Този т.нар. "магнитен помощник" за какво се ползва?
Нека намерим най-тънките цени.
Shift
- специалист
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
mitko64
- майстор
cholev написа:Казах, че аз ги махам.Не знам какво те дразни, ти си знаеш най добре, но машината си е много добра, един от успешните им модели. Аз имам две такива, едната е за смяна на тяло, спусък и кабел, но вече не се намитат части за този модел(поне двете черупки на тялото). Има за новия модел, мен на китаец ми докарва. Пази си бормашината, много си е добра. Моята изкара 12 години, горя в пожар и ротор, статор пак си бачкат. Другата я набарах в Базар.бг много запазена за 35лв.. Лидъл имаха една много хубава с две скорости, но от четри години не са я пускали.
Да ти пазя ли BUR-a 30лв. Бачка. Ама ме дразни и за да не го хвърля в коша го подарявам (30лв са си подарък)
http://www.onlinemashini.bg/udarna-borm ... 600w-/1563
miliad
- майстор
Лични впечатления от потапящия циркуляр. Работил съм с аналогичния циркуляр на Фестул и няма начин да не направя сравнение. Лидълският стои някак си като детска играчка.Доста пластмаса на ключови възли. През цялото време ме глождеше мисълта, какво ще стане ако го изтърва. Иначе при рязане на на ПДЧ се държи добре. Мощността е достатъчна. С хубав диск ряза е доволно чист. Не съм доволен от шината. Материала е мек и при съединяване на двете части изкривих канала с натягането на винтовете.Трябва да се внимава. Гумата с която се определя линията на среза се разлепва много лесно, може би е, добре преди първи срез да се подлепи стабилно и тогава да се прерязва.Освен това е леко огъната нагоре и влияе на видимостта към белязката върху детайла.
Интересното е че каналите на циркуляра съвпадат с тези на линеала на Фестула, с лека промяна в настройката на ексцентриците.
Не направих проба за да не променям готовите настройки.
Като цяло съм доволен от покупката.Удобството и скоростта на работа е несравнимо, в сравнение с обикновен циркуляр.
Интересното е че каналите на циркуляра съвпадат с тези на линеала на Фестула, с лека промяна в настройката на ексцентриците.
Не направих проба за да не променям готовите настройки.
Като цяло съм доволен от покупката.Удобството и скоростта на работа е несравнимо, в сравнение с обикновен циркуляр.
bobko
- специалист
agj написа:Колега,дай идея от къде да си купя по-добра маска за горе-долу същите пари.Може да драснеш и на ЛС.Предварително благодаря!Поздрави!!!cholev написа:Добре сте вие. Куфар шпатули. а аз съм се засилил на маската и електрожена. Бам 300марки надолуИ маската и електрожена сме ги ккоментирали в темата.Моя съвет е избщо да не се заглеждате по електрожена.
Прекалено скъп за тия 80 Ампера!
Пък дори и да беше по евтин пак не си заслужава!
За маската е горе долу същото- за тая цена може да си купиш по добра.
Shift
- специалист
Първите тестове на гига аку перфоратора не са най-обнадеждаващи..
Който го вземе да внимава да не умори някоя друга батерия като този в първото клипче.
https://www.youtube.com/watch?v=rEdZ_-9Ot4I
https://www.youtube.com/watch?v=kBuf57B8IEw

stan73
- майстор
miliad написа:Лични впечатления от потапящия циркуляр. Работил съм с аналогичния циркуляр на Фестул...Сравнение с машина на Фестул не е много уместно, защото те даже не "бягат в една лига" дет се вика.
Фестул са по сериозни от разпространените у нас син Бош и Макита (които повечето хора считат едва ли не за върхът), та не е удачно даже и с тях да го сравняваш. Ако все пак ще сравняваш Фестул с нещо ще е добре да е с инструмент от същият ценови/качествен ранг, примерно: Файн, Атлас Копко, Хилти (за Хилти съм с леко особено мнение, понеже напоследък и те са свалили качеството малко, но както и да е), Ингерсол Ранд.
Иначе одобрявам повечето лидълски Парксайд електроинструменти за домашна употреба (особено тези произведени от Гризли (а понякога и тези на Компернасс са доста добри)). (даже аз съм си купил доста такива и съм доволен, а няколкото, които не бяха добри им върнах). Ако си подбереш машината тя по качество ще е нещо между зелен и син Бош, но в никакъв случай не може да се сравнява с машина от ранга на Фестул или другите подобни. Вероятно е удачно да я сравниш със зелен Бош, ще е поне толкова добра на 2 или повече пъти по-ниска цена.
Иначе личните впечатления са полезни, за което благодаря !
stan73
- майстор
bobko написа:Има примерно в Гаматех, Варна. Моята (LIG4) е от там и върши работа. Мацката ми я подари преди около година, затова не знам съвсем точна цена, но е някъде вероятно от 46 до 60 лева. Предполагам, че е същата като лидълските, но пък гаранцията на Лидл от 3 години не е за пренебрегване...agj написа:Колега,дай идея от къде да си купя по-добра маска за горе-долу същите пари.Може да драснеш и на ЛС.Предварително благодаря!Поздрави!!!cholev написа:Добре сте вие. Куфар шпатули. а аз съм се засилил на маската и електрожена. Бам 300марки надолуИ маската и електрожена сме ги ккоментирали в темата.Моя съвет е избщо да не се заглеждате по електрожена.
agj
- майстор
bobko написа:В АИГ заваряване ООД- Маска модел ADF 616 е на цена 80лв., с почти най високия клас ,сменяема батерия и доста др.екстри. За работа с електрожен и телоподаващо перфектна.agj написа:Колега,дай идея от къде да си купя по-добра маска за горе-долу същите пари.Може да драснеш и на ЛС.Предварително благодаря!Поздрави!!!cholev написа:Добре сте вие. Куфар шпатули. а аз съм се засилил на маската и електрожена. Бам 300марки надолуИ маската и електрожена сме ги ккоментирали в темата.Моя съвет е избщо да не се заглеждате по електрожена.
mitko64
- майстор
Shift написа:Първите тестове на гига аку перфоратора не са най-обнадеждаващи..Tози усмърти неоригиналната батерия на ударния верт(1,5Аh). Kakво се случи точно не схванах. Иначе разбираемо е че с 900 оборота няма да завие тези колци 8мм(това не е предния модел с двете скорости)., където мъчи машинката. Че пробива бетон със задоволителна скорост се вижда, но по- интересно е колко дупки ще направи с една батерия. Да не е 3-4 дупки и зареждане.Който го вземе да внимава да не умори някоя друга батерия като този в първото клипче.
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература