Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте.
Става въпрос за пастьоризатор за мляко.
В момента е с термореле и следя като изключи и аз спирам централно нагревателя, защото след като падне температурата релето включва отново, а на мен ми трябва да спре и да не нагрява повече.
Има ли някаква проста схема за изпълнение?
ESPACE - майстор
Има, трябва ти един контактор и един бутон за пуск плюс твоето термореле.

Прикачен файл

2016-07-22_201514.jpg
2016-07-22_201514.jpg (14.76 KиБ) Видяна 1043 пъти
Да но в този случай когато терморелето включи отново ще включи бобината на контактора и той ще загрява отново а ан амен ми трябва да спре изцяло.
moimoimoi - майстор
t2308 написа:
Да но в този случай когато терморелето включи отново ще включи бобината на контактора и той ще загрява отново а ан амен ми трябва да спре изцяло.
явно не разбираш от схеми,схемата е работеща.натискаш пуск бутона и контактора включва,след като изключи терморелето контактора спира и няма как да включи контактора докато температурата не се понижи достатъчно и не се натисне бутона пуск отново
FM STEREO - специалист
Погледни хубаво схемата,за да се включи контактора трябва да натиснеш пуск бутона! :partyman:
ESPACE - майстор
t2308 написа:
Мисля, че ще е най-добре да си платиш някой да ти го направи, да не стане някоя беля с твоите познания.

Тема "Термореле пастьоризатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: