На твоите руснаци по форумите им прати много поздрави от мен
! А ти Шопе стига си ги чел тези форуми, не ти се отразява добре
. Ние нямаме какво да учим от тях по отношение на котлите, те са поне с един век назад. Можем да се учим от Германия и Австрия, те са лидери в отоплението. Руснаците са с котли от миналия век, едноходови, неефективни, чугунки, наследявани от дядо на внуче и това го имат за гордост. Имам в склада 2 такива чисто нови и ме е срам дори да ги подарявам. Е да де, ама понякога е по-добре да ти се скапе котела навреме, за да се сетиш да го замениш с нов
. За съвременните многоходови ефективни котли обикновено оплакванията са, че тягата не е достатъчна и се монтират вентилатори за увеличаване на тягата. Вярно е, че понякога има нужда и от клапи за намаляване на тягата, но аз не съм видял досега такава инструкция за монтаж извън котелното, ще съм благодарен, ако видя такива инструкции, но снимки от руски форуми не ме вълнуват, както казах. Как точно ще се монтира клапата извън котелното, след като там коминът е изолиран? И как точно ги изчисли тези хиляди кубици затоплен въздух от котелното, който се изхвърля навън за едно денонощие? Кога този въздух влиза в котелното, кога се затопля - нали в котелното всичко е изолирано? Ако наистина такова количество студен въздух минава през котелното и излиза през комина, то той ще си излезе студен, както е влязал - няма откъде да се затопли