Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Струва ми се, че някои хора пишат в тази тема от скука, други от завист, трети от злоба. Да, наистина в това изделие се търсеше евтина и безпроблемна конструкция на ниска цена, иначе можеше да бъде предложено още миналата година на цена с 200лв отгоре. За да не съм голословен, а и да престанем с безсмислени спорове - поръчвам като за начало 50 бр. такива механизми на обявената цена 20-30 лв, като оставям на доставчика сам да я фиксира, като за 50бр. В противен случай ще кажа - аман от многознайковци :cool:
fbr - майстор
Има само един начин за възмущение. И това е: некупуване. И на мен ми се види много лихвата от 10% за кредит, а за влоговете е само 1%, и съответно не вземам заем. А за това: че са направили нещо и са му сложили цена да те окажат, трябва да се запитаме: Защо?
ktch_1964 - специалист
Г-н Ганев, имам въпрос, с какво фи е материала за пружините и колко "на око" е разтоянието между монтираната пружина и
димогарната тръба при студен котел?
LazarGanev - "Велик майстор"
В момента не мога да цитирам точни размери, но има няколко милиметра, пружината се движи свободно. Само че при вертикалното движение пружината обира ту едната страна, ту другата на тръбата, заради коляно-мотовилковия механизъм. С една дума се клати и странично, освен вертикалното движение
fox_vt - майстор
Предлагам изработка на това "изделие" на цена 300 лв брой.50-100 бройки колкото кажете за вас остава печалбата до 575 лв и цената за монтажа.
bai_bradyra - специалист
Благодарско, Лазаре! :prayer:
bai_bradyra - специалист
filmatoplo написа:
Давал съм идеи за котела ,не лично на производителя ,те сами си работеха по случая ,от къде са взимали идеи не знам нали са инженери .Писъл съм още в началото че този котел ако има пружинен почистващ турболатор -цена няма да има .Вярвам че още ще се подобри ,ако пружините останат задължителна съставка ще е най добре.
Филме, кажи им да измислят стандартно и едно краче на горелката :-D , че провисва с времето.... :rolleyes:
n.ganev - майстор
Това провисване за какъв експлоатационен период се е получило? Аз за почти три сезона не съм видял такова нещо на десетки горелки. Явно не е стегната добре или е монтирана на някоя доста тънка вратичка.
filmatoplo - майстор
Нямам правомощия да държа сметка на производителя пряко ,вие като клиенти го изисквайте ,виж какво би се случило в Германия например -пишеш за проблема идва техен специалист от завода ,не дистрибутор който си гледа ...... ако имат вина те обещетяват с отстраняване на проблема ,замяна с нов продукт или там както се разберете ,защото ако се оплачеш в тяхната служба за защита на потребителя глобите са хиляди евро .Не визирам въпросния случай конкретно а всеки продукт .Виж какво е довело до привисването не е трудно да се прецени ,както спомена колегата .За да няма спорове и обиди ,нека не се шашкаме толкова ,случва се всичко по време на експлоатацията ,за всяко нещо си има причина.Не е лошо всеки в къщи да си поглежда техниката и да реагира своевременно ,особено ако са неща от към не добре затегнати елементи .
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
Не е лошо всеки в къщи да си поглежда техниката и да реагира своевременно ,особено ако са неща от към не добре затегнати елементи .
И непочистени котли.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: