Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Иванвас - специалист
Така, утре трябва да изкарам последната стена с изравнителната мазилка. Мазилката е от цимент и пясък и не съм я дричкал. Въпросът който ме вълнува сега е хидро изолацията върху така получените стени ли да я нанасям с баданарката или първо да шпакловам стените?
И ако "да" да слагам ли мрежа и какво да ползвам за шпакловката- разполагам с СМ11 и готова смес за мазилка Вебер 201Р?
chapara - майстор
Иванвас написа:
Така, утре трябва да изкарам последната стена с изравнителната мазилка. Мазилката е от цимент и пясък и не съм я дричкал. Въпросът който ме вълнува сега е хидро изолацията върху така получените стени ли да я нанасям с баданарката или първо да шпакловам стените?
И ако "да" да слагам ли мрежа и какво да ползвам за шпакловката- разполагам с СМ11 и готова смес за мазилка Вебер 201Р?
За да намалиш осезаемо площа за хидроизолация трябва да шпакловаш. Аз бих заложил на СМ11+мрежа(за екстра), а може и без мрежа точно в твоя случай. Гладкото по лесно се минава с баданарката :idea: Чети инструкцията на хидроизолацията, тази която аз ползвам се полага на намокрено стени и подове за да впие в дълбочина на матеряла и за по лесно разнасяна :idea:
Иванвас - специалист
А ако е направо върху грапавата мазилка ( изключвайки фактора "по-малък разход" ) нямали да стане по-здрава спойка на хидроизолацията?
А защо точно в моя случай не е нужно да слагам мрежа? По принцип ще има вградено казанче и кутията от гипсокартон мисля да я минавам цялата с мрежа и шпакловка.
chapara - майстор
Иванвас написа:
А ако е направо върху грапавата мазилка ( изключвайки фактора "по-малък разход" ) нямали да стане по-здрава спойка на хидроизолацията?
А защо точно в моя случай не е нужно да слагам мрежа? По принцип ще има вградено казанче и кутията от гипсокартон мисля да я минавам цялата с мрежа и шпакловка.
Мрежата е върху спорни основи, каквато мазилката не е. Ако не ти пука за разхода карай направо хидроизолацията на мазилката. Гипскартона, панела и газобетона за мен са спорни основи и там задължително полагам мрежа, като я застъпвам без прекъсване за неспорната основа, т. е. мазилката поне 10 см. И така да доуточня, не прекъсвам нито на външен, нито на вътрешен ръб мрежата :wink:
Иванвас - специалист
Мисля да се вслушам в съветите ти и да направя една тънка и не много гладка шпакловка. И върху нея да да намажа хидроизолацията.
Chapara много ти благодаря за помощта и съветите! Ще имам още много чуденки и питанки и ще съм благодарен ако мога да разчитам на съветите ти и за напред.
chapara - майстор
Няма проблем , карай на Л.С. :wink:
jekasus - майстор
Никакви ЛС-та, трябва да ви наглеждам :-D
шпакловка на мазилката е стандартна процедура за мен и преди хидрото, и изобщо преди лепенето на плочки.

Прикачен файл

IMG_20151025_191352.jpg
chapara - майстор
jekasus написа:
Никакви ЛС-та, трябва да ви наглеждам :-D
шпакловка на мазилката е стандартна процедура за мен и преди хидрото, и изобщо преди лепенето на плочки.
Ти не знам какво ще ни наглеждаш, ама този итонг без мрежа за къв уй си го качил :-D :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :-D :drinkers:
Гипскартона, панела и газобетона за мен са спорни основи и там задължително полагам мрежа, като я застъпвам без прекъсване за неспорната основа, т. е. мазилката поне 10 см.
:idea: :!: :!: :!: :axe: :drinkers:
jekasus - майстор
chapara написа:
ама този итонг без мрежа за къв уй си го качил
Отдава се ми шпакловката, само под лупата трябва да се гледа :razz:

Прикачен файл

1212.png

Тема "Грунд, шприц или мокрене между две мазилки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: