Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
БЛАГОДАРСКО, Филма :prayer: :prayer: :prayer: . Днес по обяд наистина имахме нужда от чадър Баси, ама не политический. :lol: :lol: Москвича стигна до Бургас и утре излиза от бокса а сигурно и аз че съм на среща на високо равнище с Батко :partyman: . Отново БЛАГОДАРЯ!!!
filmatoplo - майстор
:) Мани мани ,чадъра беше в багажника ама кой да се сети ,винаги готов за плажа с дюшека .Остъй че отиде темата за горелките ,другия Ганев му е неодобно да ни се скара вече :wink: .В момента наблюдавам и сравнявам две системи с горелки Грейко които топлят вода чрез бойлери със серпентини .Едната комбинация е комплект котел и горелка Грейко топли три бойлера по 400 литра ,другата комбинация е котел Атмос 40 клв с горелка Грейко 30 топли два бойлера по 500 литра .По икономично работи комбинацията с Атмоса ,има разлика все пак в литража ,може би и в консумацията.Живот и здраве ще стане спявката . :wink:
димитар кисиов - специалист
коя програма за работа на горелката ползваш имаш ли и басеин вързан към системата
n.ganev - майстор
На едно място имам RB 100 през лятото работи за бойлер 1000л. басейн и джакузи на летен режим автоматичен.
filmatoplo - майстор
Ползвам летния ,обаче помпата я свързвам отделно от горелката ,по сигурно -защото горелката я спира при достигане на температурата в бойлера но огъня гори още време и вдига над 90 градуса,опасно е .
n.ganev - майстор
За това съм задал Тбойлер=60* и Ткотел=75* и работи без да вдигне повече от Ткотел=80*.
Miro4774 - специалист
Здравейте :) какви градуси на водата подържате в системата.
andy_forresite - майстор
От 55 до 75.

Споменах на двама познати за тези градуси и ми отговориха, че се топлят на 40 градуса. Единия с чугунен руски котел, другия с печка с ВР прити не знам кой модел. Само като станело под 0°С вдигали и по 60... мЪли.
Miro4774 - специалист
В нашата система подържам около 57 65 градуса зависи колко е студено. Контролирам горелката със стаен терморегулатор. Прави ми впечатление от миналият сезон, че са ми малко радиаторите и трябва да подържа по голями градуси в системата за да покачва тем. в помещенията. Котела е Де Дитрих 46.5 кв чугунен горелка Грейко. РБ 20
LazarGanev - "Велик майстор"
Miro4774 написа:
В нашата система подържам около 57 65 градуса зависи колко е студено. Контролирам горелката със стаен терморегулатор. Прави ми впечатление от миналият сезон, че са ми малко радиаторите и трябва да подържа по голями градуси в системата за да покачва тем. в помещенията. Котела е Де Дитрих 46.5 кв чугунен горелка Грейко. РБ 20
Радиаторите не са ти малко, а множко и затова температурата на котела е ниска, а не висока. Знаеш, че 57 трябва да е температурата на връщащата вода, а не на подаващата. Знаете, и друг път сме говорили, че е неправилно при коел на твърдо гориво стайната температурата да се поддържа чрез промяна на температурата на водата в котела, а чрез термоглави или/и стаен термостат. Котелната температура е най-бре да варира между 65 и 75*С, тоест зададената лимитна температура на котела да бъде 75-80*С

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: