Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Mr.Bricolage - помощник
Andri01 написа:
Любител съм на " направи си сам" и предпочитам при възможност да се възползвам уменията си,комбинирани с подходящите инструменти и съвети от професионалисти. Може ли да се обърна към вас за съвет?
Здравейте Anri01,
На ваше разположение сме да помогнем със съвет или идеи, след като споделите с нас какво планирате.
Поздрави,
Mascar - специалист
Благодаря за отговора,

Значи все пак разликата в цените в действителност е оправдана, поне до някъде.
Тъй като ремонта беше освежаващ аз ползвах български латекс за белия цвят и чужд за цветната боя, за да няма разминавания със стария цвят.
egomen66 - майстор
Mr.Bricolage написа:
Даваме няколко примера: Боя латекс Dulux vinyl mat 2, 5 литра покрива 40 м2 , докато същото количество латекс Леко сребърни йони покрива 30м2. И двата латекса са висок клас в гамата. При блажните бои покривността е еднаква 100 мл/м2 , но периодът на издръжливост на вносните е двойно по –дълъг от периода на издръжливост на българските блажни бои.
Поздрави
А за дискутираните латексови бой , как седи въпроса. #-o

Човека благодари , ама и той не знае , за какво благодари.

Май кара по инерция. :partyman:
Mascar - специалист
egomen66 написа:

А за дискутираните латексови бой , как седи въпроса.
Тоест сега като съм ползвал два различни латекса, единия може да се "износи" по-бързо?
Mr.Bricolage - помощник
Mascar написа:
egomen66 написа:

А за дискутираните латексови бой , как седи въпроса.
Тоест сега като съм ползвал два различни латекса, единия може да се "износи" по-бързо?
Здравейте Mascar,
Бихте ли могли да ни предоставите повече информация за видовете (марка вносна/българска) латекс, които сте използвали, за да може да предоставим коректен отговор относно периода на издръжливост/
Поздрави,
Mascar - специалист
Mr.Bricolage написа:
Здравейте Mascar,
Бихте ли могли да ни предоставите повече информация за видовете (марка вносна/българска) латекс, които сте използвали, за да може да предоставим коректен отговор относно периода на издръжливост/
Поздрави,
Здравейте,
За бяло ползвах Интерин на леко (боята без сребърни йони), за другия цвят ползвах Дулукс винил мат основа. Боядисвано е върху старата боя, която е била само на Дулукс.
Mr.Bricolage - помощник
Mascar написа:
Mr.Bricolage написа:
Здравейте Mascar,
Поздрави,
Здравейте,
За бяло ползвах Интерин на леко (боята без сребърни йони), за другия цвят ползвах Дулукс винил мат основа. Боядисвано е върху старата боя, която е била само на Дулукс.
Здравейте отново Mascar!

Разликата при двете марки - латекс Делукс винил мат и латекс Интерин на Леко е главно в покривността. 2,5 литра от Дулукса покриват 40м2 за един слой, докато същото количество Интерин покрива 25 м2. Друга разлика е и това, че Дулуксът е миещ се латекс (устойчив е на миене с вода и сапун), което прави по-лесна неговата поддръжка. Интерина от друга страна може да се почиства с влажна кърпа. Срокът на годност на Дулукса е 5 год, а на Интерина е 3 год. Периодът за съхнене е еднакъв – от 2 до 4 часа. Това са техническите показатели на двата продукта. На вас остава правото на решение и избор.
Гост - специалист
Тъй като освен в моята половинка съм влюбен и в нашия дом- решихме заедно с по- голямата от двете любови (съпругата ми) да си купим скрин за стаята в нашето семейно гнездо, която е изпълнена с най-много любов-спалнята.
Съвсем случайно се натъкнахме на един скрин в промоция, бяхме влезли в магазин Mr.Bricolage по съвсем друг повод. Колкото да затвърдя мнението си, че цените там са значително завишени спрямо цените на същите стоки в другите вериги строителни магазини.
Тъй като любовта към моя дом и още повече тази към моята мила половинка е твърде силна се поддадох на изкушението да ги зарадвам с една на пръв поглед добра мебел за цената си.
(Имаше в два цвята- светъл и тъмно кафяв, а цената беше под 100 лв . сигурно още има наличности от него)
Еуфорията от сполучливата покупка много бързо се изпари след като същата вечер сглобих скрина и при сглобяването с ужас установих, че по горния плот има нащърбвания, причинени от нараняване при транспорт поради това, че опаковката се състои в някакво тънко велпапе а самата плоскост е от доста некачествено ПДЧ. Това, че дебелината на плоскостите не е 18 мм, a 16 –се виждаше и от сглобената в магазина мостра, но въобще не предположих, че качеството е толкова ниско. Пластмасовите дръжки за чекмеджета пък изобщо няма да ги коментирам. Такива дори и не бих си и помислил, че някой ще вложи в каквато и да била мебел.
Не ме учуди това, че фладера на челата на чекмеджетата не съвпада както и да ги комбинирам. Успях да комбинирам да съвпадат поне две и се примирих с това, макар, че шарката е едра и несъвпадането дразни.
Ясно ми е, че това е начина да се постигат ниските цени на стоките в промоция – чрез занижено качество, но чак толкова ниско такова- не очаквах.
Тъй като правя всичко с много любов- смятам, че тези дребни неприятности не бива да нарушават хармонията, която трябва да цари в моя дом. Нащърбванията поправих посредством кит в близък цвят и почти не личи. Мога да кача снимки.
Все пак като се вгледам в него- у мен се завръща едно неприятно чувство, което ще ме възпира за в бъдеще да вляза пак в този магазин.
Здравейте, преди две години си купих от вас три артикула за банята - умивалник, шкаф и огледало. Нашия майстор ги монтира и до сега мога да кажа, че са в отлично състояние:
Изображение
Изображение
В момента отново правим ремонт и ще се радвам да ми съдействате. Ще пиша по-конкретни въпроси на лс.
PolinaC - напреднал
Здравейте и от мен! :) Виждам, че имате в момента промоция на пейка-люлка, а точно сега си търся нещо подобно. Можете ли да ми кажете докога продължава промоцията и имате ли и други варианти за пейка-люлка? Примерно частта, където се сяда, самата люлка, да не е от плат, а по-солиден материал?
Благодаря предварително. :)

Тема "За влюбените в дома!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: