Може да се получи провисване, ако фланеца е монтиран с болта нагоре
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
filmatoplo
- майстор
Тази зима един клиент ми се обади че му се стопил маркуча на горелката ,отивам на место и какво да видя -котела не почистен от 5 месеца ,и пак нямало да стане беля ако комшията не му запушил комина като уж чистиш своя .След като всичко се оправи и се постанови причината ,клиента ми се извини и ми поръча още един комплект котел с горелка за другия си хотел .
шоп
- майстор
- На линия
LazarGanev написа: Пък оптимисти като шопа могат да решат да си го направят за 20-30лв, особено като имат модела![]()
Лазар, позволи ми да не се съглася с теб. Аз модела го знам от много време и дори долните снимки съм ги качвал тук във форума. Така, че едва ли има какво ново аз да науча от инжинерите на грейко...даже се замислих ако следят форума дали те не са изкопирали нещо. Показаният от мен вариант има предимството освен да почиства димогарните тръби да турболизира потока на димогазовете.
Конструкцията на Грейко е супер крехка, слаба и от некачествени метали. Ако си мислят, че две поцинковани шпилки М 8 за по 1,2 лв метъра ще изкарат почти 600 лв много се лъжат. Отказите и рекламациите ще завалят към тях и към монтажници и дистрибутори още този отоплителен сезон. Гарантирам температурни и механични деформации, защото съм правил почистваща система от ф 16 и ф22 и знам какви натоварваня има особено ако не се почиства редовно с ръчката.
За 575 лв всичко на Грейко трябваше да е от 316L стомана.
andy_forresite
- майстор
Много от закупилите си пелетни горелки живеят с мисълта, че са решили въпроса веднъж завинаги относно обслужването и чистенето.
Този механизъм трябва да се задейства редовно. Като минеш покрай котела или идеш в мазето за компот, дърпаш ръчката няколко пъти или както там се задейства и така всеки път, всеки ден, най-много през ден.
Този механизъм трябва да се задейства редовно. Като минеш покрай котела или идеш в мазето за компот, дърпаш ръчката няколко пъти или както там се задейства и така всеки път, всеки ден, най-много през ден.
filmatoplo
- майстор

шоп
- майстор
- На линия
andy_forresite написа:Много от закупилите си пелетни горелки живеят с мисълта, че са решили въпроса веднъж завинаги относно обслужването и чистенето.Анди, много си прав. Но, знаеш ли, че с едно реле за време с цена 5 лв и с едно моторче за чистачки от Лада с цена 10 лв. всеки може да си автоматизирана система за самопочистване... Забравих и сумата трансформатор от 220в на 12в прав ток.
На който му се чете, учи и не го сърбят ръцете може да ползва наготово много инфо. от руски, полски и чешки форуми:-)
П.П. Филме, донякаде си прав, но мога да ти покажа действащи обекти с едно зареждане годично и 365 дни автономност

LazarGanev
- "Велик майстор"
Шопе, нали и друг път съм ти казал, че е вредно да се учиш от руснаци в производството на котли - бита карта са, не са лидери. Тази смешна конструкция, която си показал е замислена да стърже катран, а не да сваля пепел от димогарните тръби. Само че като гледам стъпката на витката е по-голяма от вертикалния ход на тази измишльотина и реално не може да стане цялостно почистване. Може от снимката да се заблуждавам за размерите стъпката и хода, но тоз кютюк няма място в един пелетен котел, там катран няма. В пелетния котел има финна пепел, която се смъква с обикновена мека четка, затова там се ползват стоманени пружини за турболатори и за почистване, тъй като имат малка стъпка, гъвкави са и нямат ядро по средата, което да задържа пепел и да възпрепятства хода на димните газове. Тези пружини обаче са скъпи и те вдигат цената на механизма, не шпилките, както се заблуждаваш. Естествено, че устройството е изпитвано преди да бъде пуснато в продажба и естествено, че има гаранция и фирмата стои зад производството си. Пък това от твоята снимка е единична бройка гаражно производство и е снимано преди още да е монтирано и изпитано, нямаме информация как работи. Ама то в този наслоен с налепи котел, може ф22 да се окаже малък диаметър 

n.ganev
- майстор
шоп написа:Няма нужда от релета. Горелката си има изход за почистващ механизъм и спокойно се настройва периода и времетраенето на почистване - няма нищо случайно.andy_forresite написа:Много от закупилите си пелетни горелки живеят с мисълта, че са решили въпроса веднъж завинаги относно обслужването и чистенето.Анди, много си прав. Но, знаеш ли, че с едно реле за време с цена 5 лв и с едно моторче за чистачки от Лада с цена 10 лв. всеки може да си автоматизирана система за самопочистване... Забравих и сумата трансформатор от 220в на 12в прав ток.
На който му се чете, учи и не го сърбят ръцете може да ползва наготово много инфо. от руски, полски и чешки форуми:-)
П.П. Филме, донякаде си прав, но мога да ти покажа действащи обекти с едно зареждане годично и 365 дни автономност)) Демек ще има време за жената, а не да ръчкаме котела и да мъкнем пелети ежедневно, ежеседмично и ежемесечно.
filmatoplo
- майстор
Иска ми се котела и горелката да излязат на пазара с нова визия ,стига с това Сиво .Едно оранжево като Фероли или едно зелено като Костражева би продавало повече ,друго мое желание да има бункер за пелети като този на Фероли,метален цветен като котела и фиксиращ шнека за секунди на 45 гр .Важно е да има готов комплект котел горелка бункер ,стига с тия бидони от джибри . За почистващия механизъм нека да се направи малко компромис в цената ,не се ползва засекретена технология бъкана с електроника все пак .
Не само аз искаме горелката поставена кашона да бъде завита в обезопасяващ найлон с балончета ,това пази горелката от надраскване и повреди .Изхождам всичко това след най честите желания на мои настоящи и потенциални клиенти ,нали си водим статистика и уж трябва да има обратна връзка .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература