koveslav написа:На мен пък тази зелената машина ми изглежда позната отнякъде.Знае ли някой става ли,не става ли тази техника..Зависи коя точно са поръчали, защото 200А при производителя са реално 130. Иначе правилно си се ориентирал и наистина ти е позната. Машината е хубава.
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow
- майстор
4408 мнения в "Избор на инверторен електрожен"
stan73
- майстор
Моят Елжен, измерен, с амперклещи при заявени 200 ампера е минимум 154. Спокойно заварява и с електроди "четворки". Не съм го виждал самоизключил никога. Само веджъж досега го натоварихме повечко, но и тогава не изключи (15 електроди един след друг почти без прекъсване - ОК 2.5 (даже тогава заварява с него моят приятел който е и мнооого кадърен заварчик, а аз асистирах)). Вероятно не ги и усети... Същият модел го ползвали успешно и професионално, даже говорих тогава в магазина с едни прота, редовни клиенти на магазина били, които имали и такъв и били супер доволни. Имали и един много миниатюрен модел, който също се водеше 200 ампера, но горещо ми препоръчаха да взема моя (мисля, че беше 200 SI), ако не възнамерявам да се катеря с него. Като недостатъци мога да посоча липсата на изходен дросел (не съм усетил обаче реално това да е проблем, машината работи перфектно), маркировката на полюсите в изхода е разменена (коригирах я с неизтриваеми маркери), трябваше някои неща да се притегнат в машината за всеки случай (тоководещи шини и активните елементи към радиаторите), кабелите му са реални 25 квадрата, но пък са къси, щипката към маса е калпава (вече си купих солидна, но още не съм я сложил), ръчокът е добър, маската е стандартната калпава , която дават с електрожените по-принцип (имам обаче готина самоделна, а мацката ми подари фотосоларна), гаранцията му е само една година. Но като предимства - работи много добре, използвана е доста добра елементна база, не тежи много - 4.5 кг (машината + захранващият си кабел), вентилаторът и охлаждането като цяло са много добри, но пък и вентилаторът е шумен, кутията е изцяло метална. Тогава го купих на добра цена, но пък сега Драгозов гледам продава подобни на подобна цена с по-дълги кабели и по-голяма гаранция.
cholev
- майстор
agj написа:Не бързам да го пробвам- разтягам удовколствиетоbiol написа:Някой тествал ли е лидълския инвертор,В темата за лидълските инструменти има един луд фен на Parkside който естествено си е купил инверторчето, но още не го е пробвал.Ако следиш темата има вероятност фена да сподели впечатления.
3 години гаранция до 2.5мм

agj
- майстор
cholev написа:Нямам и никога не съм имал претенции за супер професионал!! Просто споделям мнения от опита който съм трупал с годините.А мнението ми за тоя електрожен беше единствено и само това ,че е доста слаб , впрочем възможно най слабото като мощност което се предлага на пазара.Вероятно ще работи добре, но по важното в случая е колко електрода 2.5 ще изгори до задействане на защитата.agj написа:Не бързам да го пробвам- разтягам удовколствиетоbiol написа:Някой тествал ли е лидълския инвертор,В темата за лидълските инструменти има един луд фен на Parkside който естествено си е купил инверторчето, но още не го е пробвал.Ако следиш темата има вероятност фена да сподели впечатления.
3 години гаранция до 2.5мм. Бай дъ вей. Имам предложение. Некой супер професионал- например ти- идва - пиеме лидълска бира мажестик (само такава пия
) и пробваме- после заедно пишеме впечатления
Сега един наистина приятелски съвет- ако искаш да ползваш това чудо възможно по дълго време не го мъчи с електроди 2.5мм. ,ползвай само 1.6 или 2мм.
stan73
- майстор
Само да вметна нещо относно лидълският инвертор: нито съм го виждал, нито знам как е реализиран. Възможно е обаче ПВ то му да е 100 процента при 80 ампера и 40 целзиеви градуса. А може и изобщо да не е така. Казвам възможно, понеже, той реално като схемно решение може да е 120 или 160 ампера, а да е ограничен софтуерно на 80А. Факт е, че има други миниатюрни машини, които не са много слаби, така, че технически е постижимо. Съответният колега, който си го е купил - не е ли намерил данни за ПВто- вече в упътването на инверторчето ?
Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература