Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
israeli - специалист
Здpaвeйтe,
cпpял cъм ce нa 2 мoдeлa пoдoви ĸлимaтици и ce чyдя ĸoй дa избepa.
Тоѕhіbа RАЅ-В10UFV-Е/RАЅ-10N3АV2-Е и Dаіkіn FVХЅ 35 F/ RХЅ 35 L

http://www.daikin-sofclima.com/bg/p76-FVXS35F.html
http://toshiba-sofclima.com/bg/product-view/3/27.html
Πoмeщeниeтo e oĸoлo 18ĸв. c вътpeшнa изoлaция. Ще се ползва предимно за отопляне през зимата.
Koй e пo дoбpия из мeждy тeзи 2 мoдeлa, ĸaтo щe ce paдвaм дa ми пpeдлoжитe и дpyги ĸaчecтвeни мoдeли зa cyмa oĸoлo 2 xиляди лв.
Блaгoдapя пpeдвapитeлнo!
alabal - специалист
Струва ми се че Тошибата ще е малко слаба за това помещение. Ако стаята е с нормална височина 2.5-2.6м то 18м кв*2.5 м *80 вата= 3600. Номиналната мощност на Тошибата е 3200 т.е тя трябва да работи на максимум. Търси климатик с номинал 4000 - все пак имаш и някакви загуби -т.е 12-ка.
torbalan - Дървен философ
И при всички положения си предвиди една духалка за най-студените дни... :)
EDI - майстор
ТОШИБА, но 13-ицата, ако избираш от тези две марки.Иначе ако аз избирах подова машина - Fujitsu General AGHG09LVCA/AOHG09LVCA .
israeli - специалист
Благодаря за съветите приятели :)
Забравих да спомена че стаята е с височина 3м, тоест от старите сгради паметници на културата. Oсвен предвидения климатик, имам термопанели на Glamox във всяка стая, така че ще залагам и на тях.
Сега разговарях с консултант от една верига за климатици и ми каза, че Тошибата била произведена в Тайланд, а Дайкина в Чехия. Тези 2 марки, вклчително Fujitsu и Mitsubishi, имат ли климатици сглобени в Japan на които да пише Made in Japan?
Последна промяна от israeli на вт юли 05, 2016 11:28 am, променено общо 2 пъти.
dundurma - специалист
ползвателите на такива машини се оплакват,че малките деца ги ползват за КАСИЧКА :-D :-D :-D
VLADO66 - майстор
Задължително ли е подов? Защото за този бюджет може да се вземе климатик с по-добри показатели.
EDI - майстор
Няма произведени в Япония европейчета, но това няма никакво значение, да не те притеснява.Дори и за японския пазар 100 и 200 волтовите машини почти не се правят в Япония.
dundurma - специалист
EDI написа:
Няма произведени в Япония европейчета, но това няма никакво значение, да не те притеснява.Дори и за японския пазар 100 и 200 волтовите машини почти не се правят в Япония.
НИ СЪМ СЪГЛАСЕН,хеле пък за ТОШО и МИЦУ, а ФУДЖИКА е ясен-ЧАЙНА МАЙНА,ма УБАВ
EDI - майстор
Ми аз затова пиша почти. :lol: :)

Тема "Избор на подов климатик/Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: