Dimany написа:Нямам за съжаление по-големи снимки. Гледах ремонта на тази баня по телевизията- не мога да ти опиша каква красота е. Снимката нищо не показва просто.Тия шарки не са ли правени с някакъв шаблон, изглежда като тапет
Правил съм мазилки в доста бани , но само се импрегнират и полират със съответните пасти за материала ,за да издържат на влагата . За силикон и гипс нищо не съм чувал . Венецианските са емулсия от акрилни смоли ,мраморно брашно, оцветители и пълнежи ..... П0-големи снимки имаш ли на тази баня , че ми стана интересно .....
Значи, там положиха някакъв грунд (предполагам специален за венецианка?), който изглеждаше кафяв, направо шоколадов. Мисля, че така си се продава и не е оцветяван изкуствено. Върху него нанесоха бронз и стана сатенено екрю (старо злато). И после с пластмасов шаблон нанасяха венецианската мазилка, която смесиха предварително с гипс и силикон. Нанасяха със шпаклата директно върху шаблона. Самата мазилка е матова също в някакво екрю, шаблона е мнооого тъничък, но се получи съвсем лек релеф и невероятно красива структура между сатен и мат. Направо съм влюбена в тази стена.