Нека намерим най-тънките цени.
gnt69 - майстор
kozl написа:
gnt69 написа:
Моля моля купих 3 верта и три флекса. Който искаше за него купих. :partyman:
Колко е цената на вертовете в Румънско, че се загубих в темата и не мога да я открия.
Аз си взех от Валенсия за 50 евро. Ама нямаше флексове :sad:
120 лева излезе верта не помня колко леи. Флекса около150лева беше. :partyman:
cholev - майстор
mitko64 написа:
Tози усмърти неоригиналната батерия на ударния верт(1,5Аh). Kakво се случи точно не схванах. ...
Сложи 18в на 20в зарядно и съответно батерията даде фира. Размерите и на зарядните и на батериите и самите клеми явно са еднакви и за 18в и за 20в. т.е да се внимава да не се разменят
ESPACE - майстор
cholev написа:
Сложи 18в на 20в зарядно и съответно батерията даде фира. Размерите и на зарядните и на батериите и самите клеми явно са еднакви и за 18в и за 20в. т.е да се внимава да не се разменят
И 18 и 20 волтовите батерии са с по 5бр. 18650 елемента в тях. Батерията не се прецака на зарядното, а когато я сложи на перфоратора и го включи. Някоя защита вътре прекъсна.
bobko - специалист
agj написа:
bobko написа:
agj написа:
И маската и електрожена сме ги ккоментирали в темата.Моя съвет е избщо да не се заглеждате по електрожена.
Прекалено скъп за тия 80 Ампера!
Пък дори и да беше по евтин пак не си заслужава!
За маската е горе долу същото- за тая цена може да си купиш по добра.
Колега,дай идея от къде да си купя по-добра маска за горе-долу същите пари.Може да драснеш и на ЛС.Предварително благодаря!Поздрави!!!
В АИГ заваряване ООД- Маска модел ADF 616 е на цена 80лв., с почти най високия клас ,сменяема батерия и доста др.екстри. За работа с електрожен и телоподаващо перфектна.
Благодаря за инфото!!!
fore - майстор
cholev батериите са 20 волта макс и 18 номинал. Нормално при заредена батерия трябва всичките клетки да дават от 19,5 до 20,2 волта. :wink:
Ето защо и зарядните им са еднакви-просто зареждат еднакви напрежения. Проблема е в Ампеража на батериите. Когато те са с по високи ампер/часи се ползват по мощни зарядни с повече ватове изходна мощност. Целта е батериите да се зареждат за около 1 час време , което е нормалното за този вид клетки Самсунг ползвани от Компернас и Гризли.

Аз лично пробвах и двата варианта - да зареждам 1,5 А -18В батерия на по мощното зарядно и 2 А батерия дето я дават 20В на по слабото. Ефекта е прекомерно загряване на зарядното или батерията респективно, както и по бавен или бърз заряд от нормалният.

----------

Батерията явно се е прецакала защото защитата не е сработила на време или е изгоряла-като бушон от прекомерно претоварване което не би следвало да се получава при нормалната експлоатация на уреда.
juslen - специалист
Някой модифицирал ли е стойката за ъглошлайф 125 да хваща по-големи детайли? Тя вярно, че дори да се модифицира с тоя диск 125 едва ли ще може наведнъж да отреже да речем тръба 50, но все пак.
Virtex - майстор
Ще се радвам ако може да обобщи как стои въпроса с батериите на Parkside.

Имам предвид кои стават за кои уреди, т.е. дали са взаимозаменяеми и дали може да се поръчват допълнително.

Питам, понеже ще ми трябват инструменти за ремонти (домашни) и вече имам уред с батерия+зарядно (относително скъпи,поради което ги държа) и се чудя дали да продължа с уреди от тази марка или да минавам на Parkside ако са заменяеми батериите.
kozl - майстор
Аз мога да отбележа, че батериите за импакт драйвера 18V не стават на винтоврътите 18 и 20V и обратното. Шлиците са им съвсем други, а и буксите също. Но съм далече, далече от обобщение :?
fore - майстор
Не стават, защото са в другата тройка- Флекс - Импакт - Прободен трион. Те са по компактни като клетки и като обща батерия за разлика от тези на Ударният винтоверт - Циркуляра и Зегера.

Явно производителят има своите съображения да ги произведе по този начин.

А можеби просто защото едните са на Гризли, а другите са на Компернас :mrgreen:
fore - майстор
Всички дремели бяха отваряни с отлепени лепенки. Явно са пак 3 качество. Взех един да има, макар че не е като Спаркито, но става.

Чираците са манечки, но взех и от тях.

----------

Интересува ме този нож за силиконовите фуги дали върши работа ? Понеже е от ПВЦ дали е достатъчно здрав и режещ че да реже добре тези фуги. :?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: