• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mariochakra - напреднал
И също така видях Made in Japan в Техномаркет на Hitachi модел.А тези мойте рециклираните и онези в yahoo.co.jp са за японците но са Made in China.Така поне пише на всички рециклета в Пловдив на вътрешно и външно тяло.Не съм видял т.нар. японски рециклиран климатик да пише на него made in japan.Няма и да видя.Тайланд - да,но Япония... [-X
EDI - майстор
Зависи какво гледаш.Аз имам ТОШИБА модел 2001\2002 от високия клас DR серията, която си е японче.Иначе последната машина за Европа, правена в Япония е V серия на ДАЙСЕЙКАЙ.Все още за Европа няма модел с такива показатели, като на DR -a в класа му.И е вярно, че от години почти всички модели за Япония, с малки изключения, не се правят в Япония.Оразмеряването в Япония на машините е малко по-различно по мощност, затова някой може да се обърка.
dundurma - специалист
който не ползвал ГЕЙШИ,той не знае за кво става въпрос.........ма наистина КЛАСНИ МАШИНИ
mariochakra - напреднал
Да така си е супер са.Ама да ти ги дадат за 50 - 60 лв колкото вървят в сайта yahoo.co.jp.A ония от Технотата и 20 лв не струват
EDI - майстор
Ми няма как да са за толкова пари.Макар да ги купуват на кило, все пак Япония си е далечко, а някои търговци наистина си вършат съвестно работата и ги профилактират както трябва преди продажба.Друг е въпроса, че и доста търговци продават непрофилактирани машини и подвеждат купувача, който си няма хабер от този вид техника, а и не е длъжен да разбира от нея.Та за климатизатор втора ръка си трябва доверен човек, иначе шанса да утекат нещата е много голям.А иначе в България в разните големи магазини се продава доста климатична техника от всякакъв клас. "Консултантите" си нямат понятие за възможностите и - хардуер, софтуер, окомплектовка, характеристики в студа и други такива, често и приписват качества, които няма и стават фаловете, поради разминаване на възможности на техниката и очакванията на купувача.
mariochakra - напреднал
Да така си е и аз интуитивно усетих че някой фирми въобще не ги профилактират.Карат ги,гледат какво е писал продавача в обявата и ако всичко е наред според описаното в нея - директно ти го слагат в стаята.Без профилактика и т.н.Аз мойте ги взимам само по външен вид и дали ме кефят как изглеждат,ако са по запазени - взимам.Не се консултирам с никого,което не е добре :?
mariochakra - напреднал
Никой в България няма качествена рециклирана машина заслужаваща си парите,много рядко се срещат модели от 2015 година който са с приемлива цена.А в Япония тия дето са втора ръка са наи старите от 2014.По надолу от 2014 ги ПОДАРЯВАТ.Тука се кефим като си вземем нещо от 2011.Каквото и да говорите това си е истината :vom:
mariochakra - напреднал
Искам да дадете мнение кой е по добър Beaver на Mitsubishi Heavy или Sharp моделите са след 2010.Рециклирани япончета 6 татами
EDI - майстор
Така не става, дай точни модели.
mariochakra - напреднал
Проблема е че Sharp-а не му знам модела но е 2014,6 татами а на Beaver-а е SRC22TN - SRK22TN-W пак 6 татами.Утре мога да отида до фирмичката да си запиша модела на Sharp-а и да го кажа
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Тема "Рециклирани климатици - да или не!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: