Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Някой не е ли срещал такъв готов продукт ,или направен такъв за да се добие представа ,че да може да се изработи.Събира ми се страшно много отпадъчна пластмаса и трябва да плащам за изхвърляне ,дали не може да се ползва за отопление.
joe007 - специалист
А няма ли начин да намериш фирма която преработва пластмасата и те да ти дават пари за нея. :) Каква е тя? От какво? Иначе не съм чувал за такъв котел,но щом има и котли за старо моторно масло които го изгарят перфектно без грам пушаци може и да има такива и за пластмаси.
П.С. До мойта работа има фирма която смелва отпадъци от ПВЦ дограма и после продава гранулите на производителите.
fbr - майстор
Не става за вторична обработка пластмасата,от внос е и да я връщам обратно сигурно ще ми излезе по-скъпо.Отпадък от производство на чехли и пантофи е .А за отопление плащам много ,особено сега гледам въглищата станали 270 лева .Ако мога да ги вкарам в работа тези отпадъци ,ще е добра работа.
Master_Kenobi - V.I.P.
Няма такова животно и не може да има, си мисля аз. Толкова е анти-екологично, че няма начин да го узаконят и продават легално. Ако някой го направи и се постарае да го вкара в някакви еконорми, то филтрите ще му струват в пъти повече от котела.

Колега, продавай на вторични суровини! :)

П. П. Ааа, не ги приемат значи! Нищо ново... Жалко.
Чаро - Акълия
какъв е полимера де? в бг се изкопуват масовите пластмаси....на добри цени....
иначе за такова котле не съм и чувал..
tysonlkr - специалист
При изгарянето на пластмаса не се ли отделяха някакви цианиди :?
Според мен точно поради тази причина няма такъв котел. Ще е много голям замърсител :roll:
Изгарянето на такива отпадъци май не е добър вариант :wink:
fbr - майстор
Идеята ми дойде от едно предаване по някоя от телевизиите, за някаква австрийска фирма ,която изгаряла пластмасови отпадъци и продавала топлоенергия ,но по какъв начин е организирано самото действие на изгаряне, не се разбра.
klambrev - специалист
малко стара тема но се бях зачел за подобни с-ми и намерих разни подобни котли
http://www.pinkplusbg.com/products_kotli.html#kotli81
filmatoplo - майстор
Мой градски гори всичко в Дакона , цяла зима го кара на старите седалки от лятното кино , джапанки и пвц бутилки :-D и друг път съм споменавал . :)

Тема "Котел за отопление с изгаряне на пластмасови отпадъци." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: