• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Chefo77 - майстор
Нов Сидни :)
EDI - майстор
mariochakra написа:
Майстори като го наглася клима на 22 градуса а термометъра ми показва 24 и понякога стига до 25.РЕДНО ЛИ Е?Става дума за охлаждане
Марио, на охлаждане машината е 0.9-2,2-2,7 кв.За тези 12 квадрата е достатъчно.Коректната работа зависи от много фактори, възможно е и машината да има проблем - примерно фреон, вътрешен датчик, ама така наизуст не може да се каже, трябва си оглед на място.Предполагам си знаеш, ама да кажа -чисти филтрите редовно, поне на седмица и не го напрягай толкова.Сложи 24-25 градуса и го остави.Клапите ги остави в горно положение.Зависи и къде мериш температурата.При много слънчева стая също е възможно да се получава разлика между задание и температура в помещението.
Па, като гледам си от Пловдив.Там има добри майстори и добри машини, само да намериш правилния човек.Ако искаш драсни два реда на лични на Aleksandars тук.Може да идеш и в СЕТКОМ да погледнеш, там има доста по въпроса, а Сашо по-често пише там.
kabakumcho - специалист
mariochakra написа:
....Но Lifestyle-а в Tokyo ми е ясен
Момче, ти сам ли си говориш? :lol:
Че и лайфстайла в Токио ти е ясен.
Нищо не ти е ясно и Токио си виждал само на филм, ама нейсе.
andy_forresite - майстор
По отношение на бедността да кажа за който не знае или е забравил - 1,4 милиарда (!!!) човека живеят с по-малко от ... внимавайте ... ЕДИН долар на ден. Има умиращи от глад и жажда всеки ден. Нещо повече, 80% от човечеството живее с не повече от 10 долара на ден. Ама всеки ден, не само юли месец 2016, а всеки ден средно за годината. 800 милиона нямат достъп до питейна вода. Тук на всеки ъгъл може да си купиш бутилирана и охладена вода. Да не каже някой щатите, голямата работа ... в САЩ 1 от 7 човека живее под границите на бедността, 47 000 000 живеят от социални помощи... Да не говорим че 2,7 милиона ежегодно умират от малария в наистина бедните държави.
20% от получаващите МРЗ (14 лева/ден) получават пари от работещи роднини по всякаква линия в чужбина. Същите обаче се оплакват от безпаричие наравно с хората с по 14 лева, да не кажа и повече. Голямо мрънкане пада. Ние не сме бедни. Такова ни е мисленето. Стига толкова. Нека не се сравняваме с най-богатите държави и колко "взимат" там. Най-богатата компания печели по 6 млрд долара на година. Дали дават и 1% за помощи на бедните по света. Българинът не е беден и не е лош, само че много мрънка и се оплаква за щяло и нещяло.

Относно климатиците, СОР-ът струва пари т.к. Ако може да се вземе по-евтино стар климатик, сглобен от живеещо на 10 квадрата японче с очилца, за 600-700, който ще върши работа поне колкото един нов за двойно повече пари, по-добре е стария климатик.
mariochakra - напреднал
ЕДИ Аз това за термометъра че не показва нужното - то не е за бийвъра,а за едно хитачи тука в мойта стая.Както и да е.Сега да ми кажеш модела на Sharpa-a e AY-D22SD на Beavera беше SRC22TN(SRK22TN-W).Koй е по за предпочитане.Важно е да отговориш за да знам дали да съжалявам
mariochakra - напреднал
Абе не знам за вас ама Терзийски се върна от Япония преди 1 година и съобщи че техниката си я произвеждат там,експлоатират си я там.И им излиза много евтино.Народно производство на народни цени.НИЩО ОБЩО С ТУКАШНИТЕ НЕСЪИЗМЕРИМОСТИ(да спестяваш 4 месеца за един битов уред) :-D
EDI - майстор
Марио, не съжалявай, направил си по-добрия избор.Шарпа е по-новичък 2014 година реколта,също е от ниския клас, ама е още по-маломощен на отопление - 0,8-2,2-3,7.При +2 градуса топлоотдава 2,7 кв максимално.
mariochakra - напреднал
Еди за охлаждане Sharpa e 2.8kw,a Beavera e2.7kw,но бийвъра има турбо(JET) а шарпа няма
mariochakra - напреднал
Eди,гърбът на външното тяло на Beavera е одран и изкривен(вдлъбнат)Ония ламели ли са какво са незнам.Едно такова като мрежа(скара) метално,като цедка.Това проблем ли е като се има предвид че перката не опира в това вдлъбнатото
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

Тема "Рециклирани климатици - да или не!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: