• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
jordanvass - майстор
Е, не! Ако и това не схващаш, че няма никакво значение дали една, или 1000 такива групи са включени в паралел, няма смисъл да си губим времето взаимно. И крушките ти вкъщи всички са в паралел, но не си влияят и пречат взаимно, нали?
GL78 - специалист
изтрих, изтрих го, но...Да- на 14.4V 0,018 mA, а на 12,4- 0,012 mA. Остави ги тези 13,2 волта. Той акумулатора не пита- ше разберем наесен. Има и други добри варянти за табелата, ако не си готов- по схемата де(към автора на темата). А, да на 12,4 волта тока няма да е 0,012mA
patronkata - напреднал
Здравейте на всички табелата вече е готова.
http://prntscr.com/bqfvye
http://prntscr.com/bqfw4u
Първо искам да обясня защо съм сложил и боя върху диодите: защото светят твърде силно и най-вероятно светлината ще се разсейва по стъклото и няма да е приятно за очите . Надявам се да съм прав.
И така искам да Ви Благодаря, че ми помогнахте с направата. Изчисленията, който направихте за мен. Споровете, които имаше между потребителите според мен бяха напълно излишни. Между другото отзад на табелата има две копчета едното цъка логото а другото надписа. :wink:
jordanvass - майстор
Браво! Да си я ползваш със здраве. Има дребни кусури, но като за твоята възраст е супер. Догодина да направиш още по-хубава. Ама много ръбеста бройка са ти диодите - 91 - не се дели на нищо. :lol: Как ги свърза? По колко са в група? Ако ти светят много силно, свържи един резистор 5-6 ома 2 вата последователно на захранването към запалката. Опитно си подбери съпротивлението му, а с някакво ключе можеш да го шунтираш и да си светят пак силно.
patronkata - напреднал
jordanvass написа:
Браво! Да си я ползваш със здраве. Има дребни кусури, но като за твоята възраст е супер. Догодина да направиш още по-хубава. Ама много ръбеста бройка са ти диодите - 91 - не се дели на нищо. :lol: Как ги свърза? По колко са в група? Ако ти светят много силно, свържи един резистор 5-6 ома 2 вата последователно на захранването към запалката. Опитно си подбери съпротивлението му, а с някакво ключе можеш да го шунтираш и да си светят пак силно.
Диодите са свързани успоредно. За надписа един резистор поема 3 диода(някой от резисторите съм свързал към 4 диода). За логото са 4 резистора с по 4 диода. Иначе Благодаря за похвалата но тази табела нямаше да свети без вашата помощ. Относно изработката имам някой забележки но все пак е за първи път и за следващата ще знам как да я направя.
jordanvass - майстор
Чакай, чакай. Как така успоредно ще са свързани диодите? 4 диода свързваш последователно един след друг. Към тях пак последователно слагаш резистор 300 ома, както съм ти показал на схемичката на първа страница. И получаваш една група. Правиш такива групи колкото ти трябват и чак тогава всички групи свързваш към захранването в паралел. Иначе няма да светят еднакво диодите. Дано си го направил така. Друг начин няма.
patronkata - напреднал
jordanvass написа:
Чакай, чакай. Как така успоредно ще са свързани диодите? 4 диода свързваш последователно един след друг. Към тях пак последователно слагаш резистор 300 ома, както съм ти показал на схемичката на първа страница. И получаваш една група. Правиш такива групи колкото ти трябват и чак тогава всички групи свързваш към захранването в паралел. Иначе няма да светят еднакво диодите. Дано си го направил така. Друг начин няма.

Точно по този начин съм си свързал.
http://prntscr.com/bqocka
Ето по този начин са свързани.
Lisko - майстор
Тва с боята може да мине и за нарочен ефект. Щото като не светят се виждат някакви сини пъпки, кой да предположи че са диоди... А, като светнат - опала, кво станааа... шаш в залата.
:supz:
patronkata - напреднал
Lisko написа:
Тва с боята може да мине и за нарочен ефект. Щото като не светят се виждат някакви сини пъпки, кой да предположи че са диоди... А, като светнат - опала, кво станааа... шаш в залата.
:supz:
Нали :mrgreen: :lol: :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Светодиодна табела." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: