Тони Ст. написа:UPSНе те разбрах, но...![]()
Има един лаф: Ще ходи като къпана врачанка. От лято на лято.

шоп написа:Шом си си избрал отворен термосифон 1000 лв ше ти стигнат.Eдно читаво мнение да прочета. Колеги, източване на системата е предвидено, за тока тук не сме на село и ако спре на минус 15 градуса ще си сложа UPS да ми греее тръбите, ако толкова Ви притеснява това. Отностно водосъдържателя (така се нарича съдът където е водата) ще е горе заедно с нагряващите тръби.
В съседната тема на един колега му дадох линк за 220 литров бойлер и 20 тръби 58х1800 за 730 лв
сложи задължително и подгряващи кабели на тръбопроводите над покрива, термодатчик горе в бойлера при 0 градуса да ти включва помпа за рециркулация и няма да имаш проблеми.
Колегата Евгении няколко години експлоатира вакумена полуизточваща се система и не е замръзвала.
ivanovbg написа:Ми що питаш тук? Бегай при комшийката и виж каква е действащата им система и ..., а може да ти излезе късмета с нещо другоАз питам за термосифон какъв бихте ми препоръчали Вие, съседите не ме интересуват много много с техният 120 литров бойлер и 15 тръби ако не се лъжа. Та интересуват ме цените и дали идеята ми с проточният бойлер е осъществима за дозагряване на вече горе долу стоплената вода от солара. Все пак ако в чешмата водата е 5 градуса а от солара ми връща 15 градуса то 10 градуса са си файда и ще стартирам от по-висока температура нагряването. Отделно ако имам 2 кW нагревател все едно си имам обикновен бойлер само където е на тавана не в помещението.![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: