• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vrangelov - специалист
todor.lazarov написа:
Интернет апликацията е правена благодарение материали предоставени ми от инж. Бурдин и направена от мен Тодор Лазаров.

Между другото инж. Бурдин е един от малкото студенти който навремето направиха доста впечатляващи неща.
Изображение
Изображение

И в продължение на години Техническия Университет София имаше престижни места в Shell Eco Marathon
Няколко години бяха на 2 место.

http://raltchev.info/elan-mask/

Така че поне към него имай малко уважение.
Докато името му е под графика, в чието заглавие има груби правописни грешки, не бих могъл да му имам уважение.
Вместо да се занимаваш с клаксони, вземи си оправи правописа, защото и този ти пост е пълен с правописни грешки! Ако продължаваш да пишеш така, никой няма да иска да ти помогне.
sstefanov - майстор
todor.lazarov написа:
Интернет апликацията е правена благодарение материали предоставени ми от инж. Бурдин и направена от мен Тодор Лазаров.

Между другото инж. Бурдин е един от малкото студенти който навремето направиха доста впечатляващи неща.
Изображение
Изображение

И в продължение на години Техническия Университет София имаше престижни места в Shell Eco Marathon
Няколко години бяха на 2 место.

http://raltchev.info/elan-mask/

Така че поне към него имай малко уважение.

Няма как да не пусна още един цитат на тази прекрасна и огромна снимка...
hidrazin - майстор
todor.lazarov написа:
Предлагам на администратора да закрие темата.

Не можах да получа помощ и се извинявам за досадата.
И ся що лъжеш? Търсеше икономична бибитка - показах ти от къде да си вземеш.
И ако темата се затвори какво? Срамът ще остане в архивите за доста години и ще се чете от доста хора...
:partyman:
jordanvass - майстор
todor.lazarov написа:
инж. Бурдин е един от малкото студенти...
Дай да се изясним сега: този Бурдин инженер ли е, студент ли е... :wink:
А и не мисля, че в ТУ е имало и има МАЛКО студенти, които са направили впечатляващи неща.
todor.lazarov - напреднал
hidrazin написа:
todor.lazarov написа:
Предлагам на администратора да закрие темата.

Не можах да получа помощ и се извинявам за досадата.
И ся що лъжеш? Търсеше икономична бибитка - показах ти от къде да си вземеш.
И ако темата се затвори какво? Срамът ще остане в архивите за доста години и ще се чете от доста хора...
Не виждам от какво да се срамувам.

Попитах за помощ, отговори ми се с ВЛАЧИ

За апликацията в интернет никой не каза какво прави, а потърси няколко то изпуснати букви.

А това какво сме направили не е малко.
Разбира се че може и още затова търсим и помощ.

Но въпреки това ние се оставаме единствената гимназия в България участваща в такова международно състезание.
И изпреварила над 20 университетски и училищни отбора с бюджети с пъти по-голям от нас.

Благодаря на всички и успех.

п.с. По добре децата да правят нещо отколкото да пият бира ...
hidrazin - майстор
todor.lazarov написа:
Не виждам от какво да се срамувам.
...............
За апликацията в Интернет никой не каза какво прави, а потърси няколко то изпуснати букви.
...............
И изпреварила над 20 университетски и училищни отбора с бюджети с пъти по-голям от нас.
Е как от какво да се срамуваш? Че ти не можеш да пишеш без груби правописни грешки!!!
И продължаваш в същия дух - Интернет не се пише с малка буква!
бюджети с пъти по-голям от нас
Как бюджета ще е по-голям от вас??? Пише се от нашия!!!
Не познаваш основните мерни единици и не знаеш как се пишат.
12V/DC входящ ток
1000км/1Кват
8 amp
скороста не е голяма - 25 км

Гледам че си тръгнал да се коригираш ама пак нищо не си направил:
todor.lazarov написа:
За информация първите постигат 1000 km/KWh
Кило НЕ СЕ ПИШЕ с голяма буква!!!
Изпреварили 20 отбора и право на престижното 25-то място.
Гледам и първо място сте постигнали - за най-бързо излизане от автомобил. :shock:
Не мислиш ли че вашия бюджет можеше да отиде в някое друго училище?
Там където имат грамотни преподаватели и със сигурност щяха да имат по-големи успехи.
P.S. Гледам и в линка с калкулатора сте коригирали "Зависимоста на мощноста".
Това означава че би следвало да получим благодарности...
Виждам че отношението не се е променило. Няма проблем.

Ето и някой уточнения.

1. Не съм учител по български в момента преподавам Информационни технологии и там смятам че ми е силата.
В момента правим и телеметрия: http://chepelare.bg/6/ с моя помощ и на отбора

2. Бюджета си го събираме сами. Нищо не вземаме от МОН. Сами си търсим спонсори, сами си правим колата. Тази вече е третата

първата 2013
Изображение

втората 2014-2015
Изображение

третата 2016
Изображение

Първите години първите бяха на 1000 km/kWh сега сме на 600 km/kWh от тях, но първите отбори имат по 20 годишна история и сериозни фирми зад тях.

Относно това кой има право да участва. Всеки който може да направи прототип и мине технически преглед. Ще се радваме да има и други ученически отбори от БГ. Тази година имаше желание за участие още едно българско училище, но не можа да се справи. Дано следващата година има повече отбори от българските училища.

Другото гимназията ни не е профилирана нито по електротехника нито по мехатроника, но въпреки това успяваме със скромните си средства който сами си търсим да участваме с такива състезания.

Затова и търсим помощ от всякъде. Било форуми, Интернет и т.н.

Една от целите ни е децата да могат да видят всичко от първа ръка. Макар че разликите са големи:
- Германците режат с лазер, ние режем на ръка.
- Турците имаха готови платки, ние запояваме на ръка.
- TK team (Датчаните) с дървения модел имаха уред за симетрия ние мерим на ръка.
- Франсетата имат телеметрия ние натискаме хромометъра на ръка.

Но трупаме опит и всяка година повишаваме резултати те си.

Сетиш се и за една случка по време на състезанието.

Трябваше да укрепим един кабел. Болшинството от отборите използват свински опашки (защото са леки и регламента го позволява).
Та когато попитахме франсетата дали имат техния отговор беше: А какъв цвят ... (въпреки че сме конкуренти).

Не мога да разбера защо по лесно получаваме помощ на вън отколкото в нашата страна.

п.с. Относно българския ще го коригирам (много от постовете са писани и от GSM или в движение затова се извинявам), но отговор от рода ВЛАЧИ не мисля че е най уместен. Иначе ще се радваме на всякаква помощ. А че трески за дялане имаме няма спор, но и желанието не е по малко ...

Лек ден и повече :o
Гост - специалист
todor.lazarov написа:
Не мога да разбера защо по лесно получаваме помощ на вън отколкото в нашата страна.
Лек ден и повече :o
Здравейте.
Вероятно не сте наясно какво се случва с този форум от известно време насам, предполагам нямте наблюдения над останалите теми, а четете само своята.
Специалното отношението на някои членове на форума се дължи отчасти на това, че спряха да помагат, въпреки, че доскоро с отзивчивост откликваха на всякакви въпроси и безвъзмездно помагаха.
Форума, обаче се промени. Новите му собственици със своята твърда намеса се погрижиха стойностни потребители да напуснат форума или само да четат, но да спрат да пишат полезни мнения и да помагат безвъзмездно.

viewtopic.php?f=9&t=54608&p=794582#p794582

Иначе има много знаещи и можещи хора тук, които биха прегърнали идеята, но те просто се отказаха да пишат тук. Почувстваха се използвани, тъй като техния безвъзмезден и доброволен интелектуален труд новите собственици използват за комерсиални цели.

viewtopic.php?f=9&t=54610&start=20

Та затова някои се заяждат и само спамят. Нямат нищо лично срещу Вас. Лошият правопис наистина дразни, но не той е основната причина хората да не искат да Ви дават съвети.

Аз приветствам ентусиазма Ви да направите нещо с оскъдните средства и ресурси с които разполагате.
shotik - майстор
Към автора : Защо не зададе правилно въпросът ? Защо трябваше ние да се чудим за какво и каква свирка ти трябва ?
Ако беше обяснил още с първия пост , сега нямаше да четем ,кой какво се сетил за трябва и не трябва . Нямаше да има препирни и писане на разни обяснения, разни идей ,неподходящи за случая, та дори и за виц стана с комшийката.

В правилата не само на този форум, а и на много други пише ,когато се задава въпрос или се показва нещо , то трябва да е написано разбрано така, че да се разбере и от другите ,четящи темите.

todor.lazarov, не се сърди на другите, виж в себе си причината за това положение, което стана тук.
shotik написа:
Към автора : Защо не зададе правилно въпросът ? Защо трябваше ние да се чудим за какво и каква свирка ти трябва ?
Ако беше обяснил още с първия пост , сега нямаше да четем ,кой какво се сетил за трябва и не трябва . Нямаше да има препирни и писане на разни обяснения, разни идей ,неподходящи за случая, та дори и за виц стана с комшийката.

В правилата не само на този форум, а и на много други пише ,когато се задава въпрос или се показва нещо , то трябва да е написано разбрано така, че да се разбере и от другите ,четящи темите.

todor.lazarov, не се сърди на другите, виж в себе си причината за това положение, което стана тук.
Не крия вината си.

Правилния въпрос е наполовина решена задача. Тука аз съм виновен. Приемам вината.

И ще се радвам ако за бъдеще това не се повтаря.
А че ще търся мнения и решения е сигурно.

Даже от сега си мисля за предложения и решения за нов контролер. Изискването е той да не е купен (брандиран), а да е проектиран от отбора или специално разработен за състезанието. Приемаме всякакви идеи.

Защото въпреки че повишаваме резултата ни трябва още много.

ето направих и статистика спрямо първите за последните три години
Изображение

Вижда се че дърпаме напред (разликата от първия вече е 568 km/kWh докато първата година е 998 km/kWh), макар и с оскъдни средства.

Ето и видео от втория ни опит
https://www.facebook.com/23965689955714 ... 657567097/

За следващата година ни трябва нов контролер и нови главини

Иначе зад нас останаха 26 отбора.
5 отбора с по-лош резултат и 21 отбора който не можаха да направят резултат. (не минават технически преглед или колите не могат да се включат във времето. Регламента е да се измине 17 км за максимално време от 43 минути)

http://www.shell.com/energy-and-innovat ... V1cm9wZS8=

категорията е: Prototype battery-electric

Евала на отбора на Русе който постигнаха 11 место с 409 km/kWh, те тази година направиха и най-голям напредък от всички отбори.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Трябва ми супер икономична свирка /клаксон/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: