябва да променя за да е както трябва?

Тема "Минимални отстояния за печка с водна риза???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: