Ел. инструментите. Консумативи.
sreky - специалист
В този ценови диапазон се казаха добри думи за МакКлък cs340,лично аз имам Хуск 236,а колегата Щил 180 но са над твоя бюджет използваме ги за нещата които си посочил и двамата за сега сме доволни.Колегата преди това имаше един Партнер-много нерви му създаваше
pansim - майстор
tiramisu написа:
Привет, търся бензинова резачка в ценови диапазон max 350 лв. По ниската цена е още по приемлива. Ще се ползва за 10-тина кубика годишно и щъкане из двора. Какво бихте ми препоръчали. Благодаря.
Маккалък 340 това е твоята машина.
Аз съм доволен от нея като цена - качество. За домашна употреба е отличен избор.
И се вмества в цената която си определил, че и пари ще ти останат.
koveslav - майстор
pansim написа:
tiramisu написа:
Привет, търся бензинова резачка в ценови диапазон max 350 лв. По ниската цена е още по приемлива. Ще се ползва за 10-тина кубика годишно и щъкане из двора. Какво бихте ми препоръчали. Благодаря.
Аз съм доволен от нея като цена - качество. За домашна употреба е отличен избор.
Колега Пансим,надявам се да се окаже че си направил добър избор,но май е прекалено малко стажа ти с тази машина(месец мина ли?),за да си убедителен.Добре е да се хвалят машини с известен стаж,поне едни 20-30 куб и поне две-три години успешна и безпроблемна работа.
gnt69 - майстор
tiramisu написа:
Аз съм за хускварна 236 имам я от 4-5 години. Ако върнеш ДДС то даже ще останат пари. :partyman:

http://verizhen-trion.pazaruvaj.com/hus ... p44492796/
dragozow - майстор
koveslav написа:
pansim написа:
tiramisu написа:
Колега Пансим,надявам се да се окаже че си направил добър избор,но май е прекалено малко стажа ти с тази машина(месец мина ли?),за да си убедителен.Добре е да се хвалят машини с известен стаж,поне едни 20-30 куб и поне две-три години успешна и безпроблемна работа.
Машината не е лоша за домашна работа. Влиза в бюджета, ще се намират части за нея през годините ако потрябват.
tushee1 - напреднал
Както колегите са писали това са машините на които можеш да се спреш.
Пиша ти прилики и разлики.
инфото е копи-пейст от agrotehnika.bg
STIHL MS 170
Кубатура - 30.1 куб.см
Мощност - 1.2kW / 1.6к.с.
Обороти на празен ход - 2,800 об/мин
Тегло (без шина и верига) - 4.1 кг.
Дължина на шината - 30 см.
Верига - STIHL Oilomatic, тип Picco Micro 3 (PM3)
Стъпка на веригата 3/8" P

Husqvarna 236
Обем на двигателя - 38,2 куб.cm
Изходна мощност - 1,4 kW / 1,9 к.с
Скорост на празен ход - 3000 оборота
Максимална скорост - 9000 оборота
Диаметър на цилиндъра - 40 mm
Такт на цилиндъра - 32 mm
Система на запалване - IIDA
Обем на бензиновия резервоар - 0,3 л.
Обем на резервоара за масло - 0,2 л.
Капацитет на маслената помпа - 8-8 ml/min
Стъпка на веригата - .325" / 3/8"
Дължина на шината- 35 cm
Скорост на веригата при максимална мощност - 16,3 m/s
Ниво на шума,- LWA 113 dB(A)
Тегло (без шина и верига) - 4,7 kg

McCulloch CS 340
Работен обем на двигателя - 34,4 см3
Изходна мощност - 1.3kW
Максимална скорост - 9000 rpm
Препоръчителна максимална скорост на двигателя - 12400 rpm
Обем на горивния резервоар - 0,250 л.
Обем на резервоара за масло за веригата - 0,200 л.
Дължина на шината - 35см.
Стандартно MAC CS 340 е оборудван със шина 36 см.
Стъпка на веригата - 3/8
Скорост на веригата при максимални обороти - 20m/s
Ниво на звукова мощност (LWA) - 118 dB(a)
Тегло (без шина и верига) - 5,2 кг.

Интересува те само мощност и дължина на шината, другите работи не са толкова важни.
Както виждаш най добре е 236-цата но тя ти надвишава бюджета с 30 ина лв.
MAC CS340 е със сходни параметри и пак е с 35 см. шина и дето се казва ще останат пари за почерпка.
Успех в избора.
dragozow - майстор
Само да добавя че Husqvarna 236 в последните партиди излиза само с верига 3/8 1,3 мм, няма с 0,325.
offvt - специалист
Коя верига е по-добра 3/8 или .325 ?
Става въпрос за напречно и надлъжно рязане, знам ъгъла на зъбите е различен 30 и 10 градуса .
Заглеждам ms291 и ms391 за по- голяма няма бюджет,а вече сасипах един МАС 4 х20 при надлъжно рязане.
Моля за съвети!
keymaker - специалист
щом ще я мъчиш с надлъжно рязане рипай на 391.
щом и двете стъпки се слагат на една и съща машина значи има условия за това.
.325 е с по къси звена от на 3/8 и съответно в единица дължина има различен брой режещи зъби ,при .325 са повече,от тук идват и други размишления и заключения ,които клатят везните в една или друга посока.
При 3/8 например имаме 5 режещи зъба в дървото,а при .325 са 6 (не съм ги броил ,просто давам цифри за сравнение и онагледяване), и на пръв поглед нещата натежават към 3/8, АМА. 5-те зъба на 3/8 са с по-голямо грабене(ограничителя е по нисък) от на .325 и тук нещата стават като в питанката за ''яйцето и кокошката''. И в двата варианта производителя е помислил за уеднаквяване или доближаване на натоварването.
Лично мое мнение е 3/8 понеже общата маса на веригата е по малка ,а 100гр. цял ден в ръцете си се усеща.
Можеш и да я оборудваш с 3/8 ниско-профилна в комплект със съответната шина и по тоя начин да намалиш доста натоварването върху машината,но с цената на допълнително време за извършване на манипулацията.
Щеше да е добре да има универсално работещо на 100% решение, но за жалост има нужда от компромиси или финикийски знаци за нужните детайли и възли. Или както казваше дядоми : Всяко удобство има своите неудобства!
ssiderov - специалист
keymaker написа:
щом ще я мъчиш с надлъжно рязане рипай на 391.
щом и двете стъпки се слагат на една и съща машина значи има условия за това.
.325 е с по къси звена от на 3/8 и съответно в единица дължина има различен брой режещи зъби ,при .325 са повече,от тук идват и други размишления и заключения ,които клатят везните в една или друга посока.
При 3/8 например имаме 5 режещи зъба в дървото,а при .325 са 6 (не съм ги броил ,просто давам цифри за сравнение и онагледяване), и на пръв поглед нещата натежават към 3/8, АМА. 5-те зъба на 3/8 са с по-голямо грабене(ограничителя е по нисък) от на .325 и тук нещата стават като в питанката за ''яйцето и кокошката''. И в двата варианта производителя е помислил за уеднаквяване или доближаване на натоварването.
Лично мое мнение е 3/8 понеже общата маса на веригата е по малка ,а 100гр. цял ден в ръцете си се усеща.
Можеш и да я оборудваш с 3/8 ниско-профилна в комплект със съответната шина и по тоя начин да намалиш доста натоварването върху машината,но с цената на допълнително време за извършване на манипулацията.
Щеше да е добре да има универсално работещо на 100% решение, но за жалост има нужда от компромиси или финикийски знаци за нужните детайли и възли. Или както казваше дядоми : Всяко удобство има своите неудобства!
Може ли да се каже с точност от каква кубатура нагоре на двигателя може да се ползва стъпка 3/8 ?Машината е щил 261, 50 кубика.Намерил съм ринг за 3/8 със шлиците на щил 261 и ми се ще да пробвам с тази стъпка.Но незнам дали няма да се претоварва двигателя!Благодаря предварително!

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: