• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
EDI - майстор
Това са им максимумите на охлаждане, 100 вата не са чак толкова решаващи, иначе номиналите са 2,2 и на двете машини.То и това означава № на модела - класифицират се по номинала на охлаждане.Само алуминиевите ламели ли са смачкани или и тръбите на топлообменника.Ако са само ламелите бива, макар да не е добре.Могат да се поизправят с един гребен или нещо подобно.Но ако са огънати и тръбите, може след време да възникне проблем с някое пречупване или нещо подобно.Като гледам, тези машини изобщо не са пипвани от момента на вземането им от Японско и натоварването на контейнера.Някаква гаранция получи ли от продавача.
mariochakra - напреднал
Гаранцията ми е една година пълна + 2 с доплащане.Но доколкото мога да видя има и деформация на 1 тръба в разстояние колкото един връх на пръст.Чукната е на едно място и се е смачкала.Това мога да видя,там където е скъсан ламела 1 кв сант се вижда и чукване на тръба
EDI - майстор
Ако е само чукване, а не огъване или прегъване няма да има проблем.Пък и гаранция си имаш.Ако стане фал, ще се оправят те.
mariochakra - напреднал
Еди има изкривяване на тръбите.В центъра на гърба колкото юмрук е мястото на удара.И тръбите които са от центара до долу на тялото са изкривени.От двете страни ляво и дясно са добре но по средата са минали по навътре
EDI - майстор
Аз това нещо бих им го върнал веднага и бих си взел парите обратно.
mariochakra - напреднал
Sharpa беше НЕПОКЪТНАТ
mariochakra - напреднал
Но Еди огъването е съвсем малко почти неразличимо.Отклонението(вдлъбването) е не повече от 0,8см и не е по цялата дължина на тръбите
EDI - майстор
Тогава си го ползвай и се надявай да няма проблеми.
mariochakra - напреднал
И на мен това ми се струва че ще е.Казах на баща ми да го види като се върне от работа(той кво ли разбира),но проблема не е според мен сериозен - дано
mariochakra - напреднал
ЕDI,модела на Hitachi RAC-M22A (RAS-M22A) чист японец ли е или е произведен в Китай.На климатика не пише страна на производство.В на нашите стаята е монтиран
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

Тема "Рециклирани климатици - да или не!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: